Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 35881 tot 35885
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 3 januari 2013

AEX bestaat 30 jaar

De Amsterdamse beursindex AEX bestaat donderdag precies 30 jaar. Eigenlijk ging de hoofdindex, onder de naam EOE-index (European Options Exchange) pas op 4 maart 1983 van start, maar de waarde werd toen fictief terug gerekend tot de stand op de eerste handelsdag van het jaar: 3 januari 1983.

De index was het idee van Tjerk Westerterp, destijds directeur van de optiebeurs. Hij had het concept in de Verenigde Staten opgepikt. De AEX was de eerste aandelenindex in Europa die continu uitgerekend werd.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 3 januari 2013

IMF vindt begrotingsakkoord VS onvoldoende

Het Amerikaanse begrotingsakkoord is onvoldoende, vindt het Internationaal Monetair Fonds. Het IMF vraagt de Amerikaanse politici ook om te werken aan een "volledig plan" voor de sanering van de overheidsfinanciën.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 3 januari 2013

Wall Street start 2013 fors hoger

In New York stevenden de aandelenbeurzen woensdag op de eerste handelsdag van 2013 af op fors hogere slotstanden. Beleggers waren opgelucht dat de Amerikaanse politici op de valreep toch nog een begrotingsakkoord wisten te sluiten.

De Dow-Jonesindex noteerde ongeveer een half uur voor het slot 1,8 procent hoger op 13.345 punten en de brede S&P 500 klom 2 procent tot 1451 punten. De index beleefde de sterkste tweedaagse rally sinds juli. De technologiebeurs Nasdaq steeg 2,6 procent tot 3098 punten. Dinsdag waren de Amerikaanse beurzen gesloten vanwege Nieuwjaarsdag.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 2 januari 2013

Regering Egypte belemmert export goud uit goudmijn

Voor de tweede keer in minder dan twee maanden tijd heeft de Egyptische overheid de export van goud uit de grootste mijn van het land verhinderd. Het zou dit maal gaan om een zending van 400 kilogram, die volgens de autoriteiten eerst goedgekeurd moet worden door het Egyptische Ministerie van Olie.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 2 januari 2013

Grafiek: Amerikaans GDP uitgedrukt in goud wijst op nieuwe depressie

Simon Black van het blog Sovereignman heeft deze week een interessante en confronterende grafiek in elkaar gezet. De grafiek geeft het Amerikaanse GDP per persoon weer, maar dan uitgedrukt in troy ounces goud tegen de goudprijs van dat moment. De grafiek gaat terug tot 1791 en laat zien dat we vanaf een top in het jaar 2000 hard afglijden naar de niveaus van 1980 (ook een zwaar crisisjaar) en de Grote Depressie van begin jaren 30.