Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 35781 tot 35785
Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 6 januari 2013

De europeanisering van Amerika

De Amerikanen volgen de situatie in Europa al jaren met nauwelijks verholen misprijzen over de incompetentie van onze leidende klasse. Hun kritiek is helemaal terecht, maar volgens The Economist bewijst het recente wanspektakel rondom de ‘fiscale afgrond’ dat Washington even dysfunctioneel is als Brussel en dat wel op drie deprimerende manieren:

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 6 januari 2013

IMF praat maandag in Egypte over mogelijke steun

Masood Ahmed, de verantwoordelijke van het Internationaal Muntfonds voor het Midden-Oosten en Centraal-Azië, reist maandag af naar Egypte om er te praten over de economische "moeilijkheden" van het land en over een "mogelijke steun". Dat heeft de instelling aangekondigd.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: zondag 6 januari 2013

Grieken grijpen terug op de ruilhandel

In Griekenland wordt nu op veel plaatsen naast de euro gebruikt gemaakt van alternatieve betaalmiddelen, waardoor feitelijk een soort ouderwetse ruilhandel in een modern jasje is ontstaan. Eén van de plekken waar dit systeem een ware bloei doormaakt, is de plaats Volos, aan de voet van de berg Pilio (zie wel.nl 29/11/2012 ). Hier heet de alternatieve munt de ‘TEM’ (de afkorting van ‘Locale Alternatieve Eenheid’ in het Grieks.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 6 januari 2013

'Overname Spaanse bank kost duizenden banen'

Dat berichtte de Spaanse krant Cinco Dias vrijdag op gezag van ingewijden.

Santander maakte vorige maand bekend dat het Banesto, waarin het al een belang van 90 procent heeft, volledig wil inlijven. Toen zei het bedrijf al dat het na de overname 700 van de 1700 Banesto-kantoren wil sluiten.

De grootste bank van Spanje gaat volgende week met de vakbonden om de tafel om de reorganisatieplannen toe te lichten, aldus Cinco Dias.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 6 januari 2013

Crisis: schoenmakers hebben het druk

Steeds meer Nederlanders laten hun kapotte spullen oplappen. Het zijn gouden tijden voor herstellers van kleding, meubels en auto-onderdelen.

Kleermakers nemen extra naaisters in dienst, omdat steeds meer mensen liever nog even met hun 'oude' kleren doen dan nieuwe te kopen. De crisis maakt creatief.