Nieuws / Artikelen met het woord

57630 artikelen gevonden. Artikel 35911 tot 35915
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 14 januari 2013

Wereldwijde sukuk-markt met meer dan 50 procent gegroeid

Tijdens het voorbije jaar zijn wereldwijd voor een bedrag van 131 miljard dollar islamitische obligaties (sukuk) verhandeld. Dat betekent een stijging met 54 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit berekeningen van het bureau KFH-Research. Er wordt aan toegevoegd dat de wereldwijde sukuk-markt in belangrijke mate wordt gedomineerd door Maleisië, dat het voorbije jaar 74 procent van de totale handel in islamitische obligaties vertegenwoordigde, gevolgd door Saüdi-Arabië (8 procent), de Verenigde Arabische Emiraten (4,7 procent) en Indonesië (4,6 procent). 

Bron: rt[z]
Geplaatst: maandag 14 januari 2013

25% vliegt eruit - Forse reorganisatie bij Vodafone Spanje

Vodafone zet in Spanje fors het mes in zijn personeelsbestand.

Dat maakte de Britse telecomgigant maandag bekend. Om hoeveel banen het gaat werd niet gemeld, maar geschat wordt dat zo'n 25 procent van de werknemers hun baan verliest.

[...]

Bron: rt[z]
Geplaatst: maandag 14 januari 2013

Stakingen Zuid-Afrika leiden tot verlies

De lange en grimmige stakingen die de mijnindustrie in Zuid-Afrika het afgelopen jaar in hun greep hielden, hebben geleid tot een verlies bij Anglo American Platinum.

De grootste platinumproducent ter werelde meldde maandag dat het verwacht over 2012 in de min uit te komen, zo schreef The Wall Street Journal. In 2011 waren de activiteiten nog winstgevend.

[...]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 14 januari 2013

Grafiek: Olieprijs in goud vanaf 1946

De derde grafiek van vandaag heeft betrekking op de olieprijs, uitgedrukt in goud. De grafiek bestrijkt een lange periode vanaf begin 1946 tot en met eind 2012 en geeft zodoende een goed inzicht in de ontwikkeling van de olieprijs. Opvallend is de volatiliteit van de olieprijs sinds 1971, toen Nixon een einde maakte aan de goudwisselstandaard van Bretton Woods. Desondanks bleef de olieprijs altijd binnen een bepaalde bandreedte bewegen ten opzichte van de goudprijs. Gemiddeld leverde een troy ounce goud bijna vijftien vaten ruwe olie op.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 14 januari 2013

Grafiek: Goudprijs versus officiële inflatie

De tweede grafiek van vandaag is geboren uit de vraag of goud de afgelopen veertig jaar zijn koopkracht heeft behouden. Over het antwoord op deze vraag kan men van mening verschillen, maar feit is dat goud nog nooit waardeloos is geworden. Bij koopkracht denken de meeste mensen aan het inflatiecijfer van het CBS, vandaar dat ik dit cijfer eens als uitgangspunt heb gepakt om de 'koopkracht' van goud in Nederland in kaar te brengen.