Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 35936 tot 35940
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 2 januari 2013

Bouterse laat goudmijnen opdraaien voor Surinaamse verzorgingsstaat

Het Surinaamse staatshoofd Desi Bouterse zei positief gestemd te zijn over de economische ontwikkeling van zijn land in het nieuwe jaar, zo berichtte het ANP dinsdag. Tijdens de nieuwjaarstoespraak verwees Bouterse naar de overeenkomst die hij gesloten heeft met de goudmijnen in Suriname. Maar liefst 58% van de opbrengt uit de goudwinning zal worden afgedragen aan de overheid.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 2 januari 2013

Grafiek: De belastingverhoging versus begrotingstekort VS

Soms zegt een plaatje meer dan duizend woorden en de huidige fiscal cliff discussie schreeuwt om een dergelijk plaatje. Ondanks alle mooie woorden van Obama over het 'sluiten van de begroting' en de aandacht die de media gegeven heeft aan de overeenkomst die nu bereikt is blijft de Amerikaanse overheid diep in de rode cijfers.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 2 januari 2013

‘AEX begint 2013 met winst’

De beurs in Amsterdam begint woensdag met winst aan het nieuwe jaar. Ook de andere Europese beurzen zullen hoger openen.

De instemming van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden met het akkoord over de Amerikaanse staatsfinanciën zorgt wereldwijd voor opluchting onder beleggers.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 2 januari 2013

Amerikaanse begroting loopt niet op de klippen

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft ingestemd met de afspraken die het Witte Huis en de Republikeinen maandag overeenkwamen over de staatsfinanciën. De Senaat ging eerder al akkoord met de begrotingsdeal. De VS belanden hierdoor niet in de 'begrotingsafgrond', de zogenoemde 'fiscal cliff', die de groei van de Amerikaanse economie zou belemmeren. President Barack Obama juichte het bereikte compromis toe. Het begrotingsakkoord is pas de eerste stap om de economie van de VS sterker te maken. Het begrotingstekort is immers nog te groot, klonk het direct na de stemronde.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 2 januari 2013

Japanse beurs gesloten vanwege feestdagen

De beurs in Tokio was woensdag nog gesloten vanwege de feestdagen. Op vrijdag 4 januari zal de Japanse beurs weer de deuren openen. Afgelopen vrijdag sloot de Nikkei de laatste handelsdag van het jaar 0,7 procent hoger af op 10.395,18 punten. De index won daarmee 23 procent in 2012.