Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 35651 tot 35655
Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

Eurocrisis: de twee gevaarlijkste woorden zijn weer terug, Silvio Berlusconi

De Europese rentes stijgen weer. En de Italiaanse beurs daalt. En zoals je in bijgaande grafiek kunt zien, gaat dat keurig gelijk op met de populariteit van Silvio Berlusconi. Toen diens ster schitterde stond de Italiaanse en Europese economie er belabberd voor. Sinds hij van het toneel verdween is de euro aan de beterende hand. Onder zijn opvolger Monti werd Italië een normaal saaie democratie. Minder Bunga-Bunga, meer gewone wetten. Minder corruptie, meer belastingontvangsten.

Bron:
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

Indiase goud-ETF's beschikken inmiddels over 40 ton goud

De Indiase bevolking blijkt niet alleen warm te lopen voor fysiek goud, maar ook voor digitaal verhandelbare afgeleiden zoals exchange-traded funds (ETF’s). Zes jaar geleden werd het eerste Indiase goud-ETF opgezet en inmiddels zijn er al 14 verschillende aanbieders. Gezamenlijk beheren deze een steeds grotere stapel goud, dat aangekocht is met de uitgifte van aandelen. Mineweb schrijft dat deze ETF’s gezamenlijk inmiddels meer dan 40 ton goud (oftewel 40.000 kilogram) in beheer hebben.

Deze ETF’s stellen Indiase beleggers in staat te handelen in het edelmetaal, zonder dat er fysiek metaal voor verplaatst moet worden. De ETF’s zijn aandelen die via de reguliere beurs verhandeld kunnen worden. Goldman Sachs was de eerste partij die een goud-ETF introduceerde op de Indiase markt. Met de huidige goudprijs beheren de 14 Indiase ETF’s voor in totaal 120 miljard roepies aan goudbaren, omgerekend $2,2 miljard.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

Bill Gross: In dit edelmetaal moet je beleggen

Bill Gross, van PIMCO, is jaren lang voorstander geweest van obligaties. Zijn beleggingsfonds PIMCO is dan ook het grootste beleggingsfonds van obligaties ter wereld. Gross ziet de inflatie fors toenemen de komende jaren en raadt iedere belegger dan ook aan te belegger in GOUD!

Gross wijst er op dat de monetaire stimulus en het waardeverlies van de dollar nog een tijdje verder zal gaan, maar dat dit ooit zal stoppen. En dan zal het niet prettig zijn. Gross ziet problemen op de obligatiemarkt. De Federal Reserve koopt nu al 80 % van de Amerikaanse obligaties.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

Nederland: Verantwoordelijkheid durven nemen

Ons bestaan en de Nederlandse samenleving zitten eigenlijk simpel in elkaar. Geboren worden, leven en sterven. Tussen het begin en het einde moet er op de één of andere wijze gezorgd worden voor inkomsten om deel te kunnen nemen aan de samenleving. Wat en wie we worden hangt af van veel factoren. Het gezin waarin je geboren wordt, de cultuur waarin je opgroeit, de aangeboren talenten en niet te vergeten je eigen keuzes en inzet om wat te bereiken. Of het ons als collectief goed gaat, hangt af van wat we met zijn allen samendoen. Willen we rekening houden met elkaar? Durven we verantwoordelijkheid te nemen?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

Dennis Gartman: Yen zakt nog 40 % tegen de dollar

Dennis Gartman is een expert op het gebied van valuta en grondstoffen. Hij wordt dikwijls gevraagd voor CNBC. In The MoneyShow voorspelt Gartman dat de Yen nog maar pas begonnen is aan zijn daling ten opzichte van de dollar, 150 Yen per dollar is niet meer ver af volgens Gartman.