Nieuws / Artikelen met het woord

57876 artikelen gevonden. Artikel 3591 tot 3595
Bron: Cassandraclub
Geplaatst: dinsdag 27 december 2016

Nederland gaat afkicken van het aardgas

Over de eerste 10 maanden van 2016 werd er 40,46 miljard m³ aardgas gewonnen uit Nederlandse bodem. Dat is 35% minder dan vijf jaar geleden over de eerste 10 maanden van 2011. Het is eigenlijk ondenkbaar dat de Nederlandse aardgaswinning ooit nog op dat nivo (van 2011) zal terugkomen. Ik acht het waarschijnlijker dat de gasproduktie verder zal dalen.

Hieronder heb ik de gasproduktie over de eerste 10 maanden van de afgelopen zes jaar uitgezet.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 27 december 2016

Dit is waarom de Duitsers van cash geld houden

In India heeft men 86% van het cash geld waardeloos verklaard. Ook in Europa zal het briefje van €500 een trage dood kennen. Overheden en centrale banken willen cash geld zo veel mogelijk elimineren om de controle over jou geld te nemen. Maar in Europa zal dit niet zonder slag of stoot gaan. De Duitsers houden immers van cash geld, en met goede redenen.

Duitsland heeft een enorme invloed op de ECB en verafschuwt geld printen. Ze laten dit oogluikend toe omdat anders het Europese project 0% slaagkansen heeft. Tegen de invoering van negatieve rentevoeten lijkt de Bundesbank niet veel oppositie te voeren. De reden is simpel: het brengt de schatkist geld op én in Duitsland betaalt men toch vooral met cash geld.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 27 december 2016

Obama opent aanval op persvrijheid met CPDA wet

De Amerikaanse president Barack Obama heeft op kerstavond een omstreden wet aangenomen die de regering meer bevoegdheden geeft om de verspreiding van ‘valse informatie’ en propaganda aan te pakken. Deze Countering Disinformation and Propaganda Act (CDPA) werd eerder deze maand al door het Amerikaanse Senaat goedgekeurd.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 27 december 2016

Rusland noemt bewapening rebellen Syrie vijandige actie

Rusland veroordeelt het besluit van de Amerikaanse regering om de ‘gematigde rebellen’ in Syrië van zwaardere wapens te voorzien, omdat Russische militairen daardoor in gevaar worden gebracht. De VS wil de rebellen voorzien van zwaarder luchtafweergeschut, waarmee helikopters en gevechtsvliegtuigen onder vuur genomen kunnen worden. Daar gaf Barack Obama vorige week goedkeuring voor toen hij het defensiebudget voor het komende jaar goedkeurde.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 27 december 2016

Bundesbank haalde dit jaar 200 ton goud terug

De Bundesbank heeft dit jaar opnieuw meer goud teruggehaald dan ze oorspronkelijk van plan was, zo verklaarde Jens Weidmann van de Duitse centrale bank tegenover Bild. In totaal werd er dit jaar ongeveer 200 ton goud teruggehaald uit het buitenland, waarvan een deel uit Frankrijk en een deel uit de Verenigde Staten.