Nieuws / Artikelen met het woord

58166 artikelen gevonden. Artikel 35996 tot 36000
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 januari 2013

“Valutaoorlogen nog lang niet voorbij”

De ‘currency wars’ zijn in de afgelopen weken volop opgelaaid, ondanks waarschuwingen dat een opbod op de valutamarkten de problemen alleen maar erger zal maken. Michael Plavnik, hoofd short term interest rate trading bij Citigroup, krijgt er een slecht gevoel van.

Hij verwacht dat sommige landen kost wat kost zullen proberen om de koers van de eigen valuta te laten dalen, kwestie van een concurrentieel voordeel te krijgen op de exportmarkten. Het spreekt vanzelf dat er in deze valutaoorlog niet alleen winnaars kunnen zijn.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 29 januari 2013

Italië opnieuw goedkoper uit bij lening

Italië heeft dinsdag de beoogde 8,5 miljard euro opgehaald met de veiling van kortlopende staatsobligaties.

De rente die het land moest bieden om de stukken te slijten daalde, evenals bij een veiling op maandag.

De rente op de lening, die over 6 maanden afloopt, bedroeg 0,73 procent, het laagste niveau sinds 26 maart 2010.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 januari 2013

Investeerders zijn niet langer bevreesd voor de Black Swans

Leven we in de beste van alle werelden? Op het eerste gezicht lijkt het van wel. Het seizoen van de bedrijfsresultaten is volop bezig, de tot dusver gepubliceerde resultaten stimuleren de hoop dat de wereldeconomie aan de beterhand is. Het pessimisme begint geleidelijk aan te verdwijnen.

Dat blijkt onder andere uit het feit dat de rendementen op Europese obligaties uit de periferie sterk zijn geslonken. In het geval van Spaanse en Italiaanse staatsobligaties zijn de rendementen met ongeveer 200 basispunten gedaald. De investeerders zijn dus niet langer bevreesd dat beide landen bankroet zullen gaan.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: dinsdag 29 januari 2013

Meer en meer beursgoeroes zien het licht en de mistanden banken

De arrogantie bij de Rabobank is zo groot dat ze een debat over alternatieve euro-oplossingen dwarsboomt en meent dat er geen sorry behoeft te worden gezegd voor de overkreditering die plaatsvond in de aanloop van de kredietcrisis, omdat ‘de samenleving die overvloed aan krediet ook wilde’. Het wordt tijd de macht van de banken te breken met een simpel en effectief plan, namelijk opsplitsing.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 januari 2013

Grieken op zoek naar zondebok voor valse economische cijfers

In 2011 evolueerde de situatie in Griekenland van kwaad naar erger. Het was duidelijk dat er iets grondigs fout was gelopen in het land, waarbij de overheid zich niet had geschaamd om mee te werken aan het vervalsen van cijfergegevens over de economische situatie.

De kruik gaat echter zolang te water tot ze barst, de rest van het verhaal is welbekend. Griekenland moest tot driemaal toe om hulp vragen. De economie van het land was namelijk veel zwakker dan op basis van de officiële cijfers zou kunnen blijken. De Grieken betalen daar nu een hoge prijs voor.