Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 35991 tot 35995
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 11 januari 2013

Meer consumenten hebben betalingsproblemen

In 2012 hadden meer consumenten moeite om hun openstaande rekeningen af te lossen. 

Het totaal aantal mensen met een betalingsprobleem op hun lening is nu 700.000, een toename van bijna 30.000 in het afgelopen jaar.

Dat blijkt vrijdag uit de halfjaarlijkse BKR Kredietbarometer, die het betalingsgedrag van consumenten onderzoekt. Het aantal consumenten met een aflossingsproblemen steeg van 7,4 procent naar bijna 8 procent.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 11 januari 2013

'Bodem woningmarkt nog niet in zicht'

De gemiddelde prijs van een rijtjeshuis (207.000 euro) zinkt komend jaar verder het moeras in. Een doorsnee woning met tuintje daalt – afhankelijk van de ligging – naar verwachting 10.000 tot 15.000 euro in waarde.

De bodem in de woningmarkt wordt dit jaar nog niet bereikt. Die voorspelling wordt breed gedragen door het Centraal Plan Bureau, de hypotheekspecialisten van ING en Rabobank, de Vereniging Eigen Huis alsmede de makelaars, verzameld in de NVM.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: vrijdag 11 januari 2013

Olie en goud: met Suriname gaat het goed

De rollen zijn omgedraaid: terwijl Nederland met de crisis worstelt, groeit de Surinaamse economie met 4 procent. Het einde van de hulp, twee jaar terug, doet geen zeer meer.

Suriname heeft helemaal geen Nederlandse ontwikkelingshulp meer nodig. Terwijl Nederland in crisis verkeert, groeit de Surinaamse economie jaar in, jaar uit met ruim 4 procent. Dankzij de hoge olie-en goudprijs verdient de regering-Bouterse honderden miljoenen dollars aan de oliewinning en aan de goudkoorts in het binnenland. 'Holland? Holland is niet belangrijk voor me', roept president Desi Bouterse daarom steeds luider.

Ruim twee jaar geleden deed Den Haag Suriname in de ban omdat Bouterse de verkiezing had gewonnen. Maar nu is zelfs het IMF  enthousiast over Suriname. 'We hebben internationaal nu een heel goede naam opgebouwd', zegt coalitie-parlementariër Henk Ramnandanlal (PALU) trots.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 11 januari 2013

Chinese goudimport verdubbeld

China heeft in november 90,764 kilogram goud gekocht uit Hong Kong. Dat is bijna dubbel zoveel dan de 47,478 kilogram die het kocht in oktober. De lagere goudprijs heeft de Chinezen ertoe aangezet om een versnelling hoger te schakelen voor de import van goud.

Goudimport buiten exclusief Hong Kong bedroeg 61,786.6 kilogram in november, tegenover 23,844 kilogram in oktober. De totale Chinese goudimport tot en met november bedroeg 720,090.6 kilogram tegenover 392,564.4 kilogram een jaar eerder, eveneens een bijna verdubbeling!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 11 januari 2013

“De jeugd draait op voor de crisis”

Het goede nieuws is dat de Eurozone voorlopig nog intact is, het slechte nieuws dat de volle impact van de tot dusver doorgevoerde besparingsmaatregelen nog moet worden gevoeld. De komende jaren kondigen zich als somber en buitengewoon moeilijk aan.

Sommige journalisten vragen zich af waarom het ondanks alles sociaal zo rustig blijft in Europa, zelfs in Griekenland lijkt het protest tegen de besparingsmaatregelen te zijn verstomd. Deutsche Bank meent het antwoord op die vraag te weten: de jeugd moet het volle gewicht van de crisis dragen.