Nieuws / Artikelen met het woord

57279 artikelen gevonden. Artikel 35846 tot 35850
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 4 januari 2013

Indiase IT-reus wil 5.000 banen schrappen

Infosys Technologies, het op één na grootste Indiase IT-bedrijf, wil 5.000 banen schrappen om te besparen op de operationele kosten, schrijft de zakenkrant The Economic Times.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 4 januari 2013

AEX begint in de min

De beurs in Amsterdam is vrijdag in de min begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden met kleine verliezen. Beleggers vrezen dat de Amerikaanse centrale bank nog dit jaar stopt met zijn stimuleringsprogramma. Daarnaast wordt gewacht op het officiële Amerikaanse banencijfer, dat vanmiddag wordt vrijgegeven.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 4 januari 2013

AMSTERDAM VANDAAG: AEX opent licht lager

De AEX opent vrijdag naar verwachting vlak tot licht lager, nadat bekend werd dat binnen de Fed gedacht wordt over het vroegtijdig stopzetten van het obligatie opkoopprogramma en de markt verder voornamelijk in afwachting is van het Amerikaanse banenrapport.

"We openen naar verwachting iets lager. Uit de Fed-notulen bleek dat ze misschien willen stoppen met QE3 en dat geeft een beetje schrik bij beleggers", zegt Cees Smit van Today's Beheer en Brokers, daaraan toevoegend dat de daling wellicht kan doorzetten, na de enorme stijging op het bereiken van een gedeeltelijk akkoord in de Verenigde Staten over de fiscal cliff.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: vrijdag 4 januari 2013

Twee miljard euro helpt ouderen niet aan werk

De overheidssubsidies om ouderen aan het werk te krijgen of te houden, zijn zinloos. Dat blijkt uit onderzoeken van onder meer het Centraal Planbureau (CPB) en het onderzoeksbureau SEO. Het gaat jaarlijks om ongeveer twee miljard euro aan bonussen, premiekortingen en andere extraatjes om de arbeidsparticipatie van 50-plussers te stimuleren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 4 januari 2013

'Geithner blijft bij spoedig vertrek'

De Amerikaanse president Barack Obama zal de volgende gevechten met de Republikeinen over de staatsbegroting aan moeten gaan met een nieuwe minister van Financiën.

Timothy Geithner, zijn huidige rechterhand, blijft bij zijn besluit om later deze maand zijn functie neer te leggen, stellen ingewijden rond het Witte Huis.