Nieuws / Artikelen met het woord

57648 artikelen gevonden. Artikel 35816 tot 35820
Bron: co.uk
Geplaatst: donderdag 17 januari 2013

BoE: Lloyds en RBS hebben miljarden extra kapitaal nodig

UK regulators have given Royal Bank of Scotland and Lloyds Banking Group until March to begin dealing with a black hole that Brooks Newmark, a Tory member of the Treasury Select Committee, suggested could be as large as £30bn.

Bank officials refused to quantify the capital shortfall in evidence to the TSC yesterday, but they confirmed it was substantial. Michael Cohrs, a member of the Bank’s Financial Policy Committee, said it was “a big number” while Andy Haldane, the Bank’s executive director for financial stability, agreed it was “material”.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 17 januari 2013

Het tijdperk van financiele repressie is pas net begonnen

Met negatieve reële rentes in bijna heel Noord-Europa leent de Nederlandse Staat al enige tijd de facto gratis. Met een inflatie die hoger is dan de rentes verliezen beleggers per saldo geld aan beleggingen, maar niets wat zij hier tegen kunnen doen. Niet alleen beleggers hebben hier mee te maken, ook pensioenfondsen en particulieren hebben daar last van. Met lage spaarrentes van nipt 2%, een rendementsvermogensheffing van 1,2% en inflatie die in Nederland ruim boven de 2,5% ligt wordt bovendien het beproefde recept van Financiële Repressie toegepast.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 17 januari 2013

Braziliaanse economie wereldwijd leider in rekrutering

Bedrijven uit de groeimarkten zullen zich ook dit jaar het meest actief opstellen op het gebied van rekrutering. Dat blijkt uit een rapport van consulent CareerBuilder over de wervingsplannen in de tien grootste economieën van de wereld. Brazilië, waar 71 procent van de bedrijven aangeeft dit jaar wellicht zijn personeelsbestand te zullen uitbreiden, staat op de eerste plaats, gevolgd door India (67 procent) en China (52 procent). In Italië denkt daarentegen slechts 19 procent dit jaar extra werkgelegenheid te zullen creëren.

Bron: rt[z]
Geplaatst: donderdag 17 januari 2013

Wereldbank: minder groei Polen, Hongarije, Roemenië

De Wereldbank verwacht dat opkomende economieen in Europa in 2013 een moeilijk jaar tegemoet gaan waarbij vooral de eurocrisis en de vertragende groei in Duitsland van invloed zullen zijn. In een halfjaarlijks rapport verlaagt de Wereldbank de groeiverwachting voor een groep van elf landen in de regio.

[...]

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: donderdag 17 januari 2013

Aardolieverbruik en bevolkingsontwikkeling in Europa

In Europa is het aardolieverbruik aan het dalen. Het aardolieverbruik in de Europese Unie bedroeg in 2006 nog meer dan 15 miljoen vaten per dag. In 2011 was dat afgenomen tot 13,48 miljoen vaten.

Omdat aardolie steeds moeilijker te winnen is en schaars zal gaan worden, kunnen we verwachten dat het aardolieverbruik in Europa verder zal afnemen.

Over de afgelopen decennia is de bevolkingsgroei in Europa sterk afgenomen.

[....]