Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 35851 tot 35855
Bron: businessweek.com
Geplaatst: woensdag 16 januari 2013

Rusland: wereld op de rand van nieuwe valuta oorlog

The world is on the brink of a fresh “currency war,” Russia warned, as European policy makers joined Japan in bemoaning the economic cost of rising exchange rates.

“Japan is weakening the yen and other countries may follow,” Alexei Ulyukayev, first deputy chairman of Russia’s central bank, said at a conference today in Moscow.

The alert from the country that chairs the Group of 20 came as Luxembourg Prime Minister Jean-Claude Juncker complained of a “dangerously high” euro and officials in Norway and Sweden expressed exchange-rate concern.

Bron: rt[z]
Geplaatst: woensdag 16 januari 2013

CDA: goudvoorraad in Nederland opslaan

De Nederlandse goudvoorraad moet in Nederland worden opgeslagen. Daarvoor pleit het CDA.

Duitsland stelde onlangs al een deel van zijn goudstaven terug te halen. Het CDA heeft kamervragen gesteld aan de minister. Een deel van de Nederlandse goudvoorraad ligt nu in de kelder van de De Nederlandsche Bank in Amsterdam. Nederland bezit 24 miljard euro aan goud. Slechts 11% daarvan ligt ook daadwerkelijk in Nederland. De rest is vlak voor de Tweede Wereldoorlog verhuist.Sindsdien ligt 18% in Londen, 20% ligt in Ottawa en ruim de helft (51%) diep onder Manhattan in New York.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 16 januari 2013

Duitse Bundesbank: Helft goudvoorraad ligt in 2020 in Frankfurt

Gisteren kon u op Marketupdate al lezen dat de Duitse Bundesbank plannen heeft om een gedeelte van haar goudreserve in het buitenland terug te halen. Toen was nog onduidelijk hoeveel goud er teruggehaald zou worden en binnen welke termijn dat zou gaan gebeuren. De Bundesbank kwam vandaag zelf met een verklaring. In 2020 ligt de helft van de Duitse goudvoorraad in Frankfurt, anno 2013 is dat nog maar 31%.

Bron: ad.nl
Geplaatst: woensdag 16 januari 2013

'Jongeren betalen te veel pensioen'

Jongeren moeten meer pensioen opbouwen voor dezelfde premie en ouderen juist minder. Daarvoor pleit bestuurder Harman Korte van de Autoriteit Financiële Markten in het FD vandaag.

Volgens Korte benadeelt de huidige 'doorsneepremie' jongeren omdat hun geld langer rendement oplevert terwijl ze dat niet terugzien in hun pensioen. Jong betaalt dus te veel en oud te weinig.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 16 januari 2013

Vraag naar goud in Azië trekt weer aan met Chinees Nieuwjaar op komst

Chinezen vieren niet alleen op een andere datum dan wij hun nieuwjaar, bovendien wordt het Chinees Nieuwjaar er veel intensiever gevierd. Dat betekent ook dat de Chinezen elkaar dure cadeautjes durven te geven, waarbij goud en juwelen erg populair zijn.

De vraag naar goud in Azië trekt ook dit jaar weer aan met Chinees Nieuwjaar op komst en die trend zal zich in de komende weken ongetwijfeld verder zetten. In Hong Kong bedraagt de premie voor een goudstaaf momenteel 1,25 dollar per troy ounce, dit volgens de cijfers verstrekt door Barclays.