Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 35741 tot 35745
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 20 januari 2013

Evans-Pritchard: "De geboorte van een nieuwe goudstandaard"

Zowel de euro als de dollar kennen hun problemen. De Europese schuldencrisis lijkt de komende jaren nog het nieuws te gaan domineren, terwijl de Amerikaanse dollar massaal wordt bijgedrukt door de Federal Reserve. Biedt goud een oplossing? En in welke vorm moeten we goud dan gebruiken? Een vertaling van het artikel van Ambrose Evand-Pritchard van de Telegraph!

Bron: deweekkrant.nl
Geplaatst: zondag 20 januari 2013

Een nieuw boek: Met pensioen, wat nu te doen?

Met trots kan ik u melden dat mijn boek " Met pensioen, wat nu te doen? " sinds kort in de verkoop is. Ik laat u dit weten omdat dit boek ongetwijfeld uw belangstelling zal wekken. Ik stel het op prijs als u even tijd voor mij vrij kunt maken en hoop dat u er gepaste aandacht aan wilt besteden.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 20 januari 2013

Peter Praet: ECB heeft zijn werk gedaan

Regeringen moeten de oplossing voor de Europese schuldencrisis niet meer zoeken bij de Europese Centrale Bank (ECB), maar vooral bij zichzelf. Dat zegt onze landgenoot Peter Praet, hoofdeconoom van de ECB in een interview in de zondagseditie van het Duitse dagblad Frankfurter Allgemeine.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 20 januari 2013

Griekse rechters werken vanaf morgen weer normaal

Het Griekse justitiesysteem krijgt wat ademruimte. Na maandenlange werkonderbrekingen willen de Griekse rechters vanaf maandag hun werk weer normaal uitvoeren. Uit protest tegen de drastische loonsverminderingen hadden ze sinds september 2012 met werkonderbrekingen het hele justitieapparaat lamgelegd.

Bron: geennieuws.com
Geplaatst: zondag 20 januari 2013

De eurozone , monetaire kolonie van de Federal Reserve

Wij ontvingen een reactie op het door ons zaterdag geplaatste artikel over de werkwijze van de Centrale Bankiers. Hierin staan een aantal interessante punten en besloten wij de reactie als een artikel te plaatsen. Met dank aan onze lezer Mario.

De Federal Reserve ( FED ) mag geld uit niets scheppen, zonder dekking, zonder verantwoording en controle. De ECB mag dit niet doen.

Vanaf de zomer van 2011 tot eind november 2011 intensiveren zich in de media berichten, los van elkaar, die het volgende beeld schetsen: in de ene hoek, de ECB die het standpunt herhaalt, om geen liquiditeit te creëren ongeacht hoe hoog de nood zou zijn; in de andere hoek, de Federal Reserve, die constant laat weten (via Bernanke, Geithner, Obama) dat zij de “lender of last resort” zijn en zullen blijven. Het resultaat in Washington, op 29.NOV.2011, was dat de VS verklaarden Europa in nood te zullen “redden” met fiat gecreëerde liquiditeit van de Federal Reserve. Ik concludeer hieruit dat de Euro, een US Dollar surrogaat is geworden. Deze conclusie wordt niet gedeeld door de meeste media, de officiële verklaringen of de “in-de-wandelgangen-gelekte-commentaren”. Maar de UITWERKING daarvan bevestigt dat de ECB zich lam opstelt en de Federal Reserve graag fiat geld wil creëren voor de financiële instellingen in de Eurozone. Alleen al in december 2011, is er een half biljoen US Dollar gecreëerd en geleend aan Europese banken voor rente onder de 0,10%. Het grootste deel van dit nieuw gemaakte geld, is bij de ECB gestald voor 2,00% rente, terwijl Italië voor 7,00% leent! (Wat een verschil met een situatie waearin de ECB haar rol als centrale bank ook daadwerkelijk zou invullen en SOEVEREINE MUNT zou uitgeven!!!)