Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 35841 tot 35845
Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 4 januari 2013

Bazel bezorgd over verliesregels voor banken

Internationale toezichthouders op de bankensector maken zich zorgen over de verschillende nieuwe regels die worden ontworpen voor de manier waarop banken hun verliezen moeten erkennen. Dat liet het Bazels Comité van Bankentoezichthouders vrijdag weten.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 4 januari 2013

Banengroei VS in december conform verwachtingen: +155.000

Het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics (BLS) maakte vandaag bekend dat er in de laatste maand van vorig jaar 155.000 nieuwe banen zijn gecreëerd. Dat was bijna identiek aan de prognose van 156.000 die werd afgegeven door een panel van economen en analisten. De banengroei was voldoende om de bevolkingsgroei op te vangen, maar kon de werkloosheid niet verder omlaag brengen. Die kwam uit op 7,8%, identiek aan het gecorrigeerde cijfer van november.

Bron: duurzaambedrijfsleven.nl
Geplaatst: vrijdag 4 januari 2013

Miljardair bouwt ‘s werelds grootste zonne-energiecentrale

Multimiljardair Warren Buffett geeft $2,5 mrd (€1,9 mrd) uit aan wat de grootste zonne-energiecentrale ter wereld gaat worden.

De centrale van 579 megawatt valt uiteen in twee projecten in de Antelope Valley, Californië en wordt gefinancieerd door MidAmerican Energy, een investeringsvehikel van multimiljardair Warren Buffett.

Voor Buffett is het niet de eerste aankoop op het gebied van zonne-energie. Vorig jaar gaf hij al $2 mrd uit aan het Topaz Solar Farm project. Dat valt met een vermogen van 550 megawatt ook onder de grootste zonne-energiecentrales ter wereld.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 4 januari 2013

'Zwitserland en Groot-Brittannië voeren valutaoorlog'

Ambrose Evans-Pritchard heeft op de website van de Telegraph een artikel gepubliceerd waarin de valutaoorlog centraal staat. Volgens Evans-Pritchard ondernemen de centrale banken van Groot-Brittannië en Zwitserland vruchteloze pogingen om de waarde van hun eigen munt te onderdrukken.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: vrijdag 4 januari 2013

Beleggers kopen in 2012 minder Gold Eagle munten bij US Mint

Beleggers kochten in 2012 opnieuw minder gouden Eagle munten bij de US Mint. De verkopen van gouden munten dalen al sinds 2009 bij de US Mint, wat deels toe te schrijven is aan de populariteit van ETF's en gouden munten van andere munthuizen. In 2012 verkocht de US Mint voor 753.000 troy ounce aan Gold Eagles.