Nieuws / Artikelen met het woord

58135 artikelen gevonden. Artikel 35916 tot 35920
Bron: rt[z]
Geplaatst: woensdag 30 januari 2013

UPDATE: Fed blijft obligaties opkopen, handhaaft rente nabij 0%

(Update van eerder gepubliceerd bericht 'Fed houdt rente nabij 0%' om meer informatie toe te voegen)

De Federal Reserve handhaaft zijn agressieve, uiterst losse monetair beleid omdat er ondanks verbeteringen nog altijd neerwaartse risico's bestaan voor de economische vooruitzichten.

In de verklaring die de Fed uitgaf na zijn beleidsvergadering van twee dagen zei de centrale bank maandelijks voor $40 miljard aan hypotheek gedekte effecten en voor $45 miljard aan staatsleningen op te blijven kopen.

De Fed stelt dat de economische activiteit de afgelopen maanden is gepauzeerd door invloeden van het weer en andere tijdelijke factoren.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 januari 2013

Willem Middelkoop: “China heeft haar goudreserve verdrievoudigd”

In een opmerkelijk maandbericht op RTL-Z pakt Willem Middelkoop uit met enkele straffe uitspraken van een denktank (OMFIF) met visies op onder andere het handelen van centrale banken en sovereign wealth funds.

De denktank publiceerde recent een rapport over de nieuwste doelstelling van de centrale bank van China: van de yuan een wereldreservemunt te maken! Echter, om dit doel te bereiken hebben de Chinezen goud nodig, veel goud. Vandaar dat het land al verscheidene jaren aan een ongekend hoog tempo het gele edelmetaal aan het inslaan is.

Middelkoop laat er geen misverstand over bestaan, het rapport bevestigd eerder theorieën over de intenties van de Chinezen. Via RTL-Z:

Bron: gewoon-nieuws.nl
Geplaatst: woensdag 30 januari 2013

Duitsland toch uit eurozone?

Het zal u niet ontgaan zijn dat er de laatste weken ineens weer veel belangstelling is voor goud. De hausse in goud heeft geresulteerd in een  in een kortstondige piek van ruim $ 1.900 per troy ounce februari 2011 om vervolgens in te zakken naar $ 1.600, waar het nu al een jaar lang schommelt rond dit niveau. Tijdens dat jaar werd het weer stil rond de goudprijs en uiteindelijk verstomde zowat alle berichtgeving erover.  Hier is sinds een paar weken verandering in gekomen. De discussies over goud barsten weer in volle hevigheid los.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 30 januari 2013

Exclusief: Ontwikkeling Duitse goudvoorraad vanaf 1951

Op de website van de Bundesbank staat een uitgebreide tabel over de goudreserve van Duitsland sinds 1951. De grafiek laat zien dat onze Oosterburen snel na de oorlog weer een aanzienlijke goudreserve bij elkaar gesprokkeld hadden. Met een actuele voorraad van 3.391,3 ton is Duitsland het land met de tweede grootste goudvoorraad ter wereld.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 januari 2013

Ben Bernanke aan Oprah Winfrey: “Ik heb jarenlang doping toegediend”

De bekentenis van Lance Armstrong over zijn dopinggebruik heeft overal in de wereld nogal wat commentaren losgeweekt. Armstrong bekende op de zetel bij Oprah Winfrey nogal makkelijk dat hij zijn 7 Tourzeges aan doping te danken heeft. De details waar iedereen op zat te wachten kregen we echter niet te horen.

Tyler Durden van Zerohedge stelt nu een nieuwe versie van de show van Oprah Winfrey voor, waarbij ditmaal de FED-president op de zetel mag komen zitten. Het scenario zou er als volgt uit kunnen zien: Ben Bernanke aan Oprah Winfrey: “Ik heb jarenlang doping toegediend”