Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 35786 tot 35790
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 17 januari 2013

Nokia loost meer dan duizend Finse medewerkers

Nokia gaat driehonderd it-medewerkers ontslaan, vooral in het thuisland Finland.

nog eens 820 werknemers worden bij strategische Indiase partners ondergebracht die actief zijn in Finland. Dat maakte het Finse bedrijf donderdag bekend.

[...]

Bron: rt[z]
Geplaatst: donderdag 17 januari 2013

Financiële problemen burgers door overheid

  Nederlandse burgers komen regelmatig in grote financiële problemen door het beleid van de overheid. Dat stelt de Nationale ombudsman Alex Brenninkmeijer donderdag in zijn rapport 'In het krijt bij de overheid'.

Gemeenten en instanties als de Belastingdienst, het UWV en het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) werken langs elkaar heen en gaan allemaal hun eigen weg.

lke organisatie gaat anders om met betalingstermijnen en boetes. Daarbij letten ze niet op de effecten van elkaars acties. Bijna een op de tien huishoudens, zo'n 693.000 mensen, kan niet zonder hulp van grote schulden afkomen.

[...]

Bron: wordpress.com
Geplaatst: donderdag 17 januari 2013

Waar is sinds 1940 het Nederlands goud gebleven?

De goudvoorraad die Nederland heeft opgeslagen in Amerika en Engeland maakt ons afhankelijk van willekeur van die staten; Door de goudvoorraad onder te brengen op vreemde bodem is de facto de soevereiniteit van ons land ook overgedragen op andere staten. We zouden de proef op de som kunnen nemen om alle goud terug te laten komen; DNB liegt, verdraait de feiten, traineert en past regelrecht bedrog toe, om deze belangrijke zaken uit het daglicht te houden; eventueel vluchtende elementen van de van amsberg familie hoeven niet meer met goud te slepen bij de voorgenomen vlucht; aandelen in oliemaatschappijen, banken etc., die de facto zijn ingepikt kunnen worden ingeruild voor goudreserves die elders liggen opgeslagen, zodat eindelijk het gestolen vermogen na 200 jaar kan worden verzilverd. Waar is ons goud?

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: donderdag 17 januari 2013

'Beleid eurozone moet misschien nog soepeler'

Het monetaire beleid in de eurozone moet mogelijk verder worden versoepeld om economische groei in de regio aan te jagen. Dat zei directeur Christine Lagarde van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) donderdag. Onder het monetaire beleid vallen alle maatregelen die een centrale bank kan nemen om de waarde van de eigen valuta dan wel de koopkracht op peil te houden.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: donderdag 17 januari 2013

Amplats sluit Zuid Afrikaanse platinamijnen

Anglo American Platinum (Amplats), de grootste platinaproducent ter wereld, heeft eerder deze week aangekondigd een deel van zijn Zuid Afrikaanse mijnen te sluiten. Het bedrijf noemt stakingen gerelateerd aan hogere looneisen als belangrijkste oorzaak.

De situatie in de Zuid Afrikaanse mijnbouw is ge√ęscaleerd sinds er vorig jaar doden zijn gevallen bij opstanden bij een platinamijn. Stakingen en ongeregeldheden zijn overgeslagen naar de goudsector.

Producenten zitten in een lastige situatie. Arbeidskosten waren in Zuid Afrika historisch erg laag, en daarom zijn de operaties opgebouwd rond relatief veel arbeid en weinig techniek. Dit maakt de bedrijven zeer gevoelig voor stijgingen van de arbeidskosten. Werknemers eisen nu hogere lonen, terwijl de mijnbouwers aangeven dat inwilliging hiervan zal leiden tot verliesgevende operaties. De sluiting van een aantal mijnen van Amplats is hier een gevolg van.