Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 35761 tot 35765
Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: maandag 7 januari 2013

Paniek achter de schermen in Amerika

Het schuldenplafond in de Verenigde Staten zorgt voor een nog grotere verdeeldheid in het Congress dan de Fiscal Cliff. De problemen die er zijn geweest rondom de fiscale afgrond lijken een voorbode van wat komen gaat wat betreft de limiet van de ‘debt ceiling’.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 7 januari 2013

Eén op zes Spaanse elektriciteitsaansluitingen is frauduleus

Elektriciteitsfraude neemt een vlucht tengevolge de recessie in Spanje. Bijna een zesde van alle aansluitingen op het elektriciteitsnet is frauduleus.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 7 januari 2013

Frankrijk blijft goedkoop lenen

De Franse staat heeft maandag in totaal 7 miljard euro opgehaald met de veiling van staatsleningen. De rente op die obligaties lag net als bij eerdere veilingen op zeer lage niveaus.

Frankrijk veilde leningen met een looptijd van 13 weken tegen een negatieve rente van 0,01 procent. Dat betekent dat investeerders geld toeleggen op de leningen. Verder bracht Parijs een lening van 22 weken aan de man tegen een rente van 0 procent en een obligatie van 48 weken tegen een rente van 0,035 procent.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 7 januari 2013

Rene Hochreiter: "De bull market in goud is voorbij"

De goudprijs stijgt al twaalf jaar vrijwel onafgebroken, maar daar komt volgens Rene Hochreiter een einde aan. Hij verwacht dat de goudprijs dit jaar op gemiddeld $1.600 per troy ounce zal uitkomen, lager dan de gemiddelde prijs van $1.668,75 in het jaar 2012. Rene Hochreiter, directeur van een Zuid-Afrikaans bedrijf dat financieel advies geeft binnen de mijnbouwsector, verwacht dat de Amerikaanse economie weer gaat aantrekken. Daarom geeft hij de voorkeur aan edelmetalen die profiteren van een groeiende economie.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 7 januari 2013

Jim Willie: "Aanbod goud zal opdrogen en buitenland zal dollar negeren"

Op Youtube kwam ik een interessant interview tegen met Jim Willie van Goldenjackass.com. In een interview met USAWatchdog legt hij uit dat goud in feite een anti-bubbel is, de tegenpool van de enorme bubbel die wordt opgeblazen in staatsobligaties. Jim Willie is van mening dat het buitenland vroeg of laat de steun voor de Amerikaanse dollar zal opzeggen, omdat Amerika vrijwel niets doet aan haar schuldenprobleem. Ook ziet Willie het aanbod van fysiek goud op een dag opdrogen, waardoor de prijs gigantisch zal stijgen.