Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 35921 tot 35925
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 14 januari 2013

Obama eist verhoging schuldenplafond

De Amerikaanse president Barack Obama heeft maandag in de laatste toespraak van zijn eerste regeertermijn geëist dat het schuldenplafond wordt verhoogd. "We zijn geen land van klaplopers", zei Obama.

Als het schuldenplafond niet op tijd wordt verhoogd zullen onder meer veteranen tijdelijk geen uitkering ontvangen, aldus de president.

Hij waarschuwde Republikeinen geen concessies te eisen in ruil voor het verhogen van het schuldenplafond. Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden eisen voor elke dollar waarmee het schuldenplafond wordt verhoogd een dollar aan bezuinigingen.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 14 januari 2013

'Verenigd Koninkrijk staat al met één voet buiten de EU'

Groot-Brittannië bereidt zich voor op de officiële exit uit de derde pilaar van de EU-jurisdictie, “Recht en Binnenlandse Zaken” (de eerste pilaar is de eenheidsmarkt en de tweede is buitenlandse zaken). Volgens Ambrose Evans-Pritchard van The Telegraph is de kous daarmee af: het VK stapt uit de EU.

Het VK zal zich niet langer houden aan 130 Europese richtlijnen- van het Europese Arrestatieverdrag tot Eurojust (het Europese rechtsdepartement). “Revolutionair,” aldus Evans-Pritchard.

Tony Blair verkreeg een opt-out voor deze ‘derde pilaar’ omdat het gewoonterechtssysteem van het VK een speciale behandeling vereiste. Niemand had toen echter verwacht dat men er ooit gebruik van zou maken. De deadline voor de opt-out is 2014, het jaar wanneer het Europees Gerechtshof (ECJ) de rol van het Britse Hooggerechtshof de facto zou overnemen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 14 januari 2013

Vuurwerk op de Chinese beurs!

Voor lezers van Slim Beleggen is het al enige tijd geen geheim meer: Chinese aandelen waren volgens onze analyse voor de jaarwisseling spotgoedkoop en waren ze rijp voor een prijsexplosie. Voor contraire beleggers lag een unieke kans weggelegd op de Chinese beurs.

Vandaag, enkele weken later, staan Chinese aandelen in vuur en vlam. De Shanghai index opende de nieuwe handelsweek vanmorgen met een koersexplosie van +3%.

Toen we hard op tafel sloegen om Chinese aandelen op te pikken, handelde de Shanghai index rond 1950 punten. De Chinese referentie-index staat vandaag boven 2300 punten, oftewel een stijging van +18% op enkele weken tijd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 14 januari 2013

Charlie Munger en Warren Buffett delen hun 5 geheimen tot succes

Charlie Munger & Warren Buffett zijn iconen in de beleggerswereld. Hun advies kan je soms maar best ter harte nemen. Zij hebben immers al lange tijd bewezen dat het gelijk voldoende aan hun kant staat.

Charlie Munger zegt onder andere het volgende:

Als je kijkt naar andere beleggers, moet je ze niet klakkeloos kopiëren. Kijk naar de interessante sectoren en doe daarna zelf je huiswerk.

Warren Buffet biedt een andere interessante perspectieven:

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 14 januari 2013

Wereldwijde sukuk-markt met meer dan 50 procent gegroeid

Tijdens het voorbije jaar zijn wereldwijd voor een bedrag van 131 miljard dollar islamitische obligaties (sukuk) verhandeld. Dat betekent een stijging met 54 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit berekeningen van het bureau KFH-Research. Er wordt aan toegevoegd dat de wereldwijde sukuk-markt in belangrijke mate wordt gedomineerd door Maleisië, dat het voorbije jaar 74 procent van de totale handel in islamitische obligaties vertegenwoordigde, gevolgd door Saüdi-Arabië (8 procent), de Verenigde Arabische Emiraten (4,7 procent) en Indonesië (4,6 procent).