Nieuws / Artikelen met het woord

58166 artikelen gevonden. Artikel 35831 tot 35835
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

'Crisis in de eurozone is alles behalve voorbij'

Frankrijk en Duitsland haasten zich om hun eigen banken en belastingbetalers te beschermen, terwijl de structurele problemen onopgelost blijven. Het bankwezen wordt gehernationaliseerd, schrijft Wolfgang Münchau in de Financial Times, maar het ontbreekt zowel de afzonderlijke lidstaten als het topniveau in de EU aan politieke wil om de crisis te bezweren.

De Franse en Duitse wetsvoorstellen (Frankrijk en Duitsland coördineerden de voorstellen met elkaar, maar niet met andere landen) dwingen banken om hun eigen beleggingsactiviteiten te splitsen van die van hun klanten. De Europese Commissie plant al langer een vergelijkbare richtlijn, maar de Frans-Duitse unilaterale actie is ze nu voor.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

Doug Casey interviewt Peter Schiff over de rente, inflatie en goud!

We kwamen uit op een recente opname van twee legendes uit de financiële wereld – Doug Casey en Peter Schiff -  die een uitgebreid gesprek met elkaar voerden over de stand van het financiële systeem en de economie.

Zoals we beide heren kennen gaan ze geen ontwerp uit de weg en pakken ze uit met geweldige visies inzake de markten voor edelmetalen, de obligatiemarkten en de Fed, inflatie en zoveel meer…

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

Europese beurzen massaal in het rood door toenemende onzekerheid

De beurzen in Europa gingen vandaag, na het stevige herstel van de voorbije weken, sterk in het rood. Ze zijn het slachtoffer van winstnemingen, nu de politieke onzekerheid over Spanje en Italië weer toeneemt. De Spaanse beurs dook 3,77 procent lager, in Milaan ging de index zelfs 4,5 procent in het rood.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

Grieken claimen bezuinigingssucces

De harde bezuinigingsmaatregelen in Griekenland lijken hun vruchten af te werpen.

Het Griekse ministerie van financiën meldde maandag dat het begrotingstekort in 2012 is teruggebracht naar 6,6 procent.

In 2011 was dat nog 9,4 procent. Los van de rentekosten over de schuldenberg heeft de Griekse regering zelfs een bescheiden begrotingsoverschot geproduceerd van 434 miljoen euro.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

Wat drijft de olieprijs echt?

US crude olie beweegt al 2 maanden in een opwaartse lijn. Daar zijn verschillende redenen voor te bedenken: er zijn de onrusten in het Midden-Oosten, er is de oplevende Chinese economie met de daarmee gepaard gaande stijgende vraag naar olie en er is de risk-on factor op de markten, ondersteund door de massale liquiditeitsinjecties van de centrale banken.

Maar er zijn 2 recente ontwikkelingen die de olieprijs zouden moeten doen dalen, of ten minste de stijging zou moeten afremmen.