Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 35791 tot 35795
Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: maandag 7 januari 2013

'Europa grootste risico voor wereldeconomie'

Europa is het grootste risico voor de groei van de wereldeconomie op dit moment. Hoe langer de crisis voortduurt, hoe gevaarlijk het wordt.

Dit verklaart James Dimon, topman van de Amerikaanse bank JP Morgan, tegenover de Duitse krant Die Welt. Volgens Dimon is er een kans van 60 procent dat Europa uit de crisis komt. Eerder verklaarde hij nog dat er een kans van 90 procent was op een oplossing.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 6 januari 2013

Grafiek: Inflatie in Amerika sinds 1775

Tijdens de jaarlijkse meeting van de American Economic Association presenteerde Carmen Reinhart en Ken Rogoff (auteurs van het boek 'This Time is Different') een paper waarin ze terugblikken op het honderdjarige bestaan van het Federal Reserve systeem. In de paper is een grafiek opgenomen van de consumentenprijsindex (CPI) sinds 1775. Sinds de oprichting van de Fed begon de inflatie al wat op te lopen, maar pas toen de laatste link tussen de dollar en goud verbroken werd begon de inflatie echt sterk op te lopen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 6 januari 2013

Belgische minister van Financiën roept spaarders op te beleggen in aandelen

De Belgische minister van Financiën Steven Vanackere wil gezinnen aanmoedigen om meer spaargeld in aandelen te beleggen, zo verklaarde hij in een interview met De Tijd. Dit jaar hebben Belgen gezamenlijk €20 miljard aan hun spaarrekeningen toegevoegd, waarmee hun totale spaargeld uitkomt op €230 miljard. Door in aandelen te beleggen kunnen spaarders een beter rendement halen, aldus Vanackere. Hij voegt eraan toe dat bedrijven zitten te springen om nieuw vermogen, dat spaarders kunnen aanbieden.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 6 januari 2013

Vliegtuig met goudstaven vast op vliegveld van Istanbul

Een vliegtuig van de Turkse vrachtvervoerder ULS Cargo staat al sinds dinsdag aan de grond op de luchthaven van Istanbul, zo bericht de Belgische nieuwssite Vandaag. Het vliegtuig - een Airbus A300 met aan boord 1.500 kilogram aan goudstaven - was op weg van Ghana naar Dubai toen het wegens brandstofproblemen een tussenstop moest maken in Turkije. Daar staat het toestel al enige dagen aan de grond.

Bron: goudbubbel.nl
Geplaatst: zondag 6 januari 2013

India gaat belasting op goud verhogen

India staat in de top 10 van landen die het de grootste vraag naar goud hebben ter wereld. Het land verhoogde eerder al de belasting op het importeren van goud van 2% naar 4%, maar staat nu weer op het punt om de importheffing op het edelmetaal verder te verhogen. Door de slechte betalingsbalans van India wil de regering de belasting op de import verhogen met nogmaals 2%. Op deze manier wil de regering de inwoners en handelaren bewegen tot het importeren van minder goud.