Nieuws / Artikelen met het woord

57286 artikelen gevonden. Artikel 35756 tot 35760
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 7 januari 2013

Einde Koreaanse oorlog?

De Noord-Koreaanse President Kim Jong-Un verklaarde tussen de regels door een einde aan de oorlog met Zuid-Korea. Dit zou de 2 landen alvast veel geld besparen aan. Geld dat ze dan kunnen spenderen aan hun economie. Deze ommezwaai kan het begin zijn van een sterk economisch herstel.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 7 januari 2013

AMSTERDAM VANDAAG: AEX slot -0,1%, 'met de groeten uit Basel'

De AEX sloot maandag licht lager. Financiele waarden in Europa dikten maandag stevig aan nu de liquiditeitseisen onder het Basel III-akkoord zijn versoepeld, waarmee ING en Aegon de index steun boden.

De AEX sloot 0,1% lager op 351,24 punten, bij een bandbreedte van nog geen twee punten. De Midkap won op het slot 0,4% op 548,18 punten. De ASX kreeg er 0,5% bij op 417,99 punten.

Wall Street noteerde rond het slot van de handel in Amsterdam lager, waarbij de Dow Jones Industrial Average 0,4% lager noteerde.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 7 januari 2013

Beurzen sluiten in het rood

De Europese beurzen zijn maandag met verlies de handel uitgegaan. Beleggers namen wat winst na de recente opmars op de aandelenmarkten. De Europese bankaandelen gingen juist omhoog dankzij een versoepeling van de regels voor de bankensector.

De AEX-index in Amsterdam eindigde 0,1 procent lager op 351,24 punten. De MidKap-index klom 0,4 procent tot 548,18 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt verloren tussen 0,4 en 0,7 procent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 7 januari 2013

Beurs op Wall Street houdt adem in met bedrijfsresultaten op komst, VIX stelt gerust

Deze week mogen we uitkijken naar de eerste bedrijfsresultaten op de beurs van Wall Street en dat is natuurlijk altijd een spannende aangelegenheid. Dinsdagavond bijt aluminiumfabrikant Alcoa de spits af, vrijdag krijgen we onder andere nog cijfers van Wells Fargo.

Speciale aandacht verdient de evolutie van de CBOE Volatility Index (VIX), die de graad van angst op de markt meet. Hier is iets eigenaardigs aan de hand, want deze index is vorige week met bijna 40 % gedaald, oftewel het grootste verlies op weekbasis in minstens 26 jaar.

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: maandag 7 januari 2013

Paniek achter de schermen in Amerika

Het schuldenplafond in de Verenigde Staten zorgt voor een nog grotere verdeeldheid in het Congress dan de Fiscal Cliff. De problemen die er zijn geweest rondom de fiscale afgrond lijken een voorbode van wat komen gaat wat betreft de limiet van de ‘debt ceiling’.