Nieuws / Artikelen met het woord

57630 artikelen gevonden. Artikel 3576 tot 3580
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 12 december 2016

Saudi-Arabië gaat verder met verlagen olieproductie

Saudi-Arabië is bereid zijn olieproductie verder te verlagen dan afgesproken, nu ook olieproducenten buiten het OPEC-kartel hebben beloofd hun productie in te perken.

Dat stelde de olieminister van het land, Khalid Al-Fahli, nadat de landen van buiten de OPEC tot een overeenkomst waren gekomen.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: zondag 11 december 2016

Renteverhoging aanstaande, dit gebeurde er na de laatste keer

Renteverhoging door de FED zal na aanstaande woensdag hoogstwaarschijnlijk een feit zijn. De markt houdt rekening met een verhoging van 25 basispunt ofwel 0,25%. De laatste verhoging was op 16 december 2015. Deze verhoging.......

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 11 december 2016

OPEC- en niet-OPEC-landen besluiten tot beperken productie

Leden van oliekartel OPEC hebben zaterdag een deal gesloten met elf andere landen om de productie van olie te verlagen.

De niet-OPEC-landen hebben gezegd dat ze vanaf 1 januari in totaal 558.000 vaten per dag minder omhoog pompen. Dit is minder dan het oorspronkelijke doel van 600.000 vaten, maar nog steeds is het de grootste korting ooit van niet-OPEC-landen. Twee weken geleden besloot OPEC al 1,2 miljoen vaten minder te produceren.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 11 december 2016

Democratie gaat ten onder aan zichzelf

We zien momenteel wereldwijd bij verkiezingen en referenda in de westerse landen een grote opkomst van populistische partijen. We lijken af te stevenen op een ware politieke aardverschuiving. Daarbij verscherpen de tegenstellingen in het politieke debat. Kijken we naar ons eigen polderlandschap, dan zien we met de komst van nieuwe partijen een behoorlijke versplintering ontstaan in het politieke landschap. De nieuwste partij aan het firmament is “Geen Peil” waarmee het aantal partijen die straks meedoen aan de Kamerverkiezingen op 20 stuks uitkomt. Waar moeten we in vredesnaam op kiezen vragen de stemgerechtigden zich af. De gevestigde partijen kunnen het wel schudden, althans zo blijkt uit peilingen van Maurice de Hond. Partijen als VVD, CDA, SP, D66, GroenLinks en PvdA zouden samen nu nog maar 87 zetels scoren. De PVV met 34 zetels zou veruit de grootste zijn. Het is wel duidelijk hoe groot het wantrouwen onder ons burgers is ten opzichte van het establishment in Den Haag. Zoals de laatste tijd in zoveel landen wordt de Tweede Kamerverkiezing bij ons op 15 maart een spannende aangelegenheid.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 11 december 2016

Millennial in belangrijke mate door financiële crisis geboetseerd

De financiële crisis heeft een cruciale basis gelegd voor de houding die de millennials tegenover de financiële wereld hebben aangenomen. Dat blijkt uit een onderzoek van het bureau Bamm London en de bank HSBC Holdings.

De bank is bij de millennial volgens de onderzoekers veel minder een vanzelfsprekend gegeven in het leven dan bij vroegere generaties het geval was.

Daarnaast wordt opgemerkt dat jongeren veel minder een natuurlijk vertrouwen hebben in de financiële wereld dan hun ouders, terwijl vele millennials bovendien te kennen geven zich tegen de consumptiemaatschappij af te zetten, ook al zijn ze materieel perfect perfect uitgerust.