EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
59
kliks
24
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 35661 tot 35665
Geplaatst op: maandag 18 februari 2013

Noorwegen gaat ook meedoen met de valuta-oorlogen

While the G-20 and the G-7 haggle among each other, all (with perhaps the exception of France) desperate to make it seem that Japan's recent currency manipulation is not really manipulation, and that the plunge in the Yen was an indirect, "unexpected" consequence of BOJ monetary policy (when in reality as Richard Koo explained it is merely a ploy to avoid the spotlight falling on each and every other G-7/20 member, all of which are engaged in the same type of currency wars which eventually will all morph into trade wars), Europe's energy powerhouse Norway quietly entered into the war. From Bloomberg: "Norges Bank is ready to cut interest rates further to counter krone gains that interfere with the inflation target, Governor Oeystein Olsen said. “If it gets too strong over time, leading to inflation that’s too low, we will act,” Olsen said yesterday in an interview at his office in Oslo.

The problem for Norway is that on one hand it, too, seeks to boost its export-business in an imitation of the beggar-thy-neighbor policies adopted by every other government, or artificial monetary union, with a printing press, while on the other, its property market which is overheating due to Norway's perceived status as one of Europe's safest money parking locations (alongside Switzerland) will merely heat up even more should the Norges Bank cut rates as it appears set to do, in order to preserve its front in the global currency war.

Lees verder op zerohedge.com
Geplaatst op: zondag 17 februari 2013

Struggle for life: Menselijk Amazon vee

Wat heb ik het dan toch goed”. Vandaag als voorbeeld een blik op de logistiek van online-winkel Amazon in Duitsland.

documentaire uit over onlineverzender Amazon. Vandaag besteld nog vanavond in huis! In ons buurland Duitsland wordt in de periode voor de kerst meer omzet behaald dan in de hele rest van het jaar. De potentiële klanten en bestellers zien alleen maar de website waarop ze selecteren wat ze willen kopen. Na de bestelling en betaling begint er, logistiek gezien, een enorm proces, waarin men (Amazon), tegen de laagst mogelijk kosten, voor elkaar moet zien te krijgen dat het pakje zoals afgesproken is bij de klant wordt afgeleverd.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: zondag 17 februari 2013

Miljoenenbeloning farmareus Novartis wekt woede

Daniel Vasella, president-commissaris bij Novartis, krijgt na zijn vertrek komende zes jaar 72 miljoen Zwitsers frank (58 miljoen euro) uitgekeerd.

Die beloning voor de man die sinds 1996 bij farmareus Novartis werkt leidde direct tot grote verontwaardiging. Over 2011 ontving Vasella al bijna €15 miljoen aan beloning.

Lees verder op telegraaf.nl
Geplaatst op: zondag 17 februari 2013

Ontslagen bevestiging van ongunstig ondernemersklimaat

Bij de Belgische kleine en middelgrote ondernemingen zijn het voorbije jaar 16.208 arbeidsplaatsen verdwenen. Dat blijkt uit een onderzoek van consulent ADM en ondernemersorganisatie Unizo. De cijfers tonen volgens Unizo dat het ondernemersklimaat ongunstig blijft en maatregelen noodzakelijk zijn om het tij te doen keren. Opgemerkt wordt dat het afdanken van personeel voor veel ondernemingen een allerlaatste redmiddel is. Dat er desondanks toch meer dan 16.000 banen geschrapt dienden te worden, maken volgens Unizo de ernst van de situatie duidelijk. De grootste terugval werd opgetekend in de horeca, waar de tewerkstelling met 8,2 procent daalde, gevolgd door de transportsector (5 procent), de bouwnijverheid (4,5 procent) en de distributie (4 procent). Daarentegen kon bij de vrije en intellectuele beroepen een stijging van de tewerkstelling met 4,5 procent opgetekend worden. Unizo vraagt een structurele lastenverlaging, een hervorming van de index en een meer flexibele arbeidsregeling. (MH)

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: zondag 17 februari 2013

Schalie verstoort alles

Fracken van schaliegas piekt, ook als mediahype. Adviseurs, media en politici rollen over elkaar heen om ons toch maar te overtuigen dat het gouden ei om de crisis mee te bezweren voor het oprapen, of in dit geval voor het uitboren ligt. CDA Europarlementariër Lambert van Nistelrooij presenteert dinsdag in Brussel met veel ophef een ‘Argumentenkaart’ met de voors en tegens van schaliewinning, die overigens twee jaar geleden al is gepubliceerd door TNO. En financieel adviesbureau PwC kwam vorige week met een rapport over schalie olie als redder van de economische groei. Daarin vertelt PwC maar het halve verhaal. Dat halve verhaal gaat helemaal over geld, en dan vooral over snel geld. Geld voor morgen, zonder de kosten voor overmorgen en daarna mee te nemen.

De wereldwijde impact van schalieolie resulteert volgens het rapport van PwC de komende twee decennia in significant lagere olieprijzen en als gevolg een hoger wereld bbp. Waar het rapport niet op in gaat zijn de enorme kosten van de winning in verhouding tot de opbrengsten (bij schalieolie nu al oplopend tot $90,- per vat), de enorme milieu-impact en –risico’s, het enorme land- en waterverbruik bij de winning en het gevolg van stijgende CO2 prijzen. Vooruitzicht dat de kosten van winning aanmerkelijk zullen dalen is er nauwelijks: de levensduur van een schalieput is kort, omdat er maar in een beperkte afstand tot de put kan worden gewonnen. Daarna moet weer een nieuwe bron worden geslagen, een paar kilometer verderop. Het landschap en de bodem blijven gehavend achter.

Lees verder op duurzaamnieuws.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs