Nieuws / Artikelen met het woord

57320 artikelen gevonden. Artikel 35976 tot 35980
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 2 januari 2013

Amerikaanse begroting loopt niet op de klippen

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft ingestemd met de afspraken die het Witte Huis en de Republikeinen maandag overeenkwamen over de staatsfinanciën. De Senaat ging eerder al akkoord met de begrotingsdeal. De VS belanden hierdoor niet in de 'begrotingsafgrond', de zogenoemde 'fiscal cliff', die de groei van de Amerikaanse economie zou belemmeren. President Barack Obama juichte het bereikte compromis toe. Het begrotingsakkoord is pas de eerste stap om de economie van de VS sterker te maken. Het begrotingstekort is immers nog te groot, klonk het direct na de stemronde.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 2 januari 2013

Japanse beurs gesloten vanwege feestdagen

De beurs in Tokio was woensdag nog gesloten vanwege de feestdagen. Op vrijdag 4 januari zal de Japanse beurs weer de deuren openen. Afgelopen vrijdag sloot de Nikkei de laatste handelsdag van het jaar 0,7 procent hoger af op 10.395,18 punten. De index won daarmee 23 procent in 2012.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 2 januari 2013

Obama: begrotingsdeal is pas eerste stap

De begrotingsdeal die door het Huis van Afgevaardigden dinsdag werd goedgekeurd, is pas de eerste stap om de economie van de Verenigde Staten sterker te maken. Dat zei president Barack Obama direct na de stemronde in het Huis. ,,Ik wil iedereen in het Huis en de Senaat bedanken. We hebben voorkomen dat de VS in een recessie terecht is gekomen.''

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: woensdag 2 januari 2013

CBO: Obama's belastingkortingen voegen $4 biljoen toe aan het begrotingstekort

First - it is no longer the "Bush (temporary) tax cut" - it is now the "Obama (permanent) tax cut", with a loophole for the 1%ers (whose big picture "impact" we showed previously)

Second - according to the just released scoring by the CBO, the total impact on the US budget deficit of said permanent tax cuts, will be a $4 trillion increase in the deficit over the next decade. In reality, due to the CBO's perpetual optimistic bias, this number will likely be orders of magnitude lower than what it actually ends up being.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 2 januari 2013

Portugal legt begroting 2013 voor aan Grondwettelijk Hof

De Portugese begroting voor 2013, die gekenmerkt wordt door zware besparingsmaatregelen, zal voorgelegd worden aan het Grondwettelijk Hof in Portugal. Dat heeft president Anibal Cavaco Silva gezegd. Volgens de president is er twijfel over "de rechtvaardigheid bij de verdeling van de offers die gevraagd worden" aan de Portugezen.