Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 35791 tot 35795
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

Grieken claimen bezuinigingssucces

De harde bezuinigingsmaatregelen in Griekenland lijken hun vruchten af te werpen.

Het Griekse ministerie van financiƫn meldde maandag dat het begrotingstekort in 2012 is teruggebracht naar 6,6 procent.

In 2011 was dat nog 9,4 procent. Los van de rentekosten over de schuldenberg heeft de Griekse regering zelfs een bescheiden begrotingsoverschot geproduceerd van 434 miljoen euro.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

Wat drijft de olieprijs echt?

US crude olie beweegt al 2 maanden in een opwaartse lijn. Daar zijn verschillende redenen voor te bedenken: er zijn de onrusten in het Midden-Oosten, er is de oplevende Chinese economie met de daarmee gepaard gaande stijgende vraag naar olie en er is de risk-on factor op de markten, ondersteund door de massale liquiditeitsinjecties van de centrale banken.

Maar er zijn 2 recente ontwikkelingen die de olieprijs zouden moeten doen dalen, of ten minste de stijging zou moeten afremmen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

Handelaren in Dubai weren Turkse goudbaren

Handelaren in Dubai weren goudbaren die afkomstig zijn van Turkse smelterijen. Het goud wordt namelijk in verband gebracht met de leveringen van gas uit Iran naar Turkije. Turkse afnemers betalen voor het gas met lira, waar Iraanse handelaren goudbaren mee kopen. Die goudstaven worden in Dubai weer verkocht voor euro's en dollars, sterke valuta waar Iran een nijpend tekort aan heeft.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

Bill Gross: "Amerikaanse economie op weg naar vernietiging"

Volgens Bill Gross van obligatiebelegger Pimco stevent de Amerikaanse economie af op een ramp. Met de Dow Jones op 14.000 punten en goede bedrijfswinsten zou je dat niet zeggen, maar waar Gross naar kijkt is de enorme schuldenberg op publiek en privaat niveau. Er is $20 aan krediet nodig voor elke $1 stijging in het GDP. Dat zal op termijn onhoudbaar zijn.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

Silver Wheaton is een koopje

Silver Wheaton is een van de bedrijven die je moet hebben als je gelooft in een heropleving van de goud- en zilveraandelen.

Seeking Alpha maakte een analyse en kwam tot de conclusie dat Silver Wheaton interessant is aan de huidige prijzen.

Silver Wheaton is een streaming company. Dat wil zeggen dat het zilvermijnen voorziet van de nodige financiering voor dat de mijn in productie gaat. In ruil krijgt Silver Wheaton een deel van de productie tegen een vooropgestelde prijs. Het kan dat zilver dan tegen een hogere prijs verkopen en zo de winst op zak steken.