Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 35906 tot 35910
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 2 januari 2013

Vuurwerk op het Damrak

De Europese beurzen begonnen woensdag de eerste handelsdag van het nieuwe jaar met een stevige rally. Daarmee zetten ze de stijgende lijn aan het einde van vorig jaar voort. De instemming van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden met het begrotingsakkoord dinsdag zorgde voor vuurwerk op de wereldwijde aandelenmarkten.

De AEX-index in Amsterdam sloot 2,2 procent (7,5 punt) hoger op 350,21 punten en bereikte daarmee de hoogste slotstand in een jaar tijd. De MidKap-index klom 2,4 procent (13,04 punten) tot 547,10 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt stegen 2,5 en 2,2 procent. De FTSE in Londen won 2,3 procent en klom voor het eerst sinds juli 2011 boven de 6000 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 2 januari 2013

Duitse bunds sluiten lager

De Duitse bunds zijn woensdag lager geeindigd, doordat beleggers uit de als veilig beschouwde bunds stapten in de meer risicovolle beleggingsproducten op de aandelenmarkten, nadat de Amerikaanse volksvertegenwoordiging dinsdag een gedeeltelijk begrotingsakkoord goedkeurde.

Het akkoord omvat onder andere een belastingverhoging voor hogere inkomens, waarbij de grens is gelegd bij een gezinsinkomen van $450.000 of meer. Daarnaast zijn de werkloosheidsuitkeringen voor zo'n twee miljoen Amerikanen met e e n jaar verlengd en zijn een aantal geplande bezuinigingen op overheidsdiensten en subsidies ter waarde van $110 miljard met twee maanden uitgesteld.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 2 januari 2013

Wall Street begint enthousiast aan 2013

In New York noteerden de aandelenbeurzen woensdag halverwege de eerste handelsdag van het jaar stevige plussen. Beleggers waren opgelucht dat de Amerikaanse politici op de valreep toch nog een begrotingsakkoord wisten te sluiten.

De Dow-Jonesindex noteerde 1,7 procent hoger op 13.332 punten en de brede S&P 500 klom 1,8 procent tot 1451 punten. De index beleefde de sterkste tweedaagse rally sinds juli. De technologiebeurs Nasdaq steeg 2,3 procent tot 3090 punten.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: woensdag 2 januari 2013

Wassen neus van Congres lanceert de goudprijs!

Iedereen heeft het gehoord deze week, het Congres in Amerika heeft een akkoord bereikt over de fiscal cliff. Het plan lijkt echter een wassen neus, aangezien veel analisten denken dat het plan nog zal worden aangepast, waardoor de soep niet zo heet zal worden gegeten als dat deze wordt geserveerd. Al het nieuws omtrent het akkoord heeft er wel voor gezorgd dat de goudprijs in de eerste dagen van het jaar goede zaken doet.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 2 januari 2013

Dat komt er ook nog eens bij! Zwaartepunt van Europa schuift op van West naar Oost

Het scepticisme dat Tsjechië ten aanzien van de Europese Unie etaleert is misplaatst, schrijven Martin M. Šimečka en Jiří Sobota op de website Respekt. Beiden merken op dat het Europese middelpunt van West naar Oost opschuift en dat dit nieuwe kansen biedt, voor Praag bijvoorbeeld:

‘Dit zijn kansen die Duitse en Poolse politici beter lijken te vatten dan alle anderen. De Visegrádgroep (een alliantie van de vier -op Slovenië na - rijkste postcommunistische landen: Hongarije, Polen, Slowakije en Tsjechië) met zijn meer dan 50 miljoen inwoners is reeds een belangrijkere handelspartner dan Frankrijk.