Nieuws / Artikelen met het woord

58135 artikelen gevonden. Artikel 35731 tot 35735
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 6 februari 2013

Japans Nikkei index in goud (grafiek vanaf 1984)

De Japanse Nikkei index is in drie maanden tijd met maar liefst 27% gestegen. Vandaag steeg de Nikkei met 3,77% naar het hoogste punt in ruim vier jaar tijd. Maar is de beurs wel echt gestegen? Uitgedrukt in grammen goud daalt de Nikkei al sinds 2000!

Bron: hetkanwel.net
Geplaatst: woensdag 6 februari 2013

Waarom Scandinavië geen crisis kent

De economieën van Zweden, Finland, Noorwegen en Denemarken bloeien. Wat doen deze landen anders? The Economist zocht uit waarom Zweden, Finland, Noorwegen en Denemarken het zo goed doen terwijl de rest van Europa steeds dieper wegzakt in de crisis. Een van de ontdekkingen die de redactie van het Britse zakenblad doet, is dat de noordelijke landen al in de jaren negentig hun schuldencrisis hebben opgelost en sindsdien fors bezuinigd hebben op de overheidsuitgaven.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: woensdag 6 februari 2013

Ierland en Portugal willen steun van ECB

Ierland en Portugal zoeken beide financiele steun bij de Europese Centrale Bank (ECB) in een poging sneller volledig terug te kunnen keren op de obligatiemarkten, berichten twee Duitse kranten woensdag op basis van bronnen.

Portugal zou druk zetten op de ECB om zijn obligatie-opkoopprogramma Outright Monetary Transactions (OMT) te activeren om zo het vertrouwen van beleggers in het noodlijdende land verder terug te winnen. Handelsblatt meldt echter dat een meerderheid van het 23-koppige Raad van Bestuur van de centrale bank het OMT-programma niet in wil zetten om landen te helpen om volledig terug te keren op de obligatiemarkten.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 6 februari 2013

Kunnen we ons opmaken voor de grote rotatie?

Vandaag de dag zijn financiële markten veranderd in een psychologische patiënt. Goed nieuws is slecht nieuws, want het kan leiden tot minder kwantitatieve verruiming, terwijl slecht nieuws daardoor vaak een plus kan betekenen voor aandelenmarkten. Nieuwe all time highs worden gevormd, terwijl de economische groei nog lang niet terug is op het niveau van voor 2007. Investeerders worden dan ook langzaam maar zeker ongerust over deze beweging, maar so far so good.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 6 februari 2013

Japanse Nikkei index op hoogste stand in ruim 4 jaar

De Japanse Nikkei index steeg vandaag met 3,77%, omdat centraal bankier Shirakawa vroegtijdig zijn aftreden bekendmaakte. Hij kan zich niet vinden in het inflatoire beleid van de nieuwe premier Shinzo Abe. In een poging de export aan te jagen moet de waarde van de yen ondermijnd worden. Als gevolg daarvan stijgt niet alleen de goudprijs, maar ook de aandelenbeurs.