Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 35931 tot 35935
Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 14 januari 2013

Column Kees de Kort | Payback time voor de Republikeinen

Ook in de Verenigde Staten worden de messen inmiddels geslepen over de verhoging van het schuldenplafond: de Republikeinen zijn een paar weken geleden met grote tegenzin akkoord gegaan met de plannen van de regering. "Die hebben al gezegd dat dat over een week of drie heel anders wordt, dus bereid je maar voor op een ontzaggelijke hoeveelheid artikelen en gedoe en opwinding over al dan niet ophogen van schuldenplafond of het verlagen van de uitgaven."Kortom: eind december wordt nog eens dunnetjes overgedaan, in februari. Opwinding in de VS dus, maar niet minder gedoe in China. De afgelopen jaren is het aantal Chinezen met een mooi huis en flink wat geld fors toegenomen. Hoogste tijd om het bestaan verder te veraangenamen, en dan wordt opeens het milieu een stuk belangrijker. Daar zal ook de regering niet omheen kunnen. Goed nieuws op zich, maar niet voor de economische groei, waarschuwt Kees de Kort.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: maandag 14 januari 2013

Waarom verviervoudigt China zijn rijstimport ?

Experts van VN zijn in verwarring. In China is geen sprake van voedseltekorten. En toch hamstert het land enorme rijstvoorraden. Het jaar 2012 verviervoudigde China deze voorraden, in vergelijking met de inkopen van 2011.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 14 januari 2013

'Wereldeconomie komt in rustiger vaarwater'

De belangrijkste economieën lijken de komende maanden in rustiger vaarwater te komen. Dat stelde de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) maandag.

De belangrijkste economische indicatoren wijzen volgens de denktank op stabilisering in Italië, Duitsland, Frankrijk en de eurozone als geheel. De groei ligt er nog wel duidelijk onder het langjarig gemiddelde.

Bron: beurs.com
Geplaatst: maandag 14 januari 2013

Hoe kan je best goud shorten?

Zo is er een verminderde vraag, lage inflatie en een sterke dollar. Geen ideale omgeving voor goud. Hoe kan je nu het best profiteren van een dalende goudprijs?

De goudprijs heeft het moeilijk. Goudmijnaandelen hebben het nog veel moeilijker. Er zijn  fundamenten die een hogere goudprijs tegenhouden. Ook de goudmijnen hebben het moeilijk. Ze hebben te kampen met een stijgende kostenstructuur door hogere lonen, hogere prijzen voor grondstoffen en energie en een stagnerende of licht dalende goudprijs. Dit zet de marges onder druk

Bron: misterdaily.nl
Geplaatst: maandag 14 januari 2013

Porsche, Lamborghini en Bentley laten in 2012 groeicijfers zien. Topsegment blijft groeien

Hoewel vrijwel alle automerken wederom een rampjaar in 2012 hebben gehad, heeft het topsegment van de Volkswagen-groep prima cijfers laten zien. Zowel Porsche, Lamborghini als Bentley zijn gegroeid in verkopen met respectievelijk 19%, 30% en 22% in 2012. De eeuwenoude regel blijft gehandhaafd: “rijken worden rijker” (maar dan wel vooral in China)…