Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 35661 tot 35665
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 23 januari 2013

“Hyperinflatie kan losbreken wanneer centrale banken massaal dollars verkopen”

Fondsbeheerder Peter Schiff houdt in de US voortdurend een vinger op de pols wat de strijd tegen de inflatie betreft. Hij volgt een heel andere berekening dan de Amerikaanse overheid wat het berekenen van de inflatie betreft. Daardoor komt hij ook tot tot heel andere inflatiecijfers.

De boodschap is volgens onze man dan ook heel duidelijk: geloof niets van wat de overheid vertelt met betrekking tot de inflatie. De echte inflatie zou dichter bij een range van 7 tot 9 % liggen dan bij het percentage dat door de Amerikaanse overheid wordt opgegeven.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 23 januari 2013

Amerika pompte al 7,66 biljoen dollar in hun economie

Amerika heeft tussen 2008 en 2012 voor $ 7,66 biljoen stimulerende maatregelen genomen. Amerika probeert de schuldenlast te verminderen door de nominale rentevoeten onder de nominale groei van het BBP te houden. Maar dit gaat gepaard met ongeziene stimulerende pakketten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 23 januari 2013

IBM en Google voldoen aan de verwachtingen

Het feest in technoland is vorige week al begonnen met de bedrijfsresultaten van Intel, maar in de komende dagen zullen nog heel wat grote namen uit de technologiewereld met resultaten komen. Vanavond waren er alvast de rapportering van Google en IBM.

Beide bedrijven kregen een bescheiden applausje voor geleverde prestaties. Google maakte over Q4 een nettowinst bekend die boven de verwachtingen uitkwam, terwijl de omzet een lichte onvoldoende kreeg. Eenmalige factoren buiten beschouwing gelaten, bedroeg de earnings per share (EPS) 10,65 dollar, tegenover 9,50 dollar in Q4 van 2011.

De omzet inclusief Motorola Home is met 50 % gestegen tot 12,16 miljard dollar, tegenover 8,13 miljard dollar. Waarnemers hadden gerekend op een nettowinst van 10,42 dollar per aandeel of 12,34 miljard dollar in omzet. In de grijze handel noteert de beurskoers meer dan 5 % hoger.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 23 januari 2013

'Ergste deel crisis achter de rug'

De eurozone lijkt het ergste deel van de crisis achter zich te hebben gelaten. Dat zei de president van de Europese Centrale Bank (ECB), Mario Draghi, dinsdagavond laat tijdens een toespraak in Frankfurt.

''De donkerste wolken boven de euro zijn verdwenen'', stelde Draghi. ''Europa's leiders hebben ingezien dat een monetaire unie moet worden afgemaakt met een financiële unie, een echte economische unie en uiteindelijk een diepergaande politieke unie.''

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 23 januari 2013

'Drastische ingreep SNS nabij'

Een drastische ingreep bij SNS is nabij.

Dat meldt De Telegraaf woensdagochtend, op gezag van 'politieke en financiële bronnen'.

In de komende dagen worden maatregelen verwacht om de noodlijdende bank-verzekeraar overeind te houden, schrijft de krant, waarbij een nationalisatie nadrukkelijk in beeld zou zijn.