Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 35691 tot 35695
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 9 januari 2013

8 redenen op optimistisch te zijn in 2013

Het is niet allemaal kommer en kwel tegenwoordig. Er zijn ook vele goede dingen waar we ons aan op kunnen trekken. Kijk maar eens naar onderstaande lijst en je ziet 2013 meteen rooskleurig tegemoet:

Bron: estateplanningnieuws.nl
Geplaatst: woensdag 9 januari 2013

45% van Nederlanders heeft moeite rond te komen

De harde gevolgen van de economische crisis worden steeds nijpender. Momenteel worstelt ongeveer de helft van de Nederlanders om aan het eind van de maand te eindjes aan elkaar te kunnen knopen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 9 januari 2013

Ook Irak krikt zijn goudreserves op

Tussen augustus en oktober vorig jaar heeft de Iraakse centrale bank zijn goudreserves verviervoudigd tot 31 ton. Het is lang geleden dat Irak nog zoveel goud heeft gekocht. De goudreserves nemen toe door de onstabiele dollar.

“Gold is the first shelter for countries in times of crisis”, volgens een Iraaks econoom. Irak kan dan ook veel profijt halen uit zijn goudreserves gezien de politieke en economische moeilijkheden die het land kent.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 9 januari 2013

Minder hypothecaire kredieten, meer wanbetalers

Over heel 2012 is het aantal nieuwe contracten voor hypothecaire kredieten gedaald met 20,1 procent tegenover 2011. Dat tonen cijfers aan die de kredietcentrale voor particulieren van de Nationale Bank publiceerde. De Nationale Bank registreerde in heel 2012 321.261 nieuwe contracten voor een hypothecair kredieten. In 2011 waren er dat 402.271.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: woensdag 9 januari 2013

'Spanje heeft de crisis echt aan zichzelf te wijten'

Een land waar bestuurders spookvliegtuigvelden kunnen bouwen, zou de EU geen verwijten mogen maken, schrijft Paul ter Heyne die in Spanje woont. 'In gesprekken over de crisis vindt niemand dat de Spanjaarden niets te verwijten valt.'

Caspar Janssen schreef in de Volkskrant van 22 december een interessant artikel over de crisis in Spanje, maar hij gaat voorbij aan een aantal zwakke plekken in de Spaanse economie. Had hij die wel benoemd, dan zou er behoorlijk wat kunnen worden afgedongen op zijn conclusie: het is onrechtvaardig en slecht dat de Spanjaarden moeten bloeden voor wat er niet deugt aan Europa en voor de onnavolgbare logica van de internationale financiële wereld. Dit nog los van het feit dat de Spanjaarden als geen ander hebben geprofiteerd van Europa, ja zelfs van 'wat er niet deugt' aan Europa.