Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 35971 tot 35975
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 10 januari 2013

Europese crisis creëert steeds meer zombie-bedrijven

De economische problemen in Europa leiden tot een snelle toename van het aantal zombie-bedrijven die weinig tot geen groei meer kennen en daarmee mogelijkheden openen voor meer succesrijke sectorgenoten. Dat heeft de zakenkrant Financial Times gemeld. Alan Bloom, specialist herstructureringen bij consulent Ernst & Young, voert daarbij aan vele Europese bedrijven langzaam aan het afglijden zijn en dringend nood hebben aan een nieuw management, een herschikking van de kapitaalstructuur of desnoods een gecontroleerde ontbinding.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 10 januari 2013

Pensioenen omlaag door belastingen

Pensioengerechtigden krijgen vanaf januari 2013 te maken met een ''flink lagere'' netto pensioenuitkering. De verlaging kan oplopen tot meer dan 5 procent.

Dit wordt uitsluitend veroorzaakt door overheidsmaatregelen. Daarvoor heeft de Pensioenfederatie donderdag gewaarschuwd.

De verlaging mag volgens de koepelorganisatie niet worden verward met de pensioenverlagingen die tientallen pensioenfondsen per 1 april moeten doorvoeren omdat hun financiële positie dit vereist.

Bron: rt[z]
Geplaatst: donderdag 10 januari 2013

Draghi ziet nog grote economische risico's

  De risico's voor economische groei in de eurozone blijven groot, stelt de president van de ECB, Mario Draghi, in een toelichting op het maandelijkse rentebesluit van de centrale bank.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 10 januari 2013

'Wanneer wij Grieken in de spiegel kijken zien we het Roemenië onder Ceauscescu'

Nadat de Griekse regering besliste de belasting op stookolie te verhogen, werden vele Grieken deze winter verplicht hun huizen te verwarmen met hout. De Medische Vereniging van Athene heeft ondertussen al gewaarschuwd voor de gevolgen van de rook die hout produceert en die nu boven steden als Athene en Thessaloniki hangt. Kostis Papaioannou, een lid van de Nationale Commissie voor Menserechten, schrijft in de liberale krant Ta Nea dat Griekenland opnieuw een achterlijke plek is geworden:

Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: donderdag 10 januari 2013

Werkloosheid in de EU verbreekt records

Vijf jaar economische crisis, hoe staat Europa ervoor? Niet bepaald goed, blijkt uit het op 8 januari gepresenteerde rapport Employment and Social Developments in Europe (ESDE) 2012, van eurocommissaris László Andor. Meer werkloosheid, meer armoede, en verminderd effect van uitkeringen. En de toekomst belooft ook niet rooskleurig te zijn, waarschuwt Andor.