Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 35761 tot 35765
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 17 januari 2013

India’s voorkeur voor goud dateert al van eeuwen geleden

Specialist in edelmetalen Ganesh Rathnam gaf in het programma 60 Minutes een woordje uitleg over de film “India’s Love Affair With Gold”, waarin wordt verklaard waarom de Indiërs zo’n enorme honger naar goud hebben. Een Indiër gelooft simpelweg niet dat goud in waarde kan dalen.

De band met goud gaat terug op een traditie die al honderden jaren oud is. Al die tijd hebben de Indiërs twee dingen geleerd: spaar geld voor moeilijke tijden en betrouw de banken niet. Liever dan geld op de bank te zetten, zal een Indiër er goud voor kopen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 17 januari 2013

Dit zijn de 10 landen met ‘bergen goud’

De beslissing van Duitsland om een deel van zijn buitenlandse goudvoorraden terug naar Duitsland te brengen, kan andere landen aanzetten om hetzelfde te doen. Als Duitsland landen als Amerika, Frankrijk en Groot-Brittannië niet meer vertrouwd, wie moet het dan wel doen.

De World Gold Council rapporteerde dat er in 2012 500 ton goud werd toegevoegd aan de reserves van de centrale banken wereldwijd. Dit zijn volgens de World Gold Council de 10 landen met officieel de grootste goudvoorraden:

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 17 januari 2013

Nokia loost meer dan duizend Finse medewerkers

Nokia gaat driehonderd it-medewerkers ontslaan, vooral in het thuisland Finland.

nog eens 820 werknemers worden bij strategische Indiase partners ondergebracht die actief zijn in Finland. Dat maakte het Finse bedrijf donderdag bekend.

[...]

Bron: rt[z]
Geplaatst: donderdag 17 januari 2013

Financiële problemen burgers door overheid

  Nederlandse burgers komen regelmatig in grote financiële problemen door het beleid van de overheid. Dat stelt de Nationale ombudsman Alex Brenninkmeijer donderdag in zijn rapport 'In het krijt bij de overheid'.

Gemeenten en instanties als de Belastingdienst, het UWV en het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) werken langs elkaar heen en gaan allemaal hun eigen weg.

lke organisatie gaat anders om met betalingstermijnen en boetes. Daarbij letten ze niet op de effecten van elkaars acties. Bijna een op de tien huishoudens, zo'n 693.000 mensen, kan niet zonder hulp van grote schulden afkomen.

[...]

Bron: wordpress.com
Geplaatst: donderdag 17 januari 2013

Waar is sinds 1940 het Nederlands goud gebleven?

De goudvoorraad die Nederland heeft opgeslagen in Amerika en Engeland maakt ons afhankelijk van willekeur van die staten; Door de goudvoorraad onder te brengen op vreemde bodem is de facto de soevereiniteit van ons land ook overgedragen op andere staten. We zouden de proef op de som kunnen nemen om alle goud terug te laten komen; DNB liegt, verdraait de feiten, traineert en past regelrecht bedrog toe, om deze belangrijke zaken uit het daglicht te houden; eventueel vluchtende elementen van de van amsberg familie hoeven niet meer met goud te slepen bij de voorgenomen vlucht; aandelen in oliemaatschappijen, banken etc., die de facto zijn ingepikt kunnen worden ingeruild voor goudreserves die elders liggen opgeslagen, zodat eindelijk het gestolen vermogen na 200 jaar kan worden verzilverd. Waar is ons goud?