Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 35901 tot 35905
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 2 januari 2013

Autoverkoop bijna 10 procent gedaald in 2012

De verkoop van nieuwe auto's in Nederland is vorig jaar onder druk van de crisis met 9,6 procent gedaald vergeleken met 2011. 

In totaal werden er 502.544 auto's aan de man gebracht, maakten de brancheorganisaties RAI Vereniging en de Bovag woensdag bekend.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: woensdag 2 januari 2013

Europese energieprijzen blijven dalen

Verwacht wordt dat het elektriciteitsgebruik in Duitsland dit jaar met ruim 9 procent gaat dalen. De vraag naar energie zal ook gaan dalen met 2 procent. Voor heel Europa geldt een mindere vraag van 1 procent per jaar tot 2020.

De actuele prijs voor een megawattuur elektriciteit in Duitsland daalde naar 44 euro. Dit jaar verwachten analisten dat die prijs nog verder daalt naar 42 euro. In 2014 kan dat zelfs afzakken naar onder de 40 euro.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 2 januari 2013

'Ook in 2014 pensioenkortingen'

Pensioenfondsen die per april korten op de pensioenuitkeringen moeten dat mogelijk in 2014 opnieuw doen. D

Of een fonds moet korten hangt af van de dekkingsgraad, de verhouding tussen het vermogen en de toekomstige verplichtingen, per 1 januari. Die percentages worden de komende maanden per fonds bekendgemaakt.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 2 januari 2013

Column Kees de Kort | Meer problemen gecreëerd dan opgelost

Er is niks opgelost met het Amerikaanse akkoord om de fiscal cliff te omzeilen. BNR's Kees de Kort: "Er zijn eerder problemen gecreëerd dan opgelost."

De fiscal cliff bestond uit twee delen, legt De Kort uit. "Automatische verlaging van de uitgaven en automatische verhoging van de belastingen. Die automatische verlaging van de uitgaven is al twee maanden vooruit geschoven. Daar doen we helemaal niks aan."

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 2 januari 2013

Dollar herstelt, maar blijft zwak tov euro

De dollar en Japanse yen maken woensdag een deel van hun eerdere verliezen goed, in reactie op het nieuws dat het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden dinsdag heeft ingestemd met een voorstel om de zwaarste effecten van de fiscal cliff te vermijden.

De Amerikaanse munt noteert echter beduidend lager ten opzichte van de euro, waarbij de Europese munt tussentijds voor het eerst sinds 19 december op $1,3300 noteerde.