Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 35791 tot 35795
Bron: openhandel.nl
Geplaatst: donderdag 17 januari 2013

Werkloosheid in Nederland stijgt enorm!

Werkloosheid in Nederland stijgt fors! Aantal WW-uitkeringen toegenomen

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek ( CBS) stijgt de werkloosheid in Nederland fors en is in december 2012 geklommen naar 7,2 procent. Gemiddeld komen er 10.000 werklozen per maand bij. Een maand eerder was nog 7,0 procent van de beroepsbevolking werkloos.

Vanaf medio 2011 is er vrijwel voortdurende stijging van werkloosheid waargenomen. In december 2012 waren er 571.000 mensen zonder werk, 19.000 meer dan in november 2011. De werkloosheid in Nederland steeg het meest onder 45-plussers, met 4.000 per maand, aanzienlijk meer dan bij zowel jongeren als 25-tot 45-jarigen werklozen (3.000 per maand gemiddeld).

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 17 januari 2013

El Erian (PIMCO) over de Duitse repatriëring van goud

Volgens Mohamed El Erian kan de Duitse beslissing om een deel van zijn goud te repatriëren naar Duitsland verregaande gevolgen hebben. Het kan de politieke spanningen nog verder laten oplopen. De Duitse beslissing is volgens hem dan ook genomen op basis van politieke spanningen in Duitsland in de aanloop naar nieuwe verkiezingen.

Sinds de start van de eurocrisis heeft Angela Merkel veel tegenwind gekregen door noodleningen toe te staan aan bijvoorbeeld Griekenland. Een lening aan Griekenland kan de bevolking nog wel slikken. Maar naarmate dat de eurocrisis erger wordt,  en Duitsland meer en meer bailouts ondersteund.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 17 januari 2013

S&P 500 op hoogste niveau in 5 jaar!

Wall Street had er vanaf de opening opnieuw zin, waarbij de S&P 500 meteen doorsteeg tot het hoogste niveau in meer dan 5 jaar. Het sentiment op de Amerikaanse beurzen kreeg een extra impuls dankzij een terugval in de jobless claims tot het laagste niveau in eveneens 5 jaar.

Maar er was nog meer goed nieuws van het economisch front. De housing starts, de start van de huizen in aanbouw, stond op het hoogste niveau sinds juni 2008. Of met andere woorden: economisch gaat in de US steeds beter, zij het dat het groeitempo vooralsnog bescheiden blijft.

Ook de Dow Jones Industrial Average ging vlot hoger, aangemoedigd door Intel en Alcoa. Intel komt na de slotbel met de bedrijfsresultaten over het voorbije kwartaal. Ook American Express en Capital One wachten tot na beurs alvorens met resultaten te komen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 17 januari 2013

Deutsche Telekom wil nogmaals 1.200 jobs schrappen

Deutsche Telekom wil tegen het einde van de eerste jaarhelft 1.200 banen schrappen in de administratieve diensten in Duitsland. Dat heeft een woordvoerder van de Duitse telecomreus bevestigd aan AFP.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 17 januari 2013

Spaanse spoeddiensten blijven als besparing 's nachts dicht

Omwille van de besparingspolitiek van de regering blijven in Spanje de spoeddiensten van ziekenhuizen op vele plaatsen 's nachts gesloten. De meldt de Spaanse krant El País.