Nieuws / Artikelen met het woord

57630 artikelen gevonden. Artikel 361 tot 365
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 18 oktober 2017

Deze 3 grafieken bewijzen dat China de wedloop om duurzame energie gewonnen heeft

Jarenlang hebben Amerikaanse politici gewaarschuwd voor een scenario dat zich ondertussen heeft voltrokken. China mocht de wedloop om durzame energie niet winnen. Want dat zou jobs kosten en de afhankelijkheid van olie enkel doen toenemen. Maar dat is exact wat is gebeurd.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: woensdag 18 oktober 2017

Iran: Zuid-Korea moet meer olie in euro afrekenen

Zuid-Korea moet een groter gedeelte van de olie die ze uit Iran importeert in euro’s afrekenen, aldus de Iraanse Minister van Olie Bijan Namdar Zanganeh. Op dit moment wordt de olie voor de helft in euro en voor de helft in Zuid-Koreaanse won afgerekend, een verdeling waar de Iraanse regering niet over te spreken is.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: woensdag 18 oktober 2017

China lanceert yuan-roebel betaalsysteem

China heeft vorige week een nieuw betaalsysteem geïntroduceerd waarmee het voor bedrijven nog eenvoudiger wordt om transacties te doen in yuan en roebels. Daardoor verlopen betalingen tussen Russische en Chinese bedrijven niet alleen sneller, ook worden daarmee problemen met tijdzones en wisselkoersrisico opgelost. Daarnaast worden bedrijven op deze manier minder afhankelijk van Amerikaanse dollars voor grensoverschrijdende betalingen.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: dinsdag 17 oktober 2017

Video: Poetin ontmoet zakenmensen in Duitsland

Vorige week was de Russische president Poetin in Duitsland voor een bijeenkomst met de kopstukken van het Duitse bedrijfsleven. Tijdens deze ontmoeting benadrukte Poetin het belang van een goede handelsrelatie tussen beide landen, omdat Duitsland na China de belangrijkste handelspartner is van Rusland.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: dinsdag 17 oktober 2017

Wat is die Chinese olie voor yuan voor goud deal?

De laatste weken wordt er door goudbeleggers veel gesproken over een zogenaamde “olie voor yuan voor goud deal”. Het is een verhaal dat onlangs in de wereld werd gebracht en dat vervolgens een eigen leven begon te leiden op het internet. Waar komt dit verhaal opeens vandaan? En hoeveel waarde moeten we eraan hechten?