Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 35826 tot 35830
Bron: blog.nl
Geplaatst: vrijdag 4 januari 2013

Huizenmarkt – De dip na de opleving

In december leek de huizenmarkt op te veren, maar in de eerste maanden van 2013 zal de dip volgen.

Jeroen Stoop van Makelaarsland is somber gestemd over de huizenmarkt de komende maanden. In januari en februari zullen potentiele kopers gaan afwachten, hopende op maatregelen van de politiek. De heer Stoop verwacht een halvering van het aantal bezichtigingen van 80.000 naar 40.000. In december 2012 zijn er meer huizen verkocht dan een willekeurige andere maand in de afgelopen drie jaren. Helaas was het maar een tijdelijke opleving.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 4 januari 2013

'Werkloosheid VS naar 7,1 procent in 2013'

De werkloosheid in de Verenigde Staten kan tegen het einde van dit jaar dalen naar 7,1 procent, van 7,8 procent nu. Dat heeft de president van de Federal Reserve van St. Louis, James Bullard, vrijdag gezegd op de televisiezender CNBC.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 4 januari 2013

Duitse bunds sluiten fors lager

Duitse bunds zijn vrijdag sterk lager gesloten. Een licht onder de verwachting uitgekomen banenrapport uit de Verenigde Staten zorgde ervoor dat de als veilig beschouwde obligaties kortstondig een opleving beleefden, maar het negatieve sentiment op de financieringsmarkt leidde ertoe dat de eerdere verliezen al snel weer verder uitgebreid werden.

De bundfuture voor maart eindigde vrijdag 82 basispunten lager op 142,75. De Duitse bundfuture is een standaardtermijncontract op een mandje van de tien meest recente tienjarige staatsleningen in Duitsland.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 4 januari 2013

Wall Street op lichte winst

De aandelenmarkten in New York lieten vrijdag kleine plussen zien. De stemming werd gesteund door positieve rapporten over de arbeidsmarkt in de Verenigde Staten en de Amerikaanse dienstensector. Beleggers waren echter wel wat voorzichtig door de vrees dat het Amerikaanse stelsel van centrale banken mogelijk dit jaar stopt met zijn stimuleringsprogramma.

De Dow-Jonesindex noteerde in de tussentijdse handel 0,1 procent hoger op 13.404 punten. De brede S&P 500 won 0,3 procent tot 1463 punten. De technologiebeurs Nasdaq bleef vrijwel onveranderd op 3100 punten.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: vrijdag 4 januari 2013

'ECB zit in een moeilijk parket'

Dat stelt de Duitse centralebankpresident Jens Weidmann in een vrijdag gepubliceerd interview met de Duitse krant Handelsblatt.

De ECB koppelde zijn steun aan de eis dat landen zich moeten houden aan strenge voorwaarden voor de hervorming van hun economie.

Volgens Weidmann is die eis echter moeilijk vol te houden als landen geen zin meer hebben in hervormingen.

''De druk van de markten neemt juist toe als een land van de hervormingskoers afwijkt. Of men weigert dan om obligaties te kopen en neemt een escalatie van de crisis voor lief, of men laat de voorwaarden vallen.''