Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 35756 tot 35760
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 18 januari 2013

US Mint tijdelijk door voorraad 2013 Silver Eagle munten heen

De US Mint heeft de verkoop van Silver Eagle munten tijdelijk stopgezet, omdat het volledig door haar voorraad van nieuwe 2013 munten heen is. De verkoop aan dealers wordt pas in de week van 28 januari hervat, als de voorraad weer is aangevuld. De munten worden geslagen in de West Point locatie van de US Mint, gelegen in New York. De US Mint heeft in januari al meer dan 6 miljoen troy ounce aan Silver Eagle's verkocht.

Bron: rt[z]
Geplaatst: vrijdag 18 januari 2013

Recessie Italië in 2013 nog dieper

De recessie in Italië zal dit jaar dieper zijn dan eerder werd gevreesd. De Italiaanse economie krimpt naar verwachting met 1 procent in 2013, terwijl eerder werd gerekend op een teruggang van 0,2 procent. Dat maakte de Italiaanse centrale bank vrijdag bekend.

[...]

Bron: vrijspreker.nl
Geplaatst: vrijdag 18 januari 2013

Grieken beginnen al met eigen valuta, de TEM.

Steeds meer Grieken zien in dat hun toekomst dan mogelijk gedwongen wel bij de Euro en Eurozone ligt, maar dat het niet inhoudt dat ze zelf ook alles met die Euro moeten blijven doen.

De lokale munt is in opkomst in Griekenland en naar ik hoop ook in onze lage landen.

In een deel van Griekenland is de Tem ingevoerd. 1300 Grieken hebben zich al opgegeven voor het gebruik van deze lokale munt.

Deze mensen organiseren al lokale markten en bartering overeenkomsten waarbij ze hun eigen munt gebruiken in plaats van de slecht verkrijgbare Euro.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 18 januari 2013

Column Kees de Kort | Sneller afboeken

Bedrijven die een grote overname hebben gedaan, boeken die sneller af dan voorheen. Neem Rio Tinto, zegt Kees de Kort. Daarvan werd gisteren bekend dat de topman opstapte in verband met zo'n enorme afschrijving. De Kort: "Dat Rio Tinto is een groot mijnbouwconcern uit Engeland met wereldwijde belangen. Die hebben in 2007 voor een enorm bedrag, zo'n 38 miljard dollar, een Canadees bedrijf overgenomen."Hij gaat verder: "Ondertussen hebben ze die overname voor de helft afgewaardeerd. Dan zou je misschien zeggen: ja, èn? Maar in die tijd, 2006 en 2007, waren grote overnames volstrekt normaal. Dat vonden we ook allemaal fantastisch. Dus ik denk dat we de komende maanden nog veel meer van dit soort bedragen gaan horen."

Bron: fondsnieuws.nl
Geplaatst: vrijdag 18 januari 2013

Goldman: hoogtijdagen goud voorbij

Goldman Sachs verwacht dat de goudprijs de komende jaren niet meer verder gaat stijgen. Dat komt doordat de Amerikaanse centrale bank (Fed) heeft aangegeven de rente niet meer voor onbepaalde tijd laag te houden.

Volgens Goldman-strateeg Jeff Currie anticipeerden de markten er tot voor kort op dat de monetaire verruimingspolitiek van de Fed van onbepaalde duur zouden zijn. Op de lange duur zou dat onvermijdelijk tot inflatie leiden, waartegen goud als een goede verzekering wordt gezien.