Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 35756 tot 35760
Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 5 februari 2013

Column Kees de Kort | Wie naar Frankrijk kijkt, wordt nerveus

De Kort: "Iedereen had er het volste vertrouwen dat het allemaal wel goed zou komen. Zeker nadat Mario Draghi eind juli vorig jaar had gezegd 'jullie kunnen op me rekenen'. Maar we hebben natuurlijk de politieke ontwikkelingen in Italië en Spanje, we hebben de financiële ontwikkelingen in Italië en in Nederland."Kortom, zegt De Kort, ontwikkelingen die maken dat het tijd is om de situatie in Europa goed onder de loep te nemen. "Ook vanochtend zijn er weer wat economische cijfers bekend geworden waarvan je niet vrolijk wordt: cijfers over de inkoopmanagers uit de dienstverlening bijvoorbeeld. Dat cijfer is een tijdlang erg gedaald. Nu zijn we ruim onder de 50 terechtgekomen en het 'tikt' een heel klein beetje omhoog. Dus de daling is even tot stilstand gekomen. Maar onder de 50, dus nog steeds krimp."Of neem Frankrijk, gaat hij verder. "Het is echt slecht hoor wat daar gebeurt. Als je daar goed naar kijkt, neemt de nervositeit flink toe."

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: dinsdag 5 februari 2013

Nederlandse pensioenfondsen handhaven investeringen in grondstoffen

Twee grote Nederlandse pensioenfondsen hebben aangegeven het niveau van hun investeringen in grondstoffen te zullen handhaven. Ze geven aan dat het indekken tegen het gevaar van inflatie de belangrijkste reden is voor deze focus op grondstoffen.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: dinsdag 5 februari 2013

De illusie van de United States Bullion Depository

Er is in de Verenigde Staten een plek waar veel landen goud opgeslagen hebben liggen, de United States Bullion Depository. Een hele deftige naam die niemand wat zegt, maar we hebben het kort gezegd over Fort Knox. De grootste kluis van de FED waar grote delen van de goudreserves van verschillende landen liggen opgeslagen.

Bron: market-ticker.org
Geplaatst: dinsdag 5 februari 2013

Waarom de volgende crash er snel aankomt

We got a problem here folks, and it's going to lead to the next crash -- and sooner than you think.

First, let's talk about the impact of QE on companies.   The common mantra is that it makes it "easier" for firms to borrow money.  The problem is that borrowing, in general, is a destructive act as you must pay back said borrowing with interest -- no matter how small.   The bigger problem, however, is that long-established businesses have obligations that were all contracted with the expectation of lending other people money and earning a spread on it, such as their pensions.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 5 februari 2013

Dan Fuss: “Obligaties waren in 55 jaar nooit zo overkocht”

In de US wordt de titel ‘Bond King’ royaal uitgedeeld. Bill Gross en Jeff Gundlach zijn 2 grootheden op de obligatiemarkt, maar we mogen ook Dan Fuss niet over het hoofd zien. Fuss, werkzaam voor Loomis Sayles, wordt ook wel eens de ‘Bond God’ genoemd, wat toch nog een stapje hoger is.

Hij is 55 jaar actief in de markten, maar wat hij nu beleeft heeft hij nooit eerder meegemaakt. Fuss geeft toe dat de wereld rondom ons verandert, maar een bull market in fixed-income assets die 30 jaar duurt is toch iets heel ongewoons. De beren zijn op de obligatiemarkten gewoon van het terrein gevaagd.