Nieuws / Artikelen met het woord

57627 artikelen gevonden. Artikel 35686 tot 35690
Bron: rt[z]
Geplaatst: dinsdag 22 januari 2013

Wat is de eurogroep precies?

Nu Dijsselbloem topman van de eurogroep is, resteert nog één vraag: wat is de eurogroep precies?

De eurogroep waakt over de gezamenlijke Europese munt. Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën is de nieuwe voorzitter van deze steeds belangrijker wordende bijeenkomsten. Wat is en doet de eurogroep precies?

De eurogroep is het regelmatige overleg van de ministers van Financiën van de 17 eurolanden. De aparte vergadering is er eind jaren 90 gekomen omdat er onder de toekomstige eurolanden behoefte was om economisch beleid te bespreken in aanloop naar de invoering van de gemeenschappelijke munt in 2002.

[...]

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: dinsdag 22 januari 2013

'Aanbod olie stijgt dit jaar'

Morgan Stanley verwacht dat de OPEC-productie met 713.000 vaten per dag stijgt, onder aanvoering van een toename van 265.000 vaten uit Irak.

Nieuwe projecten in Angola en Nigeria voegen nog eens 187.000 vaten toe. De OPEC handhaafde iets meer dan een maand geleden de doelstelling om 30 miljoen vaten olie per dag te produceren.

Bron: hln.be
Geplaatst: dinsdag 22 januari 2013

Mondiale werkloosheid blijft stijgen in 2013

Volgens de experten van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) zal het aantal werklozen wereldwijd opnieuw stijgen in 2013. De ILO vreest op 5,1 miljoen bijkomende mensen zonder werk af te klokken. Dat zou het mondiale aantal werklozen op meer dan 202 miljoen brengen.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: dinsdag 22 januari 2013

Dure fossiele brandstoffen bedreiging voor Griekse en Duitse bossen

In Griekenland zijn de prijzen voor huisbrandolie sterk gestegen. Elektriciteit is nu 12% duurder dan vorig jaar. En ook aardgas is duurder geworden.

Om hun huis toch nog te kunnen verwarmen hakken sommige Grieken een boom om en gebruiken het hout als goedkope brandstof. Er worden al bomen gestolen uit stadsparken. En onlangs is ook de beroemde olijfboom van Plato gestolen door iemand, die geen dure fossiele brandstoffen meer kon betalen.

Ook in Duitsland komen mensen op het idee om hout uit de bossen te halen als gratis brandstof. De bossen worden niet bewaakt en een of twee bomen worden niet zo gauw gemist. Maar langzamerhand zal deze gratis brandstof populairder worden en zullen steeds meer Duitsers de bomen gaan omhakken om op de stookkosten te besparen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 21 januari 2013

Britse pond zakt naar laagste koers tegenover euro in tien maanden

Er is een valutaoorlog gaande en ook Groot-Brittannië speelt dat spel mee. De centrale bank kocht al 375 miljard aan Britse staatsobligaties op, terwijl de economie weer in een recessie dreigt weg te zakken. Het tanende vertrouwen in de valuta is af te lezen aan de zwakke koers van de munt ten opzichte van de euro.