Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 35866 tot 35870
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

BBC: “Zilver kan tot 500% stijgen”

De zilverprijs heeft nog een hele weg af te leggen als het witte edelmetaal op vergelijkbaar niveau wil geraken zoals de overige edelmetalen.

Dit is ook de BBC niet ontgaan. Men maakte een reportage over de opflakkerende handel in zilver en hoe beleggers steeds meer naar zilver grijpen als bescherming tegen het inflatoire beleid van de centrale banken.

De reporter van dienst merkt zelfs op dat de zilverprijs nog een potentieel heeft van 500% stijging in de komende 3 jaar.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

Goud wederom profiteur van 'Bernanke boost'

Vandaag heeft goud weer weten te profiteren van de Bernanke show van eerder vanmiddag. Bernanke gaf aan dat het economische herstel nog steeds zeer fragiel is, en het daarom onwaarschijnlijk is dat de FED op korte termijn zal stoppen met het programma om grote hoeveelheden geld in de economie te pompen om deze weer op de rails te krijgen. De prijs van goud wist vandaag omhoog te klimmen met ongeveer 0,8%, waarbij het edelmetaal de dag afsloot op een koers van net iets boven de 1680 dollar per troy ounce.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

Goudproductie Zuid-Afrika in november opnieuw lager

De goudproductie van Zuid-Afrika ondervindt nog steeds hinder van de stakingen van afgelopen zomer. In november viel de productie 32,2% lager uit dan een maand geleden. Ook toen was de productie al lager als gevolg van werkonderbreking bij diverse goudmijnen. De productie was in november 1,1% hoger dan diezelfde maand vorig jaar.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

Grafiek: Goud versus Amerikaanse staatsschuld en monetaire basis

De relatie tussen goud en geld is soms goed samen te vatten in een grafiek. Aan de hand van historische data heb ik een grafiek samengesteld die de correlatie weergeeft tussen de goudprijs in dollars en de Amerikaanse monetaire basis. Over de langere termijn gezien lijken deze twee lijnen elkaar te volgen. Vooral de laatste jaren lopen de twee lijnen angstvallig dicht bij elkaar.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

Fitch dreigt rating Frankrijk, VK en VS te verlagen

De AAA-waarderingen van Frankrijk, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk komen dit jaar onder druk te staan, laat kredietbeoordelaaar Fitch weten. Volgens Fitch kampen die drie landen met een zwakke economische groei en hoge schulden.