Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 35691 tot 35695
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 21 januari 2013

Vorig jaar verdwenen bijna 500 banken in eurozone

Het aantal financiële instellingen in de eurozone is in een jaar met 6,3 procent afgenomen. Op 1 januari 2013 waren er 474 financiële instellingen minder, waardoor er nog 7.059 overblijven. In België verdwenen vijf instellingen, zo tonen cijfers van de Europese Centrale Bank (ECB) aan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 21 januari 2013

OMG! FED werkt de oververhitting van de markten in de hand

Officials van de Federal Reserve hebben laten weten dat ze bezorgd zijn dat quantitative easing en ZIRP (Zero Intrest Rate Policy) zorgen voor oververhitting van de markten. De oververhitting strekt zich uit van landbouwgrond tot junk bonds. Dit kan vooral een probleem geven als ze het huidige beleid terugdraaien.

Beleggers slaan gretig risicovolle activa in sinds de Federal Reserve is begonnen met het opkopen van obligaties om daarmee de lange termijn rente te doen dalen. Deze maatregel kwam er nadat de korte termijn rente tot bijna 0 % werd herleid. Op deze manier dwingt het beleggers om meer risico op te zoeken om nog rendement te kunnen behalen.

Prices of assets such as bonds, agricultural land, and high-yield and leveraged loans are at historically high levels. We must not ignore the possibility that the low-interest rate policy may be creating incentives that lead to future financial imbalances.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 21 januari 2013

Fitch waarschuwt voor vergrijzing in rijke landen

De ontwikkelde landen zien hun overheidsfinanciën de komende decennia sterk verslechteren, tenminste als er geen maatregelen worden genomen om de gevolgen van de vergrijzing te doorstaan. Dat stelt kredietbeoordelaar Fitch. Op lange termijn zou onder meer België er erg slecht voor staan.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 21 januari 2013

Ierse economische groei versnelt

De economische groei in Ierland zal dit jaar sterker toenemen dan in 2012. Dat voorspelt het Ierse lobbyorgaan voor de handel en werknemers (IBEC). De toename zal rond de 1,8 procent komen te liggen, tegenover 1,2 procent in het vorige kalenderjaar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 21 januari 2013

84-jarige mijningenieur : “Supercyclus in grondstoffen is levend en wel”

Wie hem moet vinden, moet zich diep in het zuiden van de US wagen. Op de Atascosa Ranch, gelegen op loopafstand van de Amerikaans-Mexicaanse grens in de staat Arizona, kunnen we Dave Lowell aantreffen. Deze 84-jarige man heeft bijna zijn volledig leven doorgebracht op zoek naar schatten.

Zijn vader was een mijnbouwingenieur die hem de knepen van het vak leerde om naar grondstoffen te zoeken. Lowell heeft die lessen goed onthouden, in zoverre zelfs dat hij wereldwijd wordt erkend als een expert over alles wat met commodities te maken heeft.