Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 35706 tot 35710
Bron: rt[z]
Geplaatst: donderdag 10 januari 2013

Griek stort weer geld op rekening

  Na de voorlopige redding van Griekenland van een bankroet, hebben de Grieken sinds juni 2012 in totaal 8 miljard euro teruggestort op hun bankrekeningen, zo blijk uit cijfers van de Griekse bankenvereniging.

Bron: rt[z]
Geplaatst: donderdag 10 januari 2013

Huis staat gemiddeld bijna jaar te koop

  Het duurt gemiddeld bijna een jaar voordat een huis is verkocht.

De vraagprijs van huizen daalde ook in het vierde kwartaal, ondanks de hogere verkopen, met 0,9%. Ten opzichte van een jaar eerder daalde de vraagprijs in het vierde kwartaal met 3,3%. Meer dan de helft van de verkopers verlaagt de vraagprijs minstens één keer.

Bron: rt[z]
Geplaatst: donderdag 10 januari 2013

Griekse automarkt krimpt verder

  De autoverkopen in Griekenland zijn vorig jaar opnieuw stevig gedaald. In totaal werden 77.675 auto's verkocht, dat is ruim 38 procent minder dan een jaar eerder.

Bron: rt[z]
Geplaatst: donderdag 10 januari 2013

Spaanse rente zakt onder 5 procent

  Het vertrouwen van beleggers in Spanje lijkt te herstellen. De rente op 10-jarige Spaanse staatsobligaties zakt na een veiling van staatsleningen voor het eerst in tien maanden tot minder dan 5 procent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 10 januari 2013

Als centrale banken geldsluizen openzetten kan veel geld naar groeimarkten vloeien

Het nieuwe jaar is nog geen twee weken oud en we hebben al min of meer de zekerheid dat alles bij het oude zal blijven. De centrale banken zullen de geldpersen op volle snelheid doen draaien, zoals ze dat ook in het verleden al volop hebben gedaan. Niets nieuws onder de zon dus.

Christopher Wood van CLSA verwacht in dit scenario geen verandering, ondanks de voorzichtige oproep binnen de Federal Reserve om tegen het einde van dit jaar te stoppen met de politiek van QE. Economisch zou dit volgens Wood echter overeenkomen met zelfmoord.