Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 35681 tot 35685
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 22 januari 2013

Felix Zulauf raadt 7 trades aan

De Zwitserse hedge fund manager Felix Zulauf heeft aan de Barron’s rondetafel gesprek onderstaande 7 trades naar voor geschoven als interessante optie voor 2013. 3 van de trades hebben betrekking op Japan.

Volgens Zulauf is het moment aangebroken dat de Bank of Japan het gat moet dichten en meer Yen’s zal moeten drukken om de Japanse obligaties aan de man te kunnen brengen. De markt zal dus overspoeld worden met Yen’s. De inflatie zal stijgen van juist onder 0 % tot 2 %, zoals vooropgesteld door de Bank of Japan.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 22 januari 2013

Grafiek: Russische goudvoorraad vier keer zo groot als in 2005

De Russische centrale bank koopt sinds 2005 actief goud. Sindsdien is haar goudreserve gesteven van 227 tot 938 ton. Door het goud te waarderen naar marktprijs heeft Rusland inmiddels bijna 10% van haar reserves in fysiek goud.

Bron: beurs.com
Geplaatst: dinsdag 22 januari 2013

5 redenen waarom China de wereld niet zal overnemen

De Chinese economie groeit sterk. Analisten verwachten dat China binnen x-aantal jaren Amerika zal voorbij steken als grootste land ter wereld. Maar de Chinese groei gaat niet zonder slag of stoot. 

 

China kampt ook met verschillende tegenwinden die het zal moeten overwinnen wil het Amerika van de troon stoten. Corruptie: Er heerst veel corruptie in China, zowel in de politiek als in het economisch systeem. 

 

Bron: beurs.com
Geplaatst: dinsdag 22 januari 2013

Een simpele verklaring voor de daling van Apple

De recente daling werd vooral ingezet na geruchten dat Apple het orderboekje voor de iPhone zou halveren. Dit lijkt echter onwaarschijnlijk

Maar dat kan niet voor een correctie van enkele maanden en enkele tientallen procenten. Een daling van meer dan $ 200 duidt duidelijk op ongerustheid over de toekomst bij de beleggers. 

Bron: beurs.com
Geplaatst: dinsdag 22 januari 2013

Junior Miners kunnen nog veel lager

Rick Rule is voorzitter van het hoog gerespecteerde  Sprott Global Resource Investments en wordt aanzien als een van de meest succesvolle grondstoffen beleggers. Hij ziet de markt voor junior miners in 2013 nog veel lager gaan.

Rick Rule verwacht dat 80 % van de 4.000 junior miners niet levensvatbaar zijn. Hij ziet de sector terug gaan naar eenzelfde periode als in 1991 toen er heel veel delistings plaatsvonden. De top 5 % tot 15 % heeft vermoedelijk al een bodem gezet al kan dat proces nog 6 tot 12 maanden duren.