Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 35976 tot 35980
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 19 januari 2013

De Goud-Waarde standaard toegelicht

Lees op Marketupdat de vertaling van een artikel van Freegolds, voorstander van het Freegold concept. Een vrij bewegende goudprijs waar een disciplinerende werking van uit gaat. Geen koppeling van goud aan welke valuta dan ook!

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: zaterdag 19 januari 2013

Weg met de doemdenkers

De economen Willem Vermeend en Rick van der Ploeg menen dat we een chagrijnig volk zijn dat met doemdenken een bijdrage levert aan de neergang van onze economie. Daarom presenteren ze de zogenoemde Power Eleven, verplichte kost voor pessimisten en doemdenkers.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: zaterdag 19 januari 2013

IMF: mogelijk miljarden meer naar Griekenland

Griekenland zou in 20015 en 2016 nog wel eens €9,6 miljard extra aan Europese hulpgelden nodig kunnen hebben. Dat stelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een vrijdagavond verschenen rapport.

Hiermee zou de totale Griekse steun uitkomen op meer dan €255 miljard. Het rapport van het IMF betekent dat er in Europa mogelijk al binnen een paar maanden opnieuw zware discussies over de noodhulp gevoerd moeten worden. Hoewel het bij deze ramingen gaat om steun in 2015 en 2016, moet het IMG dit jaar al toezeggingen hebben voor hulpgeld in 2015.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 19 januari 2013

Overzicht goud- en zilvermarkt (week 3)

De prijzen van goud en zilver gingen de afgelopen week weer omhoog. Goud werd netto 1,46% duurder, de zilverprijs steeg met zelfs 4,8%. De zilverprijs werd mogelijk opgestuwd door de aankoop van 571 ton zilver door het SLV ETF. De EUR/USD bleef vrij vlak.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 19 januari 2013

Schuldenplafond VS mogelijk tijdelijk omhoog

De Republikeinen in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden zijn mogelijk bereid een verhoging van het schuldenplafond voor de duur van 3 maanden te slikken.

Als de Democraten die tijd benutten om een begroting door de Senaat te loodsen waarin flink wordt bezuinigd. Dat heeft fractieleider Eric Cantor vrijdag bekendgemaakt.

De Verenigde Staten bereiken naar verwachting half februari de wettelijke grens die gesteld is aan de staatsschuld. Verhoging van het schuldenplafond is alleen mogelijk als beide kamers van het Congres akoord gaan.