Nieuws / Artikelen met het woord

57648 artikelen gevonden. Artikel 35696 tot 35700
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 22 januari 2013

Russische goudreserve stijgt met 3,2 miljoen ounces in 2012

Er lijkt maar geen einde te komen aan de Russische koopwoede naar goud. De nieuwste cijfers lieten opnieuw een stijging van 600.000 ounces zien in de maand december 2012 in de kluizen van de centrale bank van Rusland.

Hierdoor bedraagt de totale goudaankoop van Rusland in 2012 zo’n 3,2 miljoen ounces, waardoor de totale Russische goudreserve inmiddels op 30,8 miljoen ounces zit.

En het ziet er niet naar uit dat de goudhonger van de Russen snel zal stillen. Vooral niet nu Europa op de kar van goudrepatriëring is gesprongen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 22 januari 2013

'Minder pensioenfondsen hoeven te korten'

Het aantal pensioenfondsen dat per 1 april zal gaan korten valt lager uit dan eerder was voorzien. Ook de korting zelf is lager dan verwacht.

Ongeveer 70 pensioenfondsen zullen de komende periode besluiten tot het korten van de pensioenen naar aanleiding van de cijfers over vorig jaar.

Bron: rodedeur.com
Geplaatst: dinsdag 22 januari 2013

Dit is niet negatief bedoeld, maar

Onderstaand bericht is niet leuk maar wel realiteit. Met onze website willen we mensen tips aanreiken om te besparen en bewuster met geldzaken om te gaan.

Het probleem van de onbetaalde rekeningen is in 2012 verder gestegen. Financieel redacteur René de Monchy zet het op een rijtje.

In de groep van 18 tot 24 heeft bijna 8,5 procent problemen om zijn schulden te betalen. Maar wat voor schulden dat zijn dat is lastig te achterhalen, zegt woordvoerder Peter Hermsen. “BKR registreert kredieten en betalingsachterstanden daarop. Achterstanden op telefoonrekeningen of en ziektekosten worden niet bij BKR geregistreerd. Bij die jonge groep kunnen die best aanwezig zijn.”

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 22 januari 2013

KPN snijdt in personeel mobiele divisie

Telecomreus KPN zet het mes in zijn consumentenactiviteiten. Dat schrijft De Telegraaf dinsdag.

Een woordvoerder van KPN gaf dinsdag aan dat het banenverlies een onderdeel is van de eerder aangekondigde reorganisatie. Daarbij verdwijnen tot eind 2013 in totaal 4000 tot 5000 banen bij het telecombedrijf .

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 22 januari 2013

Felix Zulauf raadt 7 trades aan

De Zwitserse hedge fund manager Felix Zulauf heeft aan de Barron’s rondetafel gesprek onderstaande 7 trades naar voor geschoven als interessante optie voor 2013. 3 van de trades hebben betrekking op Japan.

Volgens Zulauf is het moment aangebroken dat de Bank of Japan het gat moet dichten en meer Yen’s zal moeten drukken om de Japanse obligaties aan de man te kunnen brengen. De markt zal dus overspoeld worden met Yen’s. De inflatie zal stijgen van juist onder 0 % tot 2 %, zoals vooropgesteld door de Bank of Japan.