EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
33
kliks
30
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 35741 tot 35745
Geplaatst op: donderdag 14 februari 2013

Goud is uit

Barrick Gold, 's werelds grootste gouddelver, heeft over het laatste kwartaal van vorig jaar een fors verlies geleden. Dat maakte het Canadese mijnbedrijf donderdag bekend. Barrick noteerde ruim 3 miljard dollar (bijna 2,3 miljard euro) in de min. De belangrijkste reden daarvoor was een afschrijving van 3 miljard dollar op een kopermijn in Zambia.

In dezelfde periode in 2011 boekte Barrick nog een winst van bijna 1 miljard dollar. De hoge kosten die het exploiteren van de Lumwana-mijn in Zambia met zich meebrachten, zorgden het afgelopen jaar echter voor onverwachte tegenvallers. De overname van de mijn was onderdeel van de totale overname van Equinox Minerals in 2011.

Lees verder op deondernemer.nl
Geplaatst op: donderdag 14 februari 2013

Japan is 25% van inkomsten kwijt aan rente

Als er ooit een einde komt aan het vermogen van overheden om schuld op schuld te stapelen dan is het niet onwaarschijnlijk dat dit zal gebeuren in het land waarbij dat proces het verst is gevorderd. Of Japan daadwerkelijk de eerst volgende dominosteen zal zijn die om gaat vallen is natuurlijk niet zeker, maar de situatie waarin het land zich in bevindt is op zijn minst opmerkelijk te noemen. Met een schuld-tot-bbp (bruto binnenlands product) ratio van 230% staat Japan momenteel bovenaan dit lijstje.

Lees verder op biflatie.nl
Geplaatst op: donderdag 14 februari 2013

Zwart geld VS niet meer welkom in Zwitserland

Belastingontduikers uit de Verenigde Staten kunnen niet meer stiekem hun geld wegsluizen naar een Zwitserse bankrekening.

Belastingontduikers uit de Verenigde Staten kunnen niet meer stiekem hun geld wegsluizen naar een Zwitserse bankrekening.

De VS kan binnenkort gegevens opvragen van Zwitserse bankrekeningen van Amerikanen, dankzij een overeenkomst die beide landen donderdag tekenden.

Zwitserse media meldden dat de Zwitserse overheid met tegenzin akkoord is gegaan. Zwitserland hecht grote waarde aan het bankgeheim. Als het niet zou tekenen, zou Zwitserland echter groot kapitaal uit de VS mislopen.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: donderdag 14 februari 2013

'Europees Stabiliteitspact is niets meer dan een accordeon'

De Franse premier Jean-Marc Ayrault kondigde woensdag aan dat zijn land de EU-norm inzake het begrotingstekort van 3% niet zal halen. Olli Rehn, de eurocommissaris voor Economie, heeft in een brief al gemeld dat net als dat bij Portugal, Griekenland en Spanje het geval is geweest, ook andere EU-landen die met tegenvallende economische groei kampen, op een gunstmaatregel kunnen rekenen, schrijft de Italiaanse krant Corriere della Sera:

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: donderdag 14 februari 2013

Griekse werkloosheid op recordhoogte, 27% - armoede tiert weliger

Unemployment in Greece rose to a record 27 percent in November as separate surveys on Thursday showed the country remains stuck in recession and predicted nearly a third of the population would be in poverty by the end of the year.

Lees verder op ap.org

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs