Nieuws / Artikelen met het woord

58155 artikelen gevonden. Artikel 35836 tot 35840
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

Kitco: Lange termijn outlook voor goud blijft positief

Goud handelt al enkele weken op en neer binnen eenzelfde bandbreedte. Dit heeft analisten al meermaals verdeeld. De ene zegt dat de stijging voorbij is, de andere roept dat dit slechts een volgende consolidatie is. Kitco bekeek het plaatje op de lange termijn en zag dat een verdere stijging mogelijk is voor de goudprijs.

Op lange termijn lijkt de goudprijs nog steeds bezig met een consolidatieperiode. Belangrijk hierin is dat de goudprijs enkele weken geleden door zijn 300-daags gemiddelde zakte, maar daarna terug opwaarts corrigeerde.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

En de eurocrisis is terug

De eurocrisis lijkt terug van nooit weg geweest. De hoofdoorzaak is politieke onrust in cruciale landen zoals Italië en Spanje. Dit zorgt ervoor dat de beurzen, vooral de Italiaanse en de Spaanse, dalen, de euro daalt en de rentevoeten op overheidsobligaties terug stijgen. Een storm in een glas water of het begin van een hernieuwde eurocrisis?

De Spaanse Premier Rajoy wordt opnieuw beschuldigd van fraude en de oppositiepartijen in Spanje eisen zijn ontslag. Een ontslag van Rajoy zou Spanje slecht uitkomen aangezien het land zich geen politieke onrust kan veroorloven.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

Column Kees de Kort | Amerikaanse economie sukkelt door

"Er waren een heleboel cijfers. Maar de rode draad in al die cijfers de afgelopen weken, en dus ook afgelopen vrijdag, was weer dat die Amerikaanse economie een beetje doorsukkelt. Er zit een beetje groei in, maar niet veel. De arbeidsmarkt ook; het is niet slecht maar het is ook zeker niet goed. Het is een beetje muddle through. Als je dat in detail bekijkt; er komen wat banen bij maar heel opmerkelijk die gaan vooral naar 55-plussers. De groei van de werkgelegenheid in het afgelopen jaar is voor 80 tot 90 procent terecht gekomen bij 55-plussers. Dat betekent ook dat het voor de jongeren steeds moeilijker wordt, waardoor de jeugdwerkloosheid oploopt. Allemaal indicaties. Er gebeurt wel wat maar het gaat nou niet echt goed.""Het grote beeld is; het sukkelt een beetje door. De inkoopmanagersindex uit de industrie viel een beetje mee. Dat zat dan in de voorraadvorming. We weten allemaal dat een paar weken geleden de groeicijfers over het vierde kwartaal slecht waren, vanwege dalende voorraadvorming. Dus nu worden de voorraden weer aangevuld. Het kan allemaal geen kwaad, maar het is allemaal zeker geen kurken eraf."

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

Nieuwe vastgoedcrisis onderweg in de VS?

We lazen afgelopen weekend enkele zorgwekkende berichten over de vastgoedsector in de VS. Uit de nieuwste data blijkt dat er een nieuwe golf aan faillissementen door de regio’s die tot voor kort de vastgoedcrisis redelijk hadden doorstaan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

Positief signaal: Heel de wereld noteert samen hoger

Januari 2013 was de eerste keer in lange tijd dat 18 van de belangrijkste aandelenbeurzen ter wereld boven hun 20-maandelijks gemiddelde noteerden. In het verleden was dit een zeer sterk signaal dat de stijging zich verder zou doorzetten.

In 2003 deed deze situatie zich nog eens voor waarna de beurzen wereldwijd nog 4 jaar hoger schoten. In 2009 was een gelijkaardige situatie goed voor een gezamenlijke stijging tot in 2010 waarna de Shanghai Index afhaakte.