Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 35751 tot 35755
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 8 januari 2013

Pensioensparen in de lift

Tienduizenden Belgen beslisten in 2012 om voor het eerst zelf te sparen voor hun oude dag, als aanvulling op het wettelijk pensioen. Groeicijfers bij enkele grote aanbieders doen De Morgen besluiten dat pensioensparen aan een opmars bezig is, vooral bij jongeren. De vaststelling komt overeen met de algemene spaartrend van de Belgen.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 8 januari 2013

Europa: platgebrand en verlaten?

“Ford gaat weg en er komt niets anders in de plaats. Niemand wil hier nog investeren. De toekomst in Europa is donker,” aldus een ex-werknemer van Ford Genk in de Financial Times. Europa, lange tijd het wereldcentrum van de vooruitgang, is in economisch verval.

Tussen 2007 en 2011 daalde de jaarlijkse investering in de 27 EU-lidstaten met meer dan 350 miljard euro. Die investering was twintig maal zo groot als de daling in privéconsumptie en viermaal zo groot als de economische krimp. Alle landen – Frankrijk en België, maar ook Nederland, Duitsland en het V.K. –krijgen het hard te verduren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 7 januari 2013

Banken VS betalen miljarden voor huizencrisis

Een groep van tien grote Amerikaanse hypotheekverstrekkers betaalt in totaal 8,5 miljard dollar (6,5 miljard euro) om huiseigenaren te vergoeden die door de hypotheekcrisis in de Verenigde Staten ten onrechte uit hun woning werden uitgezet.

De banken en de Amerikaanse overheid bereikten daarover een schikking, zo werd maandag bekend.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 7 januari 2013

CombiBar voor goud als betaalmiddel

De Zwitserse raffinaderij Valcambi, onderdeel van de grote goudproducent Newmont, heeft een nieuw goudproduct op de markt gebracht. Het is een strip van goud ter grote van een kredietkaart waarbij je de strip kan afbreken in kleinere stukjes goud van 1 gram.

Op deze manier kan de stip gemakkelijk gebruikt worden als betaalmiddel. De opgang van de goudstrip doet zich voornamelijk voor in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland zelf.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 7 januari 2013

Wall Street wacht op cijferseizoen

De aandelenbeurzen in New York stonden maandag op verlies. Beleggers namen wat gas terug na de recente koerswinsten, waarbij de breed samengestelde S&P 500 vrijdag de hoogste slotstand in 5 jaar bereikte. Ook wordt gewacht op de start van het cijferseizoen. Het Amerikaanse aluminiumconcern Alcoa opent dinsdag, zoals gebruikelijk, als eerste de boeken over het afgelopen jaar en het vierde kwartaal.

De Dow-Jonesindex noteerde in de tussentijdse handel 0,6 procent lager op 13.360 punten en de S&P 500 daalde 0,5 procent tot 1458 punten. De technologiebeurs Nasdaq verloor 0,3 procent tot 3092 punten.