Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 35766 tot 35770
Bron: geennieuws.com
Geplaatst: maandag 7 januari 2013

Deflatie ? Een prachtig idee of niet ?

Waarom de centrale bankiers en overheden zo’n hekel hebben aan deflatie, en is deflatie daadwerkelijk slecht voor de economie? Maar eerst even een kort overzicht wat Deflatie is en de tegenhanger hiervan Inflatie. Als u de internationale media volgt  en de financiele katernen van dagbladen leest, heeft u hoogstwaarschijnlijk gehoord van het briljante plan van de nieuwe premier van Japan, de heer Shinzo Abe. Om Japan uit de destructieve spiraal van deflatie te halen die het land en de economie al 30 jaar verlammen en om  de Japanse economie nieuw leven in te blazen heeft de heer Abe het lumineuze plan opgevat om de regering een mega gigantische berg geld te laten lenen om hiermee bruggen, wegen en openbare gebouwen neer te zetten.

Nieuw plan?? Niet echt hoor, als sinds 1971 toen Nixon de laatste link met het goud doorsneed zijn overheden (vooral in het Westen en de laatste 5 jaar ook in de ontwikkelende landen) bezig geweest steeds meer en meer geld te lenen om hiermee steeds verder te kunnen groeien en een nutteloze welvaartsstaat op te bouwen, en de gewone economie steeds meer te verstikken.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 7 januari 2013

Wall Street opent in het rood

In New York zijn de aandelenbeurzen maandag in het rood geopend. Net als in Europa besloten de Amerikaanse beleggers wat winst te nemen na de recente sterke opmars.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang van de handel 0,3 procent lager op 13.397 punten en de brede S&P 500 daalde 0,4 procent tot 1460 punten. De technologiebeurs Nasdaq verloor 0,4 procent tot 3088 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 7 januari 2013

‘Wall Street begint in de min’

De aandelenbeurzen in New York beginnen waarschijnlijk licht lager aan de eerste volledige handelsweek van het jaar. Net als in Europa lijken de Amerikaanse beleggers wat gas terug te nemen na de recente opmars.

De aandacht van de beleggers zal deze week vooral uitgaan naar de start van het jaarcijferseizoen. Het Amerikaanse aluminiumconcern Alcoa is dinsdag, zoals gebruikelijk, het eerste grote concern dat de boeken over het afgelopen jaar opent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 7 januari 2013

Hier komen de Hexacopters!

Er is een ware revolutie gaan de wereld van de robots en drones. We hadden het eerder al over vliegende robotmuskieten of computergestuurde kakkerlakken. We waren echter vooral onder de indruk van de mogelijkheden van de zwermen quadrotors.

De heren bij Mad Labs gingen nog een stapje verder en combineerden een quadrotor met een hexapod, een robotspin. Hier is de Hexacopter: FREAKY!!

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 7 januari 2013

Bank of America schikt hypotheekclaims

Bank of America heeft een schikking getroffen met hypotheekverstrekker Fannie Mae ter waarde van 3,6 miljard dollar om claims rond de verkoop van hypotheken tussen 2000 en 2008 af te kopen.