Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 35891 tot 35895
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

Kredietbeoordelaar dreigt met afwaardering VS

Kredietbeoordelaar Fitch dreigt de beoordeling van de Verenigde Staten te herzien als het land niet op tijd een akkoord bereikt over het schuldenplafond in het land.

Dit heeft Fitch dinsdag bekendgemaakt.

Het Amerikaanse ministerie van Financiƫn sprak maandag de vrees uit dat het land tussen half februari en eind maart de maximaal toegestane staatsschuld zal bereiken.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

Valutaoorlog: Goudprijs bereikt record in Japanse yen

De goudprijs in Japanse yen heeft dinsdag op de Tokyo Commodity Exchange een nieuw record bereikt van ¥4.821 per gram. De goudprijs staat op recordhoogte omdat de yen aan waarde verloren heeft ten opzichte van de Amerikaanse dollar. De Japanse premier Abe denkt de economie aan te kunnen jagen door aan te sturen op een zwakkere munt. De relatief dure yen hinderde bedrijven die afhankelijk zijn van export.

Bron: iex.nl
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

Zwitserse Frank: Zwarte Piste

Door de prijzen van exact gelijke producten te vergelijken zie je goed in hoeverre een munt (in koopkachttermen) is over- of ondergewaardeerd. Conclusie anno 2013? Arme, arme Zwitsers. Letterlijk, want de franc is in hamburgertermen meer dan 60% overgewaardeerd.

The Economist kwam dit weekend uit en of de duvel ermee speelde zette de franc meteen een scherpe daling in. Dit gebeurde gisteren met EURCHF:

Bron: rt[z]
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

9000 bedrijven vallen om in 2013

Na een dramatisch 2012, neemt het aantal faillissementen in Nederland dit jaar opnieuw toe. De groei van het aantal bedrijven dat het hoofd niet meer boven water kan houden is echter aanzienlijk minder groot dan vorig jaar, voorspelt kredietverzekeraar Euler Hermes dinsdag op basis van een onderzoek.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 15 januari 2013

Infographic: Al het goud in de wereld

Demonocracy heeft opnieuw een indrukwekkende infographic afgeleverd. Dit keer geen stapels met dollarbiljetten, maar stapels met goudstaven. De infographic geeft een overzicht van al het fysieke goud in de wereld, opgedeeld naar landen met de grootste goudreserve en naar categorie.