Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 35786 tot 35790
Bron: bnr.nl
Geplaatst: maandag 7 januari 2013

Econoom: Meer risico door ruimer jasje voor banken

Door de soepeler liquiditeitsregels voor banken wordt het risico op een systeemcrisis groter, zegt hoogleraar Algemene Economie Frank den Butter op BNR.

Hoogleraar Frank den Butter (VU): "Het is een beetje kiezen tussen twee kwaden"

Internationale financiële toezichthouders hebben zondag nieuwe regels voor liquide middelen versoepeld en uitgesteld. Banken hadden gewaarschuwd dat de geplande regels kredietverstrekking en economisch herstel in de weg zouden zitten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 7 januari 2013

Nikkei sluit met verlies

De beurs in Tokio is maandag met verlies gesloten. Beleggers besloten wat winsten te nemen na de sterke rally van afgelopen vrijdag, die de Japanse beurs naar het hoogste niveau sinds maart 2011 stuurde.

De Nikkei eindigde 0,8 procent lager op 10.599,01 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 7 januari 2013

Flexibeler liquiditeitsregels voor banken

Internationale financiële toezichthouders hebben zondag nieuwe regels voor liquide middelen die banken moeten aanhouden versoepeld en uitgesteld. Banken hadden gewaarschuwd dat de geplande regels kredietverstrekking en economisch herstel in de weg zouden zitten.

Bron: 360magazine.nl
Geplaatst: maandag 7 januari 2013

China heeft meer kinderen nodig

Er zijn te weinig Chinezen om de economische groei in stand te houden.

Japan vergrijst in snel tempo en dat is slecht voor de economie. Als China niet oppast, gaat het dezelfde kant op. Hoogleraar economie James Liang waarschuwt in de Chinese publicatie Caixin media voor de lage geboortecijfers in China. Er worden te weinig kinderen geboren om de consumptie en productie op peil te houden en dat betekent in de toekomst economische krimp.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 7 januari 2013

Britse premier vindt bezuinigen belangrijker dan rating

De Britse premier David Cameron vindt het belangrijker om het begrotingstekort terug te dringen, dan om de AAA-status van het land te behouden.

Dat zei hij zondag tegenover de BBC. De drie grote kredietbeoordelaars beoordelen Groot-Brittannië nog met de hoogste triple A-status, maar waarschuwen dat de rating mogelijk wordt verlaagd.