Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 35661 tot 35665
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 10 januari 2013

Belgische bankiers meest pessimistische van Europa

De Belgische banken schatten de toekomst somber in, zo toont een bevraging van consultant Ernst & Young aan. Zo verwacht 67 procent van de Belgische bankiers een toename van de provisies tegen kredietverliezen. Onze bankiers zijn zo de meest pessimistische in het Europese onderzoek dat E&Y  bekendmaakte. Het Europese gemiddelde ligt op 47 procent.

Bron: welingelichtekringen
Geplaatst: donderdag 10 januari 2013

Hoe groot zou een platina munt van 1000 miljard zijn?

De schuld van de VS bedraagt op dit moment 16.394 miljard dollar. Hoe komen de Amerikanen uit de schulden? Het laatste idee: het slaan van een platina munt ter waarde van 1000 miljard dollar. Zo’n munt zou de oplossing moeten zijn voor het feit dat de VS binnenkort tegen het ‘schuldenplafond’ aan dreigen te lopen. De reuzenmunt zou geslagen moeten worden in opdracht van het ministerie van Financiën om daarna door de centrale bank te worden goedgekeurd. Als dat is gebeurd zou de minister van Financiën vrijuit cheques kunnen uitschrijven tot het bedrag vol is. Dat zou betekenen dat de Verenigde Staten geld kunnen blijven uitgeven tot het Congres het ‘schuldenplafond’ opnieuw zal verhogen.

Het idee lijkt absurd, maar in de VS is er serieus debat over. Econoom Paul Krugman gaf al zijn zegen aan het idee van de munt en ook Business Insiders Joe Weisenthal is voor. Een oud-directeur van de Amerikaanse Munt, Philip Diehl, verklaarde vorige week dat het inderdaad kan. Blogger Felix Salmon vindt de reuzenmunt minder waarschijnlijk legt hij uit op de site van Reuters. Maar de discussie zal nog wel even doorgaan.

Hoe groot zo’n munt dan zou worden? De site Quartz deed wat berekeningen en maakte een tabel.

[tabel]

Bron: rt[z]
Geplaatst: donderdag 10 januari 2013

Griek stort weer geld op rekening

  Na de voorlopige redding van Griekenland van een bankroet, hebben de Grieken sinds juni 2012 in totaal 8 miljard euro teruggestort op hun bankrekeningen, zo blijk uit cijfers van de Griekse bankenvereniging.

Bron: rt[z]
Geplaatst: donderdag 10 januari 2013

Huis staat gemiddeld bijna jaar te koop

  Het duurt gemiddeld bijna een jaar voordat een huis is verkocht.

De vraagprijs van huizen daalde ook in het vierde kwartaal, ondanks de hogere verkopen, met 0,9%. Ten opzichte van een jaar eerder daalde de vraagprijs in het vierde kwartaal met 3,3%. Meer dan de helft van de verkopers verlaagt de vraagprijs minstens één keer.

Bron: rt[z]
Geplaatst: donderdag 10 januari 2013

Griekse automarkt krimpt verder

  De autoverkopen in Griekenland zijn vorig jaar opnieuw stevig gedaald. In totaal werden 77.675 auto's verkocht, dat is ruim 38 procent minder dan een jaar eerder.