Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 35961 tot 35965
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 29 januari 2013

Wim Duisenberg speech over het belang van de euro (2002)

De euro is er gekomen met een bepaald doel: het versterken van de Europese integratie. De gedachte achter de gemeenschappelijke munt is meer samenwerking en verbondenheid in Europa. Niet alleen in economisch opzicht is de euro relevant, maar ook in sociaal en politiek verband. Een vertaling van deze belangrijke speech van Duisenberg uit 2002!

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: dinsdag 29 januari 2013

Meest Miserabele Land ter Wereld: Spanje

A quick ranking of the world's most "miserable" countries, based on the conventional measure of the Misery Index which is simply the Unemployment Rate plus Inflation, shows just why most people in Spain are, well, less than happy (and Spain is damn lucky there is no subset of the Misery index for just those aged 25 and under as we would certainly need a bigger chart). As the chart below shows, the Spanish "misery" is now the greatest in the world, at some 30%, and is worse than South Africa, Greece, Venezuela, Argentina and Egypt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 januari 2013

“Valutaoorlogen nog lang niet voorbij”

De ‘currency wars’ zijn in de afgelopen weken volop opgelaaid, ondanks waarschuwingen dat een opbod op de valutamarkten de problemen alleen maar erger zal maken. Michael Plavnik, hoofd short term interest rate trading bij Citigroup, krijgt er een slecht gevoel van.

Hij verwacht dat sommige landen kost wat kost zullen proberen om de koers van de eigen valuta te laten dalen, kwestie van een concurrentieel voordeel te krijgen op de exportmarkten. Het spreekt vanzelf dat er in deze valutaoorlog niet alleen winnaars kunnen zijn.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 29 januari 2013

Italië opnieuw goedkoper uit bij lening

Italië heeft dinsdag de beoogde 8,5 miljard euro opgehaald met de veiling van kortlopende staatsobligaties.

De rente die het land moest bieden om de stukken te slijten daalde, evenals bij een veiling op maandag.

De rente op de lening, die over 6 maanden afloopt, bedroeg 0,73 procent, het laagste niveau sinds 26 maart 2010.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 januari 2013

Investeerders zijn niet langer bevreesd voor de Black Swans

Leven we in de beste van alle werelden? Op het eerste gezicht lijkt het van wel. Het seizoen van de bedrijfsresultaten is volop bezig, de tot dusver gepubliceerde resultaten stimuleren de hoop dat de wereldeconomie aan de beterhand is. Het pessimisme begint geleidelijk aan te verdwijnen.

Dat blijkt onder andere uit het feit dat de rendementen op Europese obligaties uit de periferie sterk zijn geslonken. In het geval van Spaanse en Italiaanse staatsobligaties zijn de rendementen met ongeveer 200 basispunten gedaald. De investeerders zijn dus niet langer bevreesd dat beide landen bankroet zullen gaan.