Nieuws / Artikelen met het woord

57627 artikelen gevonden. Artikel 35996 tot 36000
Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: donderdag 10 januari 2013

Werkloosheid in de EU verbreekt records

Vijf jaar economische crisis, hoe staat Europa ervoor? Niet bepaald goed, blijkt uit het op 8 januari gepresenteerde rapport Employment and Social Developments in Europe (ESDE) 2012, van eurocommissaris László Andor. Meer werkloosheid, meer armoede, en verminderd effect van uitkeringen. En de toekomst belooft ook niet rooskleurig te zijn, waarschuwt Andor.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 10 januari 2013

Juncker waarschuwt voor zelfgenoegzaamheid over eurocrisis

De Europese politici mogen niet te hoog van de toren blazen en de indruk wekken dat de eurocrisis achter de rug is. Dat vindt Jean-Claude Juncker, premier van Luxemburg en nog tot het einde van de maand voorzitter van de Eurogroep. "Het huiswerk dat nog op de plank ligt, blijft uitdagend", zei hij vandaag in het Europees Parlement.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 10 januari 2013

Britse centrale bank houdt beleid onveranderd

De Britse centrale bank handhaaft de rente en brengt geen wijzingen aan in haar monetaire beleid. Dat meldt de Bank of England (BoE) na afloop van de maandelijkse rentevergadering.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 10 januari 2013

ECB houdt rente op 0,75 procent

De Europese Centrale Bank (ECB) houdt het belangrijkste rentetarief in de eurozone deze maand onveranderd op het historisch lage peil van 0,75 procent.

Dat maakte de ECB donderdag na afloop van de maandelijkse rentevergadering bekend. Het besluit van de ECB voldeed aan de verwachtingen van economen.

Bron: rt[z]
Geplaatst: donderdag 10 januari 2013

Griekse werkloosheid hoger dan Spaanse

  De werkloosheid in Griekenland is in oktober opgelopen tot een recordhoogte van 26,8 procent. Daarmee is de werkloosheid er nu zelfs hoger dan in Spanje.