Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 35861 tot 35865
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 16 januari 2013

Kredietbeoordelaars verder aan banden gelegd in Europa

De bewegingsvrijheid en macht van kredietbeoordelaars zoals Moody’s, Fitch of Standard&Poor’s worden binnen Europa verder aan banden gelegd.

Het Europees Parlement heeft woensdag in Straatsburg ingestemd met wetgeving hierover, dat samen met de Europese ministers van Financiën werd opgesteld.

Zo moeten de bureaus voortaan van tevoren bekendmaken wanneer ze met een beoordeling naar buiten komen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 16 januari 2013

Slovenië niet langer de beste leerling van de Euro-klas

Slovenië werd geruime tijd als de beste leerling van de Euro-klas beschouwd. Het land werd in 2007 met open armen verwelkomd in de Euro-zone, want de Slovenen leken hard op weg om in ijltempo door te stoten tot de Europese harde kern van landen waar alles op wieltjes loopt.

Maar inmiddels ziet het plaatje er helemaal anders uit. Het protest van de Slovenen weerklinkt steeds luider en ook steeds meer politici eisen het ontslag van eerste minister Janez Jansa. Die zou zich aan corruptie hebben bezondigd, in dergelijke mate zelfs dat zijn imago onherstelbare schade heeft opgelopen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 16 januari 2013

Sapienza en Zingales: Economen versus gemiddelde Amerikaan

Begin dit jaar publiceerden Paola Sapienza en Luigi Zingales de eerste resultaten van een onderzoek waarin ze de mening van economen vergeleken met de mening van de gemiddelde Amerikanen. Het onderzoek levert opvallende conclusies op ten aanzien van economische vraagstukken. Zo valt op dat de mening van de 'gemiddelde Amerikanen' vaak sterk afwijkt van de groep econoom. Ook valt op dat economen het op sommige onderwerpen bijna allemaal met elkaar eens zijn, de gemiddelde Amerikaan blijkt over het algemeen meer genuanceerde standpunten in te nemen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 16 januari 2013

Prijs hernieuwbare energie concurrentieel met die van olie

De kostprijs van hernieuwbare energie daalt snel en wordt in landen over de hele wereld concurrentieel met die van olie en gas. Dat blijkt uit een rapport van het Internationaal Agentschap voor Hernieuwbare Energie (Irena).

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 16 januari 2013

Jim Sinclair: Repatriëring Duitse goudvoorraad zeer significant

Volgens edelmetaal analist Jim Sinclair is het bericht van de Bundesbank over het terughalen van de Duitse goudvoorraad - indien dit bericht op waarheid berust - de meest significante gebeurtenis in de goudmarkt in bijna vijftig jaar tijd. In 1965 zette de Franse premier Charles de Gaulle Amerika onder druk, door dollars om te wisselen voor fysiek goud. Dat was het begin van het einde van het Bretton Woods systeem.