Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 35936 tot 35940
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 31 januari 2013

Snelle start Dow Jones in 2013 kan investeerders misleiden

De Dow Jones heeft de beste januari-maand achter de rug sinds 1989, de Standard and Poor’s 500 sinds 1997. Iedere investeerder kent de wijsheid van de “Stock Trader’s Almanac”: een goede januari-maand is meestal de voorbode van een goed beursjaar.

Sinds januari 1950 was de januari-barometer maar 7x keer fout. Een goed voorbeeld van zo’n vergissing gebeurde tijdens de bear markt van 2001, toen de S&P 500 de 1ste maand van het jaar met een verlies van 13 % afsloot. Januari hoeft dus niet noodzakelijk een boom-maand zijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 31 januari 2013

Nu niet kijken maar… Chinese aandelen staan voor golden cross!

Chinese aandelen hebben er sinds december vorig jaar een mooi rally opzitten. Na 756 dagen werd deze week eindelijk de berenmarkt verlaten en noteerde Shanghai Index meer dan 20 % boven zijn dieptepunt! En nu is er een golden cross in de maak wat aangeeft dat de Chinese aandelen nog veel verder kunnen stijgen.

Een golden cross is een zeer positief signaal aangezien het 50-daags gemiddelde het 200-daags gemiddelde overschrijdt naar boven. Sinds 1990 gebeurde dit nog maar 6 keer. Het blijft een technisch signaal, maar historisch gezien is een golden cross een goede indicator voor een verdere stijging.

Bron: rt.com
Geplaatst: donderdag 31 januari 2013

EU sancties tegen Iran zinloos?

Iran has slapped a ban on oil and gas exports to the European Union, even though the EU has already forbidden Iranian petrochemicals from entering its territory.

SWIFT, the Brussels based clearing house, announced it will cut services to Iranian banks on foot of European sanctions, in order to comply with the EU Council. The service denial includes Iran’s central bank, which processes Iran’s oil revenues.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 31 januari 2013

Huizenprijs Nederland in top 3 dalers Europa

De huizenprijzen in Nederland zijn sinds het begin van de crisis 4 jaar geleden sterker gedaald dan het gemiddelde in de Europese Unie.

Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag bekendgemaakt op basis van gegevens van Eurostat.

In Nederland zijn de prijzen van koopwoningen na de piek in 2008 met gemiddeld 4 procent per jaar blijven dalen, terwijl het gemiddelde in de EU al 3 jaar stabiel is. ''In Nederland en Spanje zijn de huizenprijzen sinds de financiële crisis blijven dalen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 31 januari 2013

'Er is geen zilvertekort'

Ted Butler schreef in 2005 een artikel waarin hij stelde dat al het zilver in 29 jaar op zou zijn. Bestaande ondergrondse en bovengrondse voorraden zijn dan uitgeput, zo concludeerde Butler aan de hand van data van de US Geological Survey. Maar wie nog eens goed naar de cijfers en de rapporten kijkt komt tot een andere conclusie. Er is nog meer dan genoeg zilver en feitelijk is er sprake van een overschot!