Nieuws / Artikelen met het woord

57876 artikelen gevonden. Artikel 3581 tot 3585
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 27 december 2016

ABN Amro verlaagt spaarrente tot 0,25 procent

ABN Amro gaat de spaarrente voor een normale internetspaarrekening verder omlaag brengen. De vergoeding waarop spaarders kunnen rekenen gaat per 31 december van 0,3 naar 0,25 procent.

Bij de andere grootbanken bedraagt de spaarrente op een vergelijkbare rekening nog steeds 0,3 procent. Mogelijk voeren zij binnenkort ook een rentewijziging door.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 27 december 2016

Kees is boos op Klaas

Klaas Knot, de baas van De Nederlandsche Bank, is gíérend uit de bocht gevlogen, zegt BNR-macro-econoom Kees de Kort. 'Ik denk dat 'ie met kerst teveel gedronken heeft.'

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 27 december 2016

De huizenprijzen in Amerika zijn ‘Booming’

De Amerikaanse huizenprijzen zitten de afgelopen jaren behoorlijk in de lift. Sinds het jaar 2012 is het echte herstel binnen de Amerikaanse huizenmarkt op stoom geraakt en tot op heden is die trend niet in verval geraakt.

De stijgende huizenprijzen zijn voor een deel te danken aan het herstel binnen de Amerikaanse economie, maar ook voor een groot deel aan het stimuleringsbeleid van de Fed. De Amerikaanse centrale bank heeft de afgelopen jaren de rente verlaagd naar historisch lage niveaus, en dat heeft uiteraard ook invloed gehad op de hypotheekrente.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 27 december 2016

Belastingen ontwijken via Luxemburg wordt moeilijker

Luxemburg scherpt de belastingregels voor multinationals aan. Daardoor wordt een route die veel grote bedrijven gebruiken om belasting te ontwijken, minder aantrekkelijk.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 27 december 2016

Deze documentaire over de aandelencrash van 1929 moet je gezien hebben

Onderstaande BBC2 documentaire geeft een fascinerend inzicht in de aandelencrash van 1929. De crash bracht een einde aan jaren van stijgende aandelenmarkten, record aantal beleggers en miljoenen dromen.

Over een periode van 6 dagen verloor de New York Stock Exchange 30% van zijn waarde. De Dow Jones zag $30 miljard in rook opgaan, meer dan het totale verlies van Wereldoorlog 1.