Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 35851 tot 35855
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 4 januari 2013

'Geithner blijft bij spoedig vertrek'

De Amerikaanse president Barack Obama zal de volgende gevechten met de Republikeinen over de staatsbegroting aan moeten gaan met een nieuwe minister van Financiën.

Timothy Geithner, zijn huidige rechterhand, blijft bij zijn besluit om later deze maand zijn functie neer te leggen, stellen ingewijden rond het Witte Huis.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 4 januari 2013

Beurzen Europa openen lager

De Europese aandelenmarkten openen naar verwachting lager, waarbij beleggers voorzichtig zullen zijn in afwachting van het Amerikaanse maandelijkse banenrapport.

EDe Cantor Index geeft de volgende verwachtingen af. De Britse FTSE 100 daalt 6 punten tot 6.041, de Duitse DAX daalt 8 punten tot 7.747 en de Franse CAC verliest 12 punten op 3.709.

Een spreadbettor is een handelsplatform waar kan worden ingezet op koersbewegingen, op grond van vooraf opgezette hypothetische spreads.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 4 januari 2013

‘Amsterdamse beurs begint lager’

De beurs in Amsterdam begint naar verwachting lager. Beleggers vrezen dat de Fed nog dit jaar stopt met stimuleren. Ook wordt gewacht op het banencijfer in de VS.

,,De AEX opent 0,5 tot 1 punt lager. Het zal een rustige vrijdag worden waarbij alles in het teken staat van de arbeidscijfers uit de VS. Die cijfers zullen waarschijnlijk beter uitvallen dan verwacht na het sterke banenrapport van ADP van gisteren. De feestvreugde over het ADP-rapport werd echter verstoord door de schrikreactie op de notulen van de Fed, waaruit bleek dat de meeste bestuurders willen stoppen met het pakket van monetaire verruiming in de VS'', aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 4 januari 2013

Nikkei begint 2013 met flinke winst

De beurs in Tokio is vrijdag met een flinke winst aan het nieuwe jaar begonnen. Beleggers op de Japanse beurs konden vandaag pas reageren op het begrotingsakkoord in de VS, dat eerder deze week zorgde voor een rally op de wereldwijde aandelenmarkten.

De Nikkei maakte een inhaalslag en eindigde 2,8 procent hoger op 10.688,11 punten. Dat is het hoogste niveau sinds maart 2011.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 4 januari 2013

Helft Nederlanders wil eigenlijk verhuizen

De helft van de Nederlanders wil eigenlijk verhuizen, maar durft dit door de huidige woningmarkt niet aan.

De belangengroep spreekt van 'een stuwmeer' aan voorgenomen verhuizingen die in de afgelopen vier jaar door de crisis is ontstaan. Zowel de hoge als de lage inkomens hebben evenveel last van de op slot zittende woningmarkt, aldus de belangenbehartiger.