Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 35691 tot 35695
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

Gewicht & Waarde: De monetaire eenheid

De meeste tastbare fysieke goederen worden per gewicht verhandeld. Door gebruik te maken van gewichten (massa-eenheden) kunnen contracten gestandaardiseerd worden. Daarom vindt de meeste handel plaats in de gewichtseenheden zoals tonnen, kilo’s, grammen, ponden, ect. Goud en zilver zijn hierop geen uitzondering. Ook zij worden verhandeld per gewicht. Welk gewicht gebruik wordt om de handel in te laten plaatsvinden, maakt geen verschil. Aangenomen dat goud een betaalmiddel is, dan maakt het niet uit of een uitstekend maatpak verkocht wordt voor een troy ounce goud of voor 31.10 gram, beide prijzen zijn hetzelfde.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

Indische ETF’s houden 40 ton goud aan

5 jaar na de introductie van de eerste goud-ETF in India bezitten de 14 ETF's in het totaal al 40 ton goud volgens BullionStreet.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

Kritiek George Soros op Nederland en Shell

De bekende miljardair en filantroop George Soros vindt dat Nederland een Europees wetsvoorstel voor meer transparantie in de energiesector uitkleedt.

Daardoor dreigt het voorstel 'tandeloos' te worden. Dat stelt de Amerikaan donderdag in een interview in Het Financieele Dagblad.

De Europese Unie is bezig met wetgeving om energiebedrijven inzicht te laten geven in het geld dat zij aan overheden betalen.

Bron: rt[z]
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

Vijf vragen over de EU-begroting

Vandaag en morgen wordt er op de eurotop gesproken over de europese begroting van 1000 miljard euro.

Anders opgeschreven ziet dat er zo uit: 1.000.000.000.000 euro. Over zoveel geld gaat het vandaag en morgen op de Eurotop in Brussel, waar de regeringsleiders praten over de Europese begroting. Verslaggever Bart Reijnen beantwoordt de 5 belangrijkste vragen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 7 februari 2013

Markten heen en weer geslingerd tussen TINA en hoogtevrees

Beleggen is nooit gemakkelijk geweest, maar tegenwoordig moet een investeerder al van goeden huize komen om een goed zicht op het gebeuren te krijgen. Goede dagen wisselen af met minder goede dagen of zelfs slechte dagen, de markten lijken eerder stuurloos.

Ze worden heen en weer geslingerd tussen TINA (er is geen alternatief, zeker obligaties niet) en hoogtevrees. Wat het laatste betreft: we hebben een aardige opwaartse beweging gehad en even wat lucht aflaten kan zeker geen kwaad. In de tussentijd wordt de temperatuur van het water opgemeten.