Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 35906 tot 35910
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 januari 2013

Willem Middelkoop: “China heeft haar goudreserve verdrievoudigd”

In een opmerkelijk maandbericht op RTL-Z pakt Willem Middelkoop uit met enkele straffe uitspraken van een denktank (OMFIF) met visies op onder andere het handelen van centrale banken en sovereign wealth funds.

De denktank publiceerde recent een rapport over de nieuwste doelstelling van de centrale bank van China: van de yuan een wereldreservemunt te maken! Echter, om dit doel te bereiken hebben de Chinezen goud nodig, veel goud. Vandaar dat het land al verscheidene jaren aan een ongekend hoog tempo het gele edelmetaal aan het inslaan is.

Middelkoop laat er geen misverstand over bestaan, het rapport bevestigd eerder theorieën over de intenties van de Chinezen. Via RTL-Z:

Bron: gewoon-nieuws.nl
Geplaatst: woensdag 30 januari 2013

Duitsland toch uit eurozone?

Het zal u niet ontgaan zijn dat er de laatste weken ineens weer veel belangstelling is voor goud. De hausse in goud heeft geresulteerd in een  in een kortstondige piek van ruim $ 1.900 per troy ounce februari 2011 om vervolgens in te zakken naar $ 1.600, waar het nu al een jaar lang schommelt rond dit niveau. Tijdens dat jaar werd het weer stil rond de goudprijs en uiteindelijk verstomde zowat alle berichtgeving erover.  Hier is sinds een paar weken verandering in gekomen. De discussies over goud barsten weer in volle hevigheid los.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 30 januari 2013

Exclusief: Ontwikkeling Duitse goudvoorraad vanaf 1951

Op de website van de Bundesbank staat een uitgebreide tabel over de goudreserve van Duitsland sinds 1951. De grafiek laat zien dat onze Oosterburen snel na de oorlog weer een aanzienlijke goudreserve bij elkaar gesprokkeld hadden. Met een actuele voorraad van 3.391,3 ton is Duitsland het land met de tweede grootste goudvoorraad ter wereld.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 januari 2013

Ben Bernanke aan Oprah Winfrey: “Ik heb jarenlang doping toegediend”

De bekentenis van Lance Armstrong over zijn dopinggebruik heeft overal in de wereld nogal wat commentaren losgeweekt. Armstrong bekende op de zetel bij Oprah Winfrey nogal makkelijk dat hij zijn 7 Tourzeges aan doping te danken heeft. De details waar iedereen op zat te wachten kregen we echter niet te horen.

Tyler Durden van Zerohedge stelt nu een nieuwe versie van de show van Oprah Winfrey voor, waarbij ditmaal de FED-president op de zetel mag komen zitten. Het scenario zou er als volgt uit kunnen zien: Ben Bernanke aan Oprah Winfrey: “Ik heb jarenlang doping toegediend”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 januari 2013

Terugval US-economie is een ‘eenmalige uitglijder’

De economie in de US is vorige maand met 0,1 % gekrompen. Dit was een verrassing, in zoverre dat zelfs het heel wat economen de wenkbrauwen deed fronsen. Moeten we ons over dit cijfer al dan niet zorgen maken? Misschien is het nog wat vroeg om daar al iets zinnigs over te zeggen.

Op CNBC maakte Jim Cramer zich weinig zaken over het bbp-cijfer. In “Squawk on the Street” legde hij uit waarom hij op beide oren blijft slapen. In de 3 maanden tussen 1 oktober en 31 december waren er volgens Cramer zoveel bedrijven die, op basis van de bedrijfsresultaten, groeiden, dat de terugval met 0,1 % niets anders dan een ‘One-Off Number’ kan zijn, een eenmalige uitglijder dus.