Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 35751 tot 35755
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 5 februari 2013

Markten staan nog steeds te hoog

De beren zijn terug. Vorige week waren de beren voor het eerst in 12 weken aan de bovenhand, weliswaar lichtjes. Een nieuwe rondvraag door Bespoke Invest deze week leert ons dat de beren toenemen. 56 % van de ondervraagden ziet de S&P 500 over 1 maand lager staan dan het huidige niveau.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 5 februari 2013

Balans ECB krimpt door terugbetaling leningen

Banken zijn begonnen met het terugbetalen van de LTRO leningen, waardoor het balanstotaal van de ECB weer gekrompen is naar het laagste niveau sinds 24 februari vorig jaar. Banken die het geld vorig jaar leenden vanwege liquiditeitsbehoefte brengen dat nu weer gedeeltelijk terug naar de ECB. Daarmee wijkt de ECB af van de centrale banken van de VS, Engeland en Japan, die juist meer geld in omloop brengen door staatsobligaties op te kopen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 5 februari 2013

Argentinië staat aan de vooravond van hyperinflatie

Tot op heden heeft Argentinië het inflatieniveau nog redelijk onder controle. Hoewel de munt in waarde daalt en het land uitgesloten is van financiering via internationale markten, blijven de gevolgen beperkt. Maar de huidige regering heeft beslist om de prijzen in de supermarkten tijdelijk te bevriezen. Dit kan leiden tot hyperinflatie eens deze maatregel een einde neemt.

Bron: express.be
Geplaatst: dinsdag 5 februari 2013

Crisis op de beurs ? Hoezo crisis ?

De Amerikaanse beurzen noteren opnieuw boven hun pre-crisisniveau. Toch zijn het niet de westerse beurzen die het best presteren. De laatste noteringen in onze contreien vallen in het niets in vergelijking met de prestaties van de aandelenbeurzen in verschillende opkomende economieën. Dat valt af te leiden uit onderstaande grafiek, die door het weekblad The Economist werd gepubliceerd.

De lichtblauwe ijn geeft de stijging weer in vergelijking met het begin van de crisis eind 2007. De donkerblauwe lijn de stijging in vergelijking met een jaar geleden. De beste prestatie werd door Thailand neergezet. Thaïse aandelen zijn vandaag gemiddeld een kleine 200% meer waard dan 5 jaar geleden.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 5 februari 2013

China kocht vorig jaar 834,5 ton goud via Hong Kong

China heeft in december 114,4 ton goud geïmporteerd via doorvoerhaven Hong Kong. Daarmee komt de totale bruto import van goud over heel 2012 uit op 834,5 ton, een stijging van 94% ten opzichte van 2011. Netto bleef er in november en december ongeveer 70% van dat volume over, nog steeds een gigantische hoeveelheid. Het is de vraag hoeveel van dat goud gekocht is door de Chinese centrale bank.