Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 35966 tot 35970
Bron: fok.nl
Geplaatst: woensdag 30 januari 2013

Stakers bestormen ministerie Athene

Demonstranten van een communistische vakbond in Griekenland zijn woensdag het ministerie van werkgelegenheid in Athene binnengedrongen. Daar stuitten zij op de oproerpolitie, die de betogers met traangas probeerde te verjagen.

De protestactie van de vakbondsleden was gericht tegen voorgenomen hervormingen van het pensioensysteem. Zeker één persoon moest in het ziekenhuis aan verwondingen worden behandeld. Twintig demonstranten zijn aangehouden.

Bron: rt[z]
Geplaatst: woensdag 30 januari 2013

Middelkoop: China koopt veel goud om yuan sterker te maken

Uit een rapport van centrale bankiers blijkt dat China een enorme fysieke goudvoorraad aan het opbouwen is. Volgens James Rickards, een Amerikaanse bankexpert, komt China binnenkort met een aankondiging dat de goudreserves minimaal zijn verdrievoudigd.

[...]

Bron: duurzaambedrijfsleven.nl
Geplaatst: woensdag 30 januari 2013

Oliemaatschappijen worden 60 procent minder waard

Als internationale klimaatdoelstellingen worden gehaald zullen oliemaatschappijen 60 procent minder waard worden. Veel olie wordt dan te duur om te winnen.

Dat blijkt uit onderzoek van HSBC. De Engelse bank nam het kritische punt van 2 graden Celsius opwarming als uitgangspunt. Als de internationale gemeenschap zijn belofte nakomt en onder de grens blijft, neemt de vraag naar olie en steenkool flink af.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 30 januari 2013

Column Kees de Kort | Mario en Ben gaan de wereld redden

"Het grote verhaal van de afgelopen maanden op de financiële markten is dat er geen enkele belangstelling meer is voor welke economische realiteit dan ook. Er zijn twee soorten nieuws. Het is desastreus slecht of het is goed. Meer smaken zijn er niet. En desastreus slecht komt eigenlijk niet voor. Dus is al het nieuws goed en kun je dus blijven kopen."En dat komt volgens De Kort omdat de financiële markten blind vertrouwen op Mario Draghi en Ben Bernanke. "Mario en Ben gaan de wereld redden. Het maakt niet uit wat er economisch gebeurt, met de bedrijven of met de landen. Mario en Ben zijn er voor ons en die gaan er voor zorgen dat het allemaal goed komt. Er is geen belangstelling meer voor economie en geen belangstelling meer voor de resultaten van bedrijven. Er wordt voor de vorm wat aandacht aan besteed maar eigenljik doet het er niet toe. Mario and Ben to the rescue."

Bron: beurs.com
Geplaatst: woensdag 30 januari 2013

De ECB heeft een nieuwe vijand gecreëerd: de Bitcoin

Waarom de ECB de tijd rijp vond om het fenomeen Bitcoin onder de loep te nemen is niet bekend, maar Bitcoin is een alternatief betaalmiddel dat serieus genomen moet worden. De prijs voor een Bitcoin verdubbelde het afgelopen jaar.

Als deze virtuele munt een opmars maakt als een waardevol betaalmiddel, zullen de centrale banken niet alleen goud en zilver onder controle moeten houden. Een grotere vraag naar virtueel geld kan het imago van de centrale banken schaden. Volgens het bedrijf achter Bitcoin is het aantal bedrijven dat betaling via Bitcoins aanvaardt met 50 % gestegen sinds november tot ongeveer 2.000.