EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 3566 tot 3570
Geplaatst op: woensdag 8 maart 2017

Duitsland alleen kan Europese Unie niet overeind houden

Met de verkiezingen in Duitsland, Nederland en Frankrijk staat het voortbestaan van de Europese Unie op het spel. Vooral de verkiezingsuitslag van Frankrijk zal van cruciaal belang zijn voor de toekomst van de Europese Unie. Duits Minister van Financiën Wolfgang Schäuble vreest dat een overwinning van Le Pen wellicht het einde van de EU betekent en roept op tot voorzichtigheid.

De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble benadrukt dat de relatie tussen Frankrijk en Duitsland van immens belang zijn voor de instandhouding van de Europese Unie. De relatie tussen beide landen is de basis van het grootschalige project dat nu toch al 60 jaar achter de rug heeft.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 8 maart 2017

5 grafieken die aangeven hoe ziek Frankrijk wel is

Op 23 april vindt in Frankrijk de eerste ronde van de presidentsverkiezingen plaats. 5 kandidaten nemen het daarin tegen elkaar op. De twee die de meeste stemmen halen mogen op 7 mei deelnemen aan de tweede ronde die de volgende president moet aanduiden.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: dinsdag 7 maart 2017

Uranium kan de grote winnaar worden

Wanneer een sector 4 jaar op rij daalt, mag je in het 5de jaar een gemiddeld rendement van 57% verwachten.

Wanneer een sector 4 jaar op rij daalt, mag je in het 5de jaar een gemiddeld rendement van 57% verwachten.

Sectoren die 5 jaar op rij dalen (gebeurt maar in 0,3% van de gevallen), leveren het jaar nadien gemiddeld zelfs 65% rendement op.

Tot deze conclusie kwam Meb Faber na het analyseren van decennia aan koersdata.

En wat als een sector 6 jaar op rij daalt?

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 7 maart 2017

Waarom stijgt de dollar niet?

De koers van de dollar stagneert en dat mag verwonderen, omdat alle elementen verzameld zijn om de Amerikaanse munt sterk te doen stijgen in waarde. Maar er zijn een aantal redenen waarom dat niet gebeurt.

In normale omstandigheden zou het verschil tussen wat Amerika en de meeste Europese landen aan rente beloven moeten volstaan om de dollar naar omhoog te katapulteren. Die rente bedraagt vandaag bijna 2% meer in de VS dan in Duitsland en 1,2% meer dan in Groot-Brittannië. Deze kloof kan midden maart nog groter worden wanneer de FED naar alle waarschijnlijkheid een nieuwe renteverhoging zal aankondigen. De centrale banken in Europa en Japan hebben daarentegen nog geen plannen om hun monetaire politiek te verstrakken.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: dinsdag 7 maart 2017

Waar ligt het goud van Griekenland?

Ondanks de grote economische problemen van de laatste jaren heeft Griekenland geen gram goud verkocht. De centrale bank van het euroland beschikt volgens de laatste cijfers over een goudvoorraad van 149,1 ton, waarvan bijna de helft (47%) in eigen land bewaard wordt. De rest ligt al decennia lang verspreid over de Federal Reserve in New York (29%), de Bank of England in Londen (20%) en de goudkluis van UBS in Zwitserland (4%).

Lees verder op Marketupdate

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs