Nieuws / Artikelen met het woord

57848 artikelen gevonden. Artikel 35941 tot 35945
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 21 januari 2013

Het kleine Cyprus kan het grote Europa nog compleet op stelten gaan zetten

Hoe zwaar weegt Cyprus binnen Europa? De vraag stellen is ze eigenlijk al beantwoorden: niemand neemt dit eiland – dat bijzonder geliefd is bij Russische toeristen – au serieux. Dat Cyprus financieel in de knoei zit, zal dan ook nauwelijks iemand interesseren.

Het is veel te klein om de financiële markten te verontrusten, dat denkt men alleszins in de marktzalen. Maar UBS liet eind vorige week een kritisch geluid horen. Het eiland in de Middellandse Zee is groot genoeg om de knuppel weer in het Europees hoenderhok te gooien.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 21 januari 2013

Schuldenplafond is de ‘Big Wildcard’

De bedrijfsresultaten hebben in de US tot dusver niet veel emoties losgeweekt. Er waren er goede (General Electric), minder goede (American Express) en slechte (Intel) bij, maar echt dramatische missers hebben we tot dusver nog niet moeten optekenen.

Daar kan deze week verandering in komen, want de agenda staat proppensvol gevuld met bedrijfresultaten. De resultaten van Apple worden ongetwijfeld een ‘Big Wildcard’, ze kunnen het tempo van de beurs maken of kraken. We zien Microsoft of andere technobedrijven daar niet meer toe in staat.

Bron: businessinsider.com
Geplaatst: maandag 21 januari 2013

Mohamed El-Erian's 'New Normal' loopt ten einde - keerpunt Amerika is dichtbij

In 2009, Mohamed El-Erian, CEO of PIMCO – the world's biggest bond fund manager – coined the term "new normal" to describe the period of economic malaise the U.S. would experience in the wake of the biggest recession of a generation.

The "new normal" was characterized by below trend growth, high unemployment, and ultra-low interest rates as the U.S. suffered the economic consequences of the crisis.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 20 januari 2013

Evans-Pritchard: "De geboorte van een nieuwe goudstandaard"

Zowel de euro als de dollar kennen hun problemen. De Europese schuldencrisis lijkt de komende jaren nog het nieuws te gaan domineren, terwijl de Amerikaanse dollar massaal wordt bijgedrukt door de Federal Reserve. Biedt goud een oplossing? En in welke vorm moeten we goud dan gebruiken? Een vertaling van het artikel van Ambrose Evand-Pritchard van de Telegraph!

Bron: deweekkrant.nl
Geplaatst: zondag 20 januari 2013

Een nieuw boek: Met pensioen, wat nu te doen?

Met trots kan ik u melden dat mijn boek " Met pensioen, wat nu te doen? " sinds kort in de verkoop is. Ik laat u dit weten omdat dit boek ongetwijfeld uw belangstelling zal wekken. Ik stel het op prijs als u even tijd voor mij vrij kunt maken en hoop dat u er gepaste aandacht aan wilt besteden.