Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 35796 tot 35800
Bron: wordpress.com
Geplaatst: donderdag 17 januari 2013

De bankfraude verkocht als “crisis”

ABN-AMRO ging met de Rothschild Bank in zee in 1996, maar die samenwerking is in 2007 in de aanloop naar de ontmaskering van de bankfraude, razendsnel en net op tijd ontmanteld.  Tijdens de daarop volgende “bankencrisis” (bailout) in 2008 werd door de Amerikaanse Federal Reserve een slordige $ 1.200 miljard “geleend” aan noodruftige banken, wereldwijd. Voor zover wij weten, het zal wel meer zijn, papier is geduldig.  ABN Amro trok 1,5 miljard dollar en ING leende 8,6 miljard dollar van de Amerikaanse centrale bank. Aegon leende volgens het overzicht 248 miljoen dollar. Maar de Rabobank leende op het hoogtepunt 9,1 miljard dollar en spande daarmee de kroon. Rabo beweerde toen geen problemen te ondervinden van de “crisis”, omdat ze zo degelijk aan het bankieren waren geweest.

Rothschild onthulde onlangs dat het een co-operatie is aangegaan met de Rabobank, één van de belangrijkste financiers in de wereld op het gebied van voedsel- en landbouw. Rabobank neemt een belang van 7,5% in Rothschild Continuation Holdings, één van de basis houdstermaatschappijen die het N M Rothschild imperium bezitten.  De RABO Bank sleept Rothschild door de crisis? RABO Bank leent eerst bij de Fed en neemt vervolgens een deel van het Rothschild Imperium over. Laten we er maar vanuit gaan, dat Rothschild een stevige vinger in de RABO pap heeft!

Bron: rt[z]
Geplaatst: donderdag 17 januari 2013

Fed gaat langer door met opkopen obligaties

De Federal Reserve moet ook in de tweede helft van dit jaar doorgaan met het opkopen van obligaties om de economie van de Verenigde Staten aan te jagen. Dat stelde president Dennis Lockhart van de Federal Reserve Bank of Atlanta donderdag.

[...]

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: donderdag 17 januari 2013

Duitsland gaat €27,5 miljard aan goud repatriëren

De kogel is door de kerk. Duitsland gaat een deel van de goudvoorraden terughalen naar de eigen Duitse kluizen. Tussen nu en 2020 zal er voor miljarden euro’s aan fysiek goud worden gerepatrieerd. De totale waarde van de buitenlandse goudvoorraden is zo’n €133 miljard. De Bundesbank wil zijn fysieke goud terughalen uit de kluizen van de FED en bij de Banque de France. Het zou gaan om 674.000 kilo goud. Tegen de huidige koers van één kilo fysiek goud gaat het dus om een bedrag van ongeveer 27,5 miljard euro. Na Amerika heeft Duitsland de grootste goudvoorraad ter wereld.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 17 januari 2013

India’s voorkeur voor goud dateert al van eeuwen geleden

Specialist in edelmetalen Ganesh Rathnam gaf in het programma 60 Minutes een woordje uitleg over de film “India’s Love Affair With Gold”, waarin wordt verklaard waarom de Indiërs zo’n enorme honger naar goud hebben. Een Indiër gelooft simpelweg niet dat goud in waarde kan dalen.

De band met goud gaat terug op een traditie die al honderden jaren oud is. Al die tijd hebben de Indiërs twee dingen geleerd: spaar geld voor moeilijke tijden en betrouw de banken niet. Liever dan geld op de bank te zetten, zal een Indiër er goud voor kopen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 17 januari 2013

Dit zijn de 10 landen met ‘bergen goud’

De beslissing van Duitsland om een deel van zijn buitenlandse goudvoorraden terug naar Duitsland te brengen, kan andere landen aanzetten om hetzelfde te doen. Als Duitsland landen als Amerika, Frankrijk en Groot-Brittannië niet meer vertrouwd, wie moet het dan wel doen.

De World Gold Council rapporteerde dat er in 2012 500 ton goud werd toegevoegd aan de reserves van de centrale banken wereldwijd. Dit zijn volgens de World Gold Council de 10 landen met officieel de grootste goudvoorraden: