Nieuws / Artikelen met het woord

58138 artikelen gevonden. Artikel 3596 tot 3600
Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 15 januari 2017

‘EU moet voorkomen dat Verenigd Koninkrijk belastingparadijs wordt na Brexit’

Nederland zal elke EU-handelsovereenkomst met het Verenigd Koninkrijk blokkeren, tenzij het land akkoord gaat met strengere belastingregels. Daarmee moet worden voorkomen dat het VK een belastingparadijs wordt voor multinationals.

Dat zegt Lodewijk Asscher zondag in de Britse krant The Guardian. De vicepremier roept andere sociaaldemocratische leiders binnen de EU in een brief op om hetzelfde standpunt in te nemen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 15 januari 2017

May wil dat Britten eenheid vormen op weg naar 'volledige Brexit'

De Britse premier Theresa May zal een belangrijke toespraak dinsdag gebruiken voor een roep om eenheid van de Britten, stelt haar woordvoerder in een verklaring op zondag.

Volgens Britse media zal May in de toespraak ook duidelijk maken dat ze kiest voor een volledige brexit.

Dinsdag zal de premier een langverwachte toespraak houden voor diplomaten, het Brexit-onderhandelingsteam van het Verenigd Koninkrijk en andere betrokkenen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 15 januari 2017

Davos niet belangrijk genoeg voor Trump, begin van economisch isolement?

Na de onverwachte verkiezing van Trump is het moment aangebroken dat deze daadwerkelijk in functie treed. De eerste tekenen dat dit een ander, minder diplomatisch, beleid zal worden waren al duidelijk al blijft deze ook topeconomen verbazen op tal van vlakken.

Donald Trump nam dit weekend opnieuw een opvallende beslissing met het niet zenden van een afgevaardigde naar het gerenommeerde economische congres te Davos. Nochtans is dit één van de voornaamste plaatsen voor networking waar tal van landen aanwezig zijn. Een gegeven wat nu door Trump als niet belangrijk genoeg aanzien wordt.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 15 januari 2017

BIZAR: Trump stoppen? Koop Twitter en sluit het af!

Mexico doet er best aan Twitter te kopen en het microblognetwerk af te sluiten. Dat idee circuleert onder Mexicaanse valutahandelaars. De Mexicaanse regering heeft de voorbije weken al 2 miljard dollar gespendeerd aan het ondersteunen van de peso; vruchteloos blijkt nu want de onafgebroken reeks tweets van de Amerikaanse president-elect blijkt een grotere impact te hebben op de wisselmarkten.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 15 januari 2017

Willem Middelkoop: Waarom de huidige economische groei niet houdbaar is

Willem Middelkoop in gesprek met Dirk Bezemer.