Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 35686 tot 35690
Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: woensdag 9 januari 2013

Egyptische munt in vrije val

Egypte blijft kampen met een sputterende economie, een groeiend begrotingstekort en een snel slinkende voorraad buitenlandse valuta. Enkel politieke stabiliteit kan het tij keren, klinkt het bij de regeringspartij.

De nieuwe grondwet was amper goedgekeurd in december vorig jaar, toen de Egyptische centrale bank alarm sloeg. De voorraad buitenlandse valuta had een alarmpeil bereikt, en de bank kon niet langer normaal functioneren.

Bron: openhandel.nl
Geplaatst: woensdag 9 januari 2013

Daling huizenprijzen vs. verzet bij uithuiszettingen

Amsterdam: In de tijden van stijgende werkloosheid, armoede en topinkomens in eurozone en gesjoemel met EU subsidies, zijn prijzen van woningen al jaren niet zo laag geweest als nu. Huizenprijzen zijn vorig jaar wellicht met 7% gedaald, terwijl het jaar ervoor ook niet beter was.

Donderdag as. maakt de NVM, de grootste makelaarsorganisatie van Nederland, naar verwachting bekend dat de huizenprijzen vorig jaar wellicht 7 procent zijn gedaald.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 9 januari 2013

AIG overweegt Amerikaanse staat aan te klagen

De Amerikaanse verzekeraar AIG, die in 2008 door de overheid moest worden gered met steun van in totaal 182 miljard dollar, overweegt nu de staat aan te klagen over de voorwaarden van de redding. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend. Het bestuur van AIG komt morgen bijeen om over de zaak te praten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 9 januari 2013

Aandelenbeurzen Wall Street boeken verlies

De aandelenbeurzen op Wall Street hebben verlies geboekt. In afwachting van de cijfers van Alcoa deden beleggers het rustig aan en de stemming was niet erg optimistisch. Het aluminiumconcern geeft na het slot van de handel in New York het startsein voor het jaarcijferseizoen.

Bron: rt[z]
Geplaatst: dinsdag 8 januari 2013

Covered bonds minder nodig voor liquiditeit

De vraag van banken naar covered bonds zal mogelijk iets afnemen, nu het Bazels comite ook andere beleggingscategorieen laat meetellen voor de toekomstige liquiditeitseis LCR. Dat stellen obligatie-analisten van ING dinsdag in een rapport.