EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
46
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
37
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 35951 tot 35955
Geplaatst op: zaterdag 9 februari 2013

'Nederlandse boeren de dupe van EU-begroting'

(Novum) - Nederlandse boeren zijn met de nieuwe begroting van de Europese Unie slechter af dan hun Duitse of Franse collega's. Dat stelt LTO Nederland in een reactie op de uitkomst van de top van de Europese regeringleiders over de meerjarenbegroting van de EU.

Lees verder op nieuws.nl
Geplaatst op: zaterdag 9 februari 2013

Venezuela devalueert bolivar met 32%

De regering van Venezuela heeft vrijdag haar bolivar met 32% gedevalueerd. De wisselkoers stijgt van 4,3 naar 6,3 bolivar per dollar, een harde klap voor de Venezolaanse spaarders. Die zien de koopkracht van hun geld opeens sterk afnemen. Door de devaluatie kan de overheid haar dollaropbrengst uit export van olie omruilen voor meer bolivar, zodat ze makkelijker het tekort kan dichten. Ondertussen worden alle importgoederen een stuk duurder voor de gemiddelde Venezolaan. De stijgende goudprijs compenseerde voor de devaluatie.

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: vrijdag 8 februari 2013

Maak komaf met deze slechte beleggingsgewoontes

Beleggers maken routinematig een aantal irrationele fouten die men kan verklaren door een onderzoek naar behavioural finance. Behavioural finance bestudeert hoe mensen geldgerelateerde beslissingen nemen. Dit zijn de meest voorkomende fouten. Maak komaf met deze slechte gewoontes en het rendement van je beleggingen zal automatisch verhogen.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 8 februari 2013

Europeanen moeten nu de buikriem aansnoeren

In Europa stond vandaag de boel zowat op stelten. De 27 leden van de Europese Unie hielden een nachtelijke monstervergadering, waaruit eindelijk een mager compromis tevoorschijn kwam. Dat Europa zal moeten bezuinigen verbaast ons uiteraard niet.

Wel zijn de interne spanningen binnen de Europese Unie nog eens overduidelijk aan de oppervlakte gekomen. Een deel van de EU wil bezuinigen, een ander deel wil investeren om de groei aan te zwengelen. Het spreekt voor zichzelf dat het bijzonder moeilijk is om water en vuur met elkaar te verzoenen.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 8 februari 2013

Venezuela lanceert ook valuta-nukeje: devalueert 46%

While the rest of the developed world is scrambling here and there, politely prodding its central bankers to destroy their relative currencies, all the while naming said devaluation assorted names, "quantitative easing" being the most popular, here comes Venezuela and shows the banana republics of the developed world what lobbing a nuclear bomb into a currency war knife fight looks like:

And that, ladies and gents of Caracas, is how you just lost 46% of your purchasing power, unless of course your fiat was in gold and silver, which just jumped by about 46%. And, in case there is confusion, this is in process, and coming soon to every "developed world" banana republic near you.

Lees verder op zerohedge.com

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs