Nieuws / Artikelen met het woord

57603 artikelen gevonden. Artikel 35936 tot 35940
Bron: elsevier.nl
Geplaatst: vrijdag 11 januari 2013

Gepensioneerden voelen de crisis onevenredig zwaar

Gepensioneerden gaan er dit jaar, en waarschijnlijk ook volgend jaar, fors op achteruit door belastingmaatregelen en doordat veel pensioenfondsen in april moeten korten op de uitkeringen en aanspraken. Deels onvermijdelijk, maar ook wrang.

Crisismaatregelen en lastenverzwaringen, in combinatie met pensioenkortingen, raken de gepensioneerden onevenredig zwaar. Vanaf januari 2013 gaat het belastingtarief in de eerste schijf van de inkomstenbelasting fors omhoog van 3,9 tot 19,1 procent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 11 januari 2013

Zelfs arme mensen in India kopen goud

Vaak wordt het potentieel van India als goudconsument onderschat. Voor de producenten van goud geldt het land als een enorme afzetmarkt. De eigen goudproductie bedraagt minder dan 1% van de totale consumptie, zodat India gedwongen is om op grote schaal goud in te voeren.

Anderzijds krijgen de Indiërs maar geen genoeg van goud, het is de grootste goudconsument in de wereld. In de afgelopen jaren werd ongeveer een derde van de wereldwijde productie aan goud door Indiërs opgekocht. Volgens sommige bronnen zou 10% van alle goud in de wereld door Indiërs worden aangehouden.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 11 januari 2013

Nieuwe wet in Illinois vereist registatie goud- en zilveraankopen

Anoniem goud of zilver kopen is er niet meer bij in de Amerikaanse staat Illinois. Daar is onlangs een nieuwe wet aangenomen die goudhandelaren verplicht om iedereen aankoop van zilver of goud te registreren. Al vanaf een bedrag van $250 moet de handelaar verschillende gegevens van de klant registreren, zoals naam, adres en telefoonnummer. Ook moet de bestelling zelf precies worden vastgelegd, inclusief aankoopdatum.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 11 januari 2013

Olli Rehn: Europa is nog lang niet gezond

De 'patiënt' Europa mag dan van de intensive care zijn, maar het zal nog een tijd duren voordat ze helemaal gezond kan worden verklaard.

Bron: businessinsider.com
Geplaatst: vrijdag 11 januari 2013

Japan: Het land van de rijzende Keynes-zon

It's becoming clear that another major test of Keynesian theories is underway in Japan.

Ever since new Prime Minister Shinzo Abe was elected, the country has seen a basically daily drip of headlines about new stimulus measures, both on the fiscal and monetary policy front.

We will put an end to this shrinking, and aim to build a stronger economy where earnings and incomes can grow,” Mr. Abe told a televised news conference. “For that, the government must first take the initiative to create demand, and boost the entire economy.”