Nieuws / Artikelen met het woord

57285 artikelen gevonden. Artikel 35676 tot 35680
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 10 januari 2013

Handelsoverschot China met bijna helft gestegen

Het handelsoverschot van China is vorig jaar met ruim 48 procent gestegen tegenover 2011, tot 231,1 miljard dollar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 10 januari 2013

Wall Street in wait-and-see mode

We zouden overdrijven door te stellen dat er gisteren op de beurs van Wall Street vuurwerk te beleven viel. Echt ter plaatse trappelen kan het misschien niet worden genoemd, maar veel schot zat er toch niet in de zaak. Wel vonden wat sectoriƫle verschuivingen plaats.

Health care en industrials deden het redelijk goed, energie was wat zwakker. Art Hogan, managing director bij Lazard Capital Markets, denkt dat de beurs van Wall Street minstens in een wait-and-see mode kan blijven tot volgende week. Dan komt inderdaad de resultatenstroom op volle snelheid en moet er (misschien) kleur worden bekend.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 10 januari 2013

China heeft over recordbedrag van 3.310 miljard dollar buitenlandse reserves in handen

De buitenlandse reserves die China in handen heeft, bereikten eind december een recordhoogte van 3.310 miljard dollar. Dat meldt de Chinese centrale bank. De kolossale reserves zijn sinds 2005 verviervoudigd en houden de wisselkoersen artificieel laag, hekelen China's belangrijkste handelspartners.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 10 januari 2013

Iran achter cyberaanvallen op Amerikaanse banken

Amerikaanse financiƫle instellingen liggen momenteel onder cybervuur vanuit Iran. Dat zegt James Lewis, een voormalige overheidsverantwoordelijke, in de New York Times. Teheran zou de cyberaanvallen orchestreren in reactie op de internationale sancties tegen het land.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 10 januari 2013

'2013 beslissend jaar voor eurozone'

2013 zou weleens een beslissend jaar kunnen worden voor de eurozone. Dat schrijft kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) in een rapport dat woensdag is verschenen.

S&P sluit niet uit dat in 2013 een definitief einde komt aan de wisselvalligheid en verdeeldheid die de laatste jaren kenmerkend waren voor de de kapitaalmarkten in de eurozone.