Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 35966 tot 35970
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 10 januari 2013

Reddingsplan Cyprus loopt gevaar

Steekt de eurocrisis opnieuw de kop op? Er wordt al geruime tijd gewaarschuwd voor een dergelijk scenario, onder het motto dat er binnen de Eurozone nog niets is opgelost. Steevast wordt daarbij naar de klassieke probleemlanden Griekenland, Spanje etcetera gekeken.

Maar het gevaar zou wel eens uit een onverwachte hoek kunnen komen, meer bepaald uit een klein land waar eigenlijk niemand tot dusver serieus rekening mee heeft gehouden. We willen u de naam van dit land niet langer onthouden, het betreft wel degelijk Cyprus.

Bron: express.be
Geplaatst: donderdag 10 januari 2013

G.Soros:'Eurocrisis heeft waardencrisis gecreëerd die de EU bedreigt'

De Hongaars-Amerikaanse belegger, zakenmagnaat, filantroop en politiek activist George Soros betreurt op Project Syndicate de gestage opmars van xenofobische en extremistische partijen zoals de Gouden Dageraad in Griekenland en het Front National in Frankrijk. Hij vreest dat de eurocrisis een ‘waardencrisis’ heeft gecreëerd die het begin van het einde zou kunnen zijn voor de Europese Unie.

Het idee van de Europese Unie was oorspronkelijk uiterst aantrekkelijk. Het moest een vrijwillige associatie worden van soevereine staten die een deel van hun macht zouden inleveren voor een hoger doel. De EU zou een unie van gelijkheid, broederlijkheid en solidariteit worden, gebaseerd op het Popperiaanse principe van een open samenleving.

Bron: theintelhub.com
Geplaatst: donderdag 10 januari 2013

EU gaat cash transacties boven 500 euro verbieden

Right in the middle of the holidays when mainstream media organizations were distracted and short staffed, the finance ministry for the European Union announced that cash transactions over 500 euros would soon be banned.

“Any transaction in excess of 500 euros will soon only be allowed via credit or debit card or by check, according to a plan by the Finance Ministry aimed at combating tax evasion.  The ceiling for cash transactions is to be lowered from 1,500 euros today to 500 euros and could be reduced further over in the course of 2013. Ministry sources say that in the first quarter of the new year all companies and certain self-employed individuals will have to obtain the POS (point-of-sale) terminals that provide for card transactions.”

Bron: NOS.nl
Geplaatst: donderdag 10 januari 2013

Nieuwe 5-eurobiljet gepresenteerd

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft het nieuwe biljet van 5 euro gepresenteerd. Het biljet komt in mei in roulatie, maar het bestaande 5-eurobiljet blijft nog onbepaalde tijd geldig.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 10 januari 2013

Dow Transport richting nieuw record

Begin december schreven we nog dat de Dow Transport het opmerkelijk slechter doet dan de Dow Jones. Maar dat wilt uiteraard niet zeggen dat de Dow Transport het slecht doet. Verre van zelfs. De bedrijven uit de transportsector kruipen richting een nieuw all-time high.

De Dow Transport bewoog bijna geheel 2012 zijwaarts. Wanneer een index lange tijd zijwaarts beweegt stijgt de kans met de dag dat er een uitbraak komt. Deze uitbraak kan natuurlijk in de 2 richtingen gebeuren.

Onderstaande grafieken van Bespoke laten duidelijk zien dat de Dow Transport een sterke uitbraak realiseert naar boven toe en dat het op weg is om een nieuw recordniveau te vestigen.