Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 35831 tot 35835
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 16 januari 2013

IMF stemt in met nieuwe Griekse lening

Het IMF keert 3,2 miljard euro uit aan Griekenland. Dinsdag meldde de Griekse regering al dat het Europese noodfonds EFSF in januari 9,2 miljard euro aan noodkredieten overmaakt.

De leningen maken deel uit van het hulppakket ter waarde van 172 miljard euro dat Europa en het IMF vorig jaar aan Griekenland beloofden. Dat bedrag wordt gespreid over 4 jaar aan Griekenland uitgekeerd, zolang dat land zich aan de voorwaarden houdt die aan de hulp worden gesteld.

Bron: beurs.com
Geplaatst: woensdag 16 januari 2013

Deze aandelen moet je NU hebben!

Ben Bernanke laat de geldpers non-stop draaien. De Amerikaanse Federal Reserve heeft in het verleden al menige bubbel geblazen in Amerika, maar de monetaire acties blazen bubbels over heel de wereld

 

De Bernanke bubbel loopt vol over heel de wereld, en waarderingen zijn nog steeds aan de lage kant, vooral in Duitsland. En daar ligt het grote potentieel. Lage waarderingen en goedkoop geld dat ergens naar toe moet.

 

Bron: beurs.com
Geplaatst: woensdag 16 januari 2013

Goud blijft steeds zijn koopkracht behouden

100 jaar geleden kocht je met 1 ounce goud een mooi kostuum voor $ 20. Nu koop je met $ 20 dollar nog amper een das, maar met 1 ounce goud koop je nog steeds een mooi kostuum

In nominale termen staat de prijs van verschillende activa veel hoger dan 30 jaar geleden, dit komt door de inflatie. Maar in goudtermen (in termen van effectieve koopkracht) gaat alles weliswaar op en neer, maar blijft het op de lange termijn op hetzelfde niveau. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 16 januari 2013

Wall Street ondersteboven van Goldman

Op de beurs van Wall Street zijn de eerste grootbanken met hun resultaten gekomen. Na de slotbel komt ook nog eBay verslag uitbrengen over het voorbije kwartaal. Morgen wordt opnieuw een belangrijke dag, met cijfermateriaal van Intel, Bank of America en Morgan Stanley.

Goldman Sachs was vanmiddag ‘outstanding’. De zakenbank maakte niet alleen een verviervoudiging van de winst bekend (dankzij goede resultaten op zowel obligaties als aandelen), maar stelde ook een verbetering van de woningmarkt in de US in het vooruitzicht.

Bron: businessweek.com
Geplaatst: woensdag 16 januari 2013

Rusland: wereld op de rand van nieuwe valuta oorlog

The world is on the brink of a fresh “currency war,” Russia warned, as European policy makers joined Japan in bemoaning the economic cost of rising exchange rates.

“Japan is weakening the yen and other countries may follow,” Alexei Ulyukayev, first deputy chairman of Russia’s central bank, said at a conference today in Moscow.

The alert from the country that chairs the Group of 20 came as Luxembourg Prime Minister Jean-Claude Juncker complained of a “dangerously high” euro and officials in Norway and Sweden expressed exchange-rate concern.