EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
66
kliks
22
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 35681 tot 35685
Geplaatst op: zaterdag 16 februari 2013

Lessen van Nederlands vorige grote bankencrisis

De vorige grote bankencrisis in Nederland was die van de jaren twintig van de vorige eeuw. Verschillende banken die aan de vooravond van de crisis bijzonder winstgevend waren en tegelijk diep in de schulden zaten, vielen om. Een interessante les van deze vorige crisis is dat het aansprakelijkheidsregime van banken zo is vorm te geven dat het effectief toezicht van aandeelhouders op grote schaal faciliteert. Dit stellen Christopher Colvin, Abe de Jong en Philip Fliers op

Terug in de tijd

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: zaterdag 16 februari 2013

Analisten: Eurozone is voorbij dieptepunt

Niet alleen de Nederlandse economie is gekrompen in 2012. De meeste landen in de eurozone bevinden zich eveneens in een recessie. De krimp van de zeventien landen van de muntunie samen was zelfs een stuk groter dan verwacht: in het vierde kwartaal van 2012 lag de totale economische activiteit 0,6 procent lager dan een kwartaal eerder, terwijl op min 0,4 procent werd gerekend. Het betekent de grootste krimp sinds 2009, toen de wereldwijde economie als gevolg van de financiƫle crisis in elkaar klapte.

Ondanks de forse krimp gaan veel economen ervan uit dat de eurozone inmiddels het ergste achter de rug heeft. In de eerste helft van 2013 zou er weer sprake moeten zijn van groei, ook al zal het de komende tijd nog niet uitbundig zijn. De hoop is gericht op Duitsland, dat een zwak vierde kwartaal van 2012 kende (-0,6 procent) maar inmiddels weer kan aanhaken bij een aantrekkende vraag naar zijn goederen.

Lees verder op trouw.nl
Geplaatst op: zaterdag 16 februari 2013

India importeerde in 28% meer goud in januari

India heeft in de eerste maand van dit jaar 28% meer goud geïmporteerd dan in dezelfde maand van 2012. Met een import van 100 ton goud was dit de beste maand in anderhalf jaar tijd. De Indiase goudhandelaren anticipeerden op een verhoging van de importheffing, die uiteindelijk op 21 januari doorgevoerd werd.

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: zaterdag 16 februari 2013

Escape from reality in crisistijd

Interieur Pathe Cinema Schouwburgplein. In Rotterdam is het International Film Festival Rotterdam (IFFR) van start gegaan.

Hoewel de Nederlandse economie voor de derde keer in vier jaar tijd in een recessie is beland, betekent dit niet dat pretparken of bioscopen minder bezoekers trekken.

Lees verder op trouw.nl
Geplaatst op: zaterdag 16 februari 2013

Massaclaim tegen beeldbuisproducenten

Dat vindt belangenorganisatie ConsumentenClaim. De organisatie wil een massaclaim opstarten tegen de beeldbuisproducenten.

In december kwam aan het licht dat Philips, Samsung, Panasonic en vier andere bedrijven zich jarenlang schuldig hebben gemaakt aan verboden kartelvorming. De Europese Commissie legde de bedrijven een boete op van 1,47 miljard euro.

Lees verder op nu.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs