Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 35781 tot 35785
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 18 januari 2013

“Olieprijs kan deze zomer naar 150 dollar”

Goldman Sachs is opvallend bullish voor de oliemarkt. De energiespecialist van deze Amerikaanse bank trekt zich niets aan van alle heisa rond schaliegas en –olie in de US en andere delen van de wereld. Die schalietoestanden zouden een voorbijgaand fenomeen zijn.

Jeffrey Currie, head commodity research bij Goldman Sachs en één van de grootste oliespecialisten, kwam vannacht met een opvallende voorspelling. Hij voorspelt niet meer of niet minder dan dat een vat WTI (de Amerikaanse variëteit maw) tegen de zomer 150 dollar zal kosten.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: vrijdag 18 januari 2013

Werkloosheid stijgt, vooral man boven de 45 jaar is de klos

Al anderhalf jaar stijgt de werkloosheid onafgebroken. 7,2 procent van de beroepsbevolking zat in december thuis, dat zijn 571 duizend Nederlanders. Dit maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gisteren bekend. Een opmerkelijke stijging was er afgelopen maand bij de werkloosheid onder mannen van 45 jaar en ouder, zegt onderzoeker Senne Jansen. "Maar liefst 6000 oudere mannen kwamen zonder werk te zitten. Zij vormen een kwetsbare groep. Dat je vooral meer mannen in de WW ziet belanden, ligt aan de sectoren waarin zij werken. Het aantal uitkeringen voor mensen in de financiële en zakelijke dienstverlening, de industrie en delfstoffen, energie- en afvalvoorziening en de bouw zijn flink toegenomen."

In 2012 kwamen er 70.000 WW'ers bij. Inmiddels hebben 340.000 Nederlanders zo'n uitkering. Steeds minder vaak eindigt de WW, die maximaal 3 jaar en 2 maanden duurt, omdat mensen werk vinden.

Bron: rt[z]
Geplaatst: vrijdag 18 januari 2013

Slechte Spaanse leningen stijgen tot record

De hoeveelheid slechte leningen van Spaanse banken is in november opgelopen tot de recordhoogte van 11,38% van het totale uitgeleende vermogen.

Dat meldt de Spaanse centrale bank. Het totale bedrag aan oninbare leningen nam in november met 2 miljard euro toe tot 191,6 miljard euro. De kredietverlening in Spanje kromp in november met bijna 6 procent ten opzichte van het voorgaande jaar.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 18 januari 2013

Oorlog op de valutamarkten werkt in het voordeel van de edelmetalen

Op de valutamarkten gaat het hard tegen onzacht. Rusland sprak gisteren van “currency wars” die worden gevoerd. Daarmee wordt op de eerste plaats verwezen naar Japan, dat de belangrijkste handelspartners een schot voor de boeg gaf door de koers van de Yen met enig spierballenvertoon lager te dwingen.

Japan had succes met deze aanpak, misschien wel te veel succes. Andere landen schreeuwden meteen moord en brand dat ook hun munt overgewaardeerd was en dat ze zeker geen tegenstander zouden zijn van een zekere vorm van depreciatie van de nationale valuta.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 18 januari 2013

'Werkenden vaker bij schuldhulp'

Voor het eerst zijn er meer werkenden dan mensen met een uitkering die schuldhulpverlening aanvragen.

Bijna de helft van de mensen in het bestand van de brancheorganisatie voor schuldhulpverlening NVVK heeft inkomen uit werk, tegen ongeveer veertig procent met een uitkering. Dat zegt de voorzitter van de NVVK Joke de Kock vrijdag in het Nederlands Dagblad.

Volgens De Kock konden mensen met werk vaak gemakkelijk extra geld lenen. "Maar tegenwoordig kan dat niet meer, terwijl deze groep wel veel financiële verplichtingen is aangegaan", stelt zij in het ND.