Nieuws / Artikelen met het woord

58207 artikelen gevonden. Artikel 35881 tot 35885
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

“Het vet is van de soep op Wall Street”

We bevinden ons opnieuw in een risk-on situatie, waarbij de investeerders zich niet meer bewust zijn van mogelijke wolfsijzers en schietgeweren die zich op hun weg bevinden. ‘The only way is up now’, zo luidt de slogan. Maar niet iedereen hoort thuis in het kamp van de optimisten.

Byron Wien bevindt zich duidelijk in het andere kamp. De vice chairman van Blackstone Advisory Partners is niet de eerste de beste, hij heeft zich een reputatie opgebouwd als één van de meest accurate voorspellers op de beurs van Wall Street. Vooral zijn markt timing is merkwaardig goed.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

Goud heeft een sterke correlatie met dit…

Frank Homes van US Funds kwam met onderstaande grafiek in een van zijn presentaties. Het geeft een sterke correlatie weer tussen de stijging van de goudprijs en de stijging van de welvaart in China en India, aldus BusinessInsider.

Bron: gewoon-nieuws.nl
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

Ook websites krijgen het benauwd

Ook websites krijgen het moeilijk...

Donkere wolken hangen boven het ‘bestaansrecht’ van onze kritische nieuwssite “Gewoon-nieuws.nl”. Tot nu toe hebben wij ons uitstekend kunnen financieren uit eigen middelen (giften, advertenties e.d.). Door de aanhoudende malaise in de economie en het feit dat iedereen nu op de kleintjes moet letten zijn onze inkomsten echter dramatisch geslonken. Zodanig zelfs dat het voortbestaan van Gewoon-nieuws op het spel staat. Ondanks toezeggingen van een aantal van onze sympathisanten dat zij, zodra de economie ook maar enigszins aantrekt, ons weer willen gaan steunen moeten wij constateren dat de bodem van de schatkist gevaarlijk dichtbij komt en de exploitatiekosten voor het voortzetten van “Gewoon-nieuws” niet meer opgehoest kunnen worden. Wij zouden het heel jammer vinden als we de stekker uit “Gewoon-nieuws” moeten trekken, zeker gezien het feit dat we inmiddels ruim 60.000 bezoekers per maand hebben en dat dit aantal maandelijks gemiddeld met ruim 1.000 bezoekers stijgt. Aan u, de lezer, ligt het dus niet.

Bron: rt[z]
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

Waar gaat dit heen met Europa?

Er is een weg voorwaarts. Europa kan grote schoonmaak houden, maar ook een dergelijke saneringsoperatie zal niet werken.

In de machtige achterkamertjes van regerend Europa is al maanden een felle strijd gaande over het Europees Stabiliteitsmechanisme (ESM), een strijd die niet tot nauwelijks in de openbaarheid komt, maar waarvan de uitkomsten daadwerkelijk tot de val van de euro kunnen leiden en naar mijn mening zelfs moeten leiden. Zal er dan toch een dag komen dat de euro valt omdat deze van nul en generlei waarde is geworden?

[...]

Bron: rt[z]
Geplaatst: maandag 4 februari 2013

2,8 miljoen m2 kansarme kantoren te huur

In heel Nederland staat in totaal 7,9 miljoen vierkante meter kantoor te huur. Eenderde daarvan is kansarm.

Dat blijkt uit cijfers van DTZ Zadelhoff. Die 2,8 miljoen vierkante meter kansarme kantoren komt overeen met 36 keer het enorme complex van Nationale Nederlanden bij station Rotterdam Centraal. Daar bovenop staat nog eens 3,8 miljoen vierkante meter 'kanshebbend' kantoor (het equivalent van nog eens 50 keer het NN complex in Rotterdam) te huur. 'Slechts' 1,3 miljoen vierkante meter is kansrijk. Dat is 16% van het totaal aan kantoorruimte waarvoor een huurder wordt gezocht.

[...]