Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 35881 tot 35885
Bron: rt[z]
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

Duitsland haalt goud terug uit buitenland

Duizenden tonnen Duits goud liggen op de planken van opslagplaatsen in Parijs, Londen en New York. De Bundesbank wil echter de blinkende staven terug in eigen beheer en dat betekent: terug naar huis halen.

Om weer de volledige beschikking te hebben over de goudreserves, sluit de Bundesbank de opslagplaats in Parijs waar ongeveer 11 procent van de voorraad ligt. Ook Londen en New York, waar respectievelijk 13 procent en bijna de helft van het Duitse goud zou liggen, moeten inleveren.. Hoeveel er precies wordt teruggehaald is niet duidelijk, maar het belooft een zwaar transport te worden.

[..]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

Kunnen financials Wall Street op sleeptouw nemen?

Deze week zijn de grootbanken de trekkers van de bedrijfsresultaten op Wall Street. Vandaag wordt de spits afgebeten door JP Morgan Chase en daarna volgen dag na dag netjes op een rij Goldman Sachs, Bank of America en Morgan Stanley. 4 dagen en 4 banken dus.

‘Kunnen de financials Wall Street op sleeptouw nemen?’ is de vraag die nu op ieders lippen ligt. Christine Short, global markets intelligence senior manager bij S&P Capital IQ, denkt van wel. Haar verwachtingen zijn hooggespannen en ze maakt zich sterk dat die niet beschaamd zullen worden.

Bron: deaandeelhouder.nl
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

Bundesbank wil goud terughalen

De Bundesbank wil zijn in het buitenland gestalde goudvoorraden gedeeltelijk terughalen. Dit schrijft de Duitse zakenkrant Handelsblatt dinsdag op basis van bronnen.

Momenteel beheert de Duitse centrale bank goud ter waarde van circa 133 miljard euro. Slechts 31 procent van het fysieke goud bevindt zich echter in Frankfurt. De rest is verdeeld over opslagruimtes van de Amerikaanse Federal Reserve, de Bank of England en de Banque de France.

De verdeelstrategie is bedacht ten tijde van de koude oorlog, toen het verstandig werd geacht om niet al het goud op een plaats te lokaliseren. Recentelijk is echter kritiek geuit op het gegeven dat de Duitse centrale bank niet direct de hoeveelheid en echtheid van de goudvoorraad kan controleren.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

Platina verslaat goud bij start 2013

Minder aanbod en meer vraag naar auto's in China stuwen de prijs van platina, dat begin 2013 meer in trek is dan goud.

De goudprijs kende geen geweldig start dit jaar. In dollars zakte het edelmetaal in de eerste twee weken van janauri licht, tot een niveau van ongeveer 1.672 dollar per troy ounce, een gewicht van circa 31,1 gram.

Goud doet het doorgaans goed als er onrust is op de beurs. De lage stand van een belangrijke paniekindicator voor aandelen, de zogenoemde VIX-Index, helpt wat dat betreft niet mee. Zie ook deze bijdrage van Z24's Rob Putter.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

Column Kees de Kort | Discussie schuldenplafond VS is excuus

Dat zegt BNR's Kees de Kort dinsdag. "Als dat niet gebeurt, moeten ze rare maatregelen gaan nemen en dat is slecht voor de Amerikaanse economie. Daar heeft hij gelijk in: als je niks regelt, krijgt de economie een dreun."