Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 35991 tot 35995
Bron: openhandel.nl
Geplaatst: maandag 31 december 2012

Economieherstel of anders leren leven, werken en denken!?

Terwijl men in Nederland erg somberder is over de economie en eigen portemonnee!, 'vereist herstel van de economie vereist vertrouwen in elkaar', zegt Trouw aan het einde van anno 2012!

" Initiatieven van mensen die producten en diensten ruilen of vrijwilligerswerk doen, laten zien dat herstel van vertrouwen mogelijk is... Eerlijkheid en welwillendheid, daar begint het mee."

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 31 december 2012

Mocht u er nog aan twijfelen: de lamp brandt niet langer in Europa

Zoals elk jaar bundelt het liberale weekblad The Economist haar voorspellingen in een speciaal nummer ‘The World in 2013’. De grafiek maakt nog eens pijnlijk duidelijk wat nu stilaan ook tot de doorsnee-Europeaan begint door te dringen: de lamp brandt niet langer bij ons.

In dat verband is ook een voorspelling van de World Economic League Table van het Centre for Economics and Business Research in Londen (.pdf) interessant. Die voorspelt de omvang van de verschillende economieën op een termijn van 10 jaar.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 31 december 2012

Besluit begrotingstekort VS pas maandag

Democraten en Republikeinen liggen op belangrijke punten nog altijd te ver uit elkaar om tot een begrotingsakkoord te komen.

De gesprekken in de Amerikaanse Senaat over het begrotingsakkoord zijn zondag geschorst. Maandag voeren de Democraten en Republikeinen opnieuw overleg.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 31 december 2012

De verpaupering van een wereldmacht: aantal Fransen dat afhangt van voedselhulp explodeert

Les Restos du Coeur - KoriaSinds het begin van de wintercampagne op 28 november hebben nog eens 100.000 Fransen zich aangemeld voor voedselhulp bij de zogenaamde ‘Restos du coeur’. Dat schrijft Le Dauphiné. Volgens de voorzitter van de organisatie, Olivier Berthe, gaat het om een toename van 12% in vergelijking met de 870.000 mensen die zich tijdens vorige wintercampagne aanboden. ‘Indien we niet meer donaties krijgen, zullen we dit niet lang meer aankunnen.’ Berthe spreekt van 'een explosie', eerder dan van een stijging.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 31 december 2012

Merkel steekt Duitsers in Nieuwjaarstoespraak hard labeur onder riem

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft in haar Nieuwjaarstoespraak de Duitse bevolking opgeroepen nog harder te werken. 2013 biedt zich volgens haar immers aan als een jaar "waarin de economische omgeving niet gemakkelijker, maar (nog) zwaarder wordt", luidde het.